-
Jeszcze nie raz serwery się zamulą. Z zawodu jestem informatykiem. Tak się składa, że również pracuję przy serwerach więc coś o tym wiem
-
@Vip3r94 O super! Mamy fachowca :clap_tone1: Możesz nam opisać, co najczęściej jest przyczyną takiego "mulenia" i "zatrzymywania się" serwerów? Bardzo proszę w imieniu całej naszej małej, forumowej społeczności :thumbsup_tone1:.
-
Spoko na tyle ile mam wiedzę mogę powiedzieć, że nie chodzi tutaj raczej o zatrzymywanie się serwerów. Gdyby tak się stało to spokojnie 20% społeczności zrezygnowałoby z tej gry. Nikt z nas nie miałby wtedy dostępu do rozgrywki. Mulenie może mieć wiele powodów. Wgrywając duża łatkę do gry w pewien sposób obciążamy pamięć serwerową (być może musieli ją szybko rozszerzać). Powodem mogło być również obciążenie łącza serwerowego przy aktualizacji. Również pobór w jednym czasie przez dużą ilość osób aktualizacji czego również serwer mógł nie wytrzymać itd.
-
@Vip3r94 Co znaczy to itd.? To jest bardzo ciekawe, co piszesz :thumbsup_tone1:.
-
To znaczy, że większość ważniejszych elementów serwera wymieniłem. Napiszę coś jeszcze później jak znajdę czas w pracy
-
@Vip3r94 Dzięki. Pamiętaj proszę, bo to bardzo interesujące i bardzo na czasie w OSM .
-
@Vip3r94 widzisz. @Dovco_HandF załatwi Ci pracę w osm teraz.Będziesz robić dla polskich modów
-
@huzar-shakir Załatwić to ja ci mogę co najwyżej bana na kilka dni, a nie pracę w OSM .
-
@Dovco_HandF pewnie,że możesz,ale tak bezpodstawnie ???
-
@huzar-shakir Na przykład za spam w tym wątku? :ok_hand_tone1: Pisanie nie na temat, byle tylko pisać? Dobry powód?
-
Mam informację o tym, że tymczasowa sytuacja z transferami od 7 do 15 czasu serwerowego właśnie się skończyła!
Od teraz czas pierwszej i następnej symulacji ma być co 2 godziny. Będzie zawsze 8 rund transferowych na rundę.
Reguła ma być taka: że każda runda transferów zaczyna się 7 godzin po rozpoczęciu symulacji na danym serwerze. OK? :ok_hand_tone1:. -
@huzar-shakir
Wystarczająco obowiązków mam w swoje pracy także podziękuje. Pozostanę przy prowadzeniu drużyn -
Dziś szpieg wraca po 5 minutach z raportem przeciwnika
-
@mihau1878 said in Aktualizacje OSM:
Dziś szpieg wraca po 5 minutach z raportem przeciwnika
Nawet cały weekend ma tak być
-
Od jutra czyli 1 czerwca wchodzi kilka graficznych nowości. Zmiany drobne ale zdecydowanie przydatne i ułatwiające nasze życie
LIVE ON JUNE 1st
- Podczas wyboru graczy do treningu będzie widać, którzy z nich są zawieszeni.
- Po wybraniu ligi w zakładce "O tej lidze", dodano kolumnę z wartością składu.
- Dodatkowo dodaliśmy podgląd żółtych kartek na ekranie wyboru wyjściowej jedenastki.
-
@Michal_ACM Mądre i potrzebne aktualizacje, prawda?
-
@Dovco_HandF
Bardzo przydatne :fingers_crossed:.