MPP 2018
-
Rezerwacja - 3 runda
-
-
Wg mnie MPP powinniśmy zagrać bez bonusowych pkt , było by ciekawiej, a w starej formule jest za duży bonus dla wygrywającego ligę, rywalizacja byłaby bardziej wyrównana i toczyłaby się do końca, awansować mogliby zawodnicy zajmujący dalsze a tak jest to niewykonalne
-
Wg mnie MPP powinniśmy zagrać bez bonusowych pkt , było by ciekawiej, a w starej formule jest za duży bonus dla wygrywającego ligę, rywalizacja byłaby bardziej wyrównana i toczyłaby się do końca, awansować mogliby zawodnicy zajmujący dalsze a tak jest to niewykonalne
To akurat prawda 1 miejsce w lidze w gwarantuje awans dla pary .drugi z graczy może być np prawie na końcu a np miejsce 3 i 5 czyli bardzo równo grając w parą odpada
-
To akurat prawda 1 miejsce w lidze w gwarantuje awans dla pary .drugi z graczy może być np prawie na końcu a np miejsce 3 i 5 czyli bardzo równo grając w parą odpada
Czyli najlepiej zaliczać punkty zdobyte przez duet managerów. To by było najsprawiedliwsze Mi pasuje taka opcja
-
Zgadzam się już jakiś czas temu o tym myślałem, że nie powinno być bonusowych punktów. W zeszłym roku nie awansowalismy z @benito1001 grając bardzo równo bo zajęliśmy 5-6 msc a awansował ktoś kto był 2 a jego partner na prawie ostatniej pozycji.. Także precz z tymi punktami bo jest to niesprawiedliwe wobec innych
-
Panowie, ale kto wam broni wygrać ligę
-
@byku-duma-warmii said in MPP 2018:
Czyli uważasz że para której jeden zawodnik wygra ligę a drugi jest na ostatnim miejscu zasłużyła bardziej na awans od tych którzy zajęli np 4-5 msc grając całą lige równo? Proszę Cię te punkty bonusowe to największa głupota tego turnieju i już w zeszłym roku było to widać.. Gdybyśmy grali bez nich zupełnie inaczej by to wyglądało bo awansowały by inne pary..
-
@byku-duma-warmii said in MPP 2018:
Czyli uważasz że para której jeden zawodnik wygra ligę a drugi jest na ostatnim miejscu zasłużyła bardziej na awans od tych którzy zajęli np 4-5 msc grając całą lige równo? Proszę Cię te punkty bonusowe to największa głupota tego turnieju i już w zeszłym roku było to widać.. Gdybyśmy grali bez nich zupełnie inaczej by to wyglądało bo awansowały by inne pary..
Nie wiesz chyba co napisałeś, jak jeden zajmie 1 miejsce, a drugi ostatnie to punkty bonusowe wyjdą na 0
Moim zdaniem punkty powinny zostać, taki urok tego turnieju, jedynie co można podyskutować o bonusach, jak dla mnie całkiem znośne byłoby nawet po 6pkt za 1 mijesce, 4pkt za drugie i za trzecie 2pkt:P
-
@stefan-joptwojmać zróbcie tak z tymi punktami żeby było dobrze.
-
@daroo933
Mówisz tak jakby nie wszyscy mieli takie same szansę na triumf w lidze. Każdy startuje z 0 dorobkiem. -
@byku-duma-warmii Uważam tylko,że punktów bonusowych nie powinno być rywalizacja byłaby bardziej uczciwa są to mistrzostwa par i niech dwóch zawodników gra równo a nie, że jeden ma pierwszą pozycję a drugi daleko w lesie nie licząc botów awansują dalej i tak było w zeszłym roku.. zdania nie zmienię. Niestety ja tu nie rzadze ale mam prawo pisać co mi się nie podoba od tego jesteśmy. Ale widzę, że nie tylko mi coś takiego nie odpowiada więc nie jestem sam w tej nierównej walce
-
@daroo933 i tak modkowie zrobią po swojemu.my nie mamy za wiele do powiedzenia więc nie becz
-
@huzar-shakir nie becze wyrażam swoje zdanie do którego mam prawo
-
@daroo933
Dareczku a wyobraź sobie, że ktoś zawalił początek ligi, to co wtedy by miała para zrobić , wtedy na szczęście jeszcze druga osoba może uratować awans poprzez zajęcie miejsca w pierwszej trójce, a tak w innym przypadku para miała by już po turnieju. -
@byku-duma-warmii ale to żaden argument, że "ktoś" zawalił początek ligi - w "jego" i pary interesie jest grać dobrze od początku