Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018
-
@huzar-shakir w regulaminie jest ze organizator zastrzega sobie prawo do zmiany zasad w kolejnch fazach turnieju? bo jesli nie ma takiego zapisu to chyba nie mam takiej mozliwosci
-
OSM jest gr膮 mened偶ersk膮 pi艂ki no偶nej, to nie tylko ustawienie formacji i taktyki. Nie rozumiem, dlaczego eliminowane s膮 poszczeg贸lne elementy gry najpierw transfery, a teraz treningi. Rozumiem oszcz臋dzanie monet, ale powinno to ogranicza膰 si臋 tylko do zgrupowa艅 i ewentualnie tajnych trening贸w.
-
@pawelzylicz said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018:
@stefan-joptwojma膰 My艣l臋, 偶e b臋dzie dobrze, aby ta informacja zosta艂a wys艂ana do ka偶dego w prywatnej wiadomo艣ci (oczywi艣cie chodzi mi o osoby, kt贸re przejd膮 dalej). Nie ka偶dy zagl膮da na forum, 偶eby potem nie by艂o niespodzianek, 偶e w danej rundzie ponad po艂owa b臋dzie gra艂a jak we wcze艣niejszej
Ka偶dy tak膮 wiadomo艣膰 dostanie. Jak znani b臋d膮 p贸艂finali艣ci.
@daroo933 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018:
@stefan-joptwojma膰 Ci臋偶ko b臋dzie teraz nie trenowa膰.. Moim zdaniem treningi powinny by膰 tak jak by艂y. Kto艣 si臋 zapomni z przyzwyczajenia walnie trening i dostanie kar臋, trzeba by艂o zrobi膰 tak od pocz膮tku a nie zmienia膰 co艣 podczas trwaj膮cego turnieju...
To nie praca na budowie, 偶e b臋dzie ci臋偶ko. Nie ma znaczenia kiedy jest to wprowadzone. Trzeba tylko my艣le膰 co si臋 robi. Je偶eli kto艣 klepie aby klepa膰 bezsensownie to ja to nazywam selekcj膮 naturaln膮:)
@gabkazmc said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018:
Kombinacja w no w trakcie nie wolno trenowa膰 trzeba by艂o tak od razu 偶eby by艂y r贸wne szanse a nie najlepsi wytrenowani ju偶 sobie kadr臋 i teraz wygrywaj膮 a wi臋kszo艣膰 nawet nie wiem o tym 偶e nie wolno bo przed rozpocz臋ciem nikt nic nie wspomnia艂
@gabkazmc said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018:
To w p贸艂 fina艂ach od pocz膮tku wprowadzi膰 zakaz meczy towarzyskich i zakaz trening贸w i wszyscy b臋d膮 wiedzie膰
Prosz臋 Ci臋 czytaj dok艂adnie to co napisa艂em. Od nast臋pnej rundy czyli w p贸艂fina艂ach. Teraz graj jak dotychczas.
@pb1984 tak to powinno wygl膮da膰 niestety tak nie b臋dzie bo tutaj moderatorzy podejmuj膮 decyzj臋, ju偶 te sparingi mo偶na przebolec ale zakaz trenowania to totalna g艂upota..
Prosz臋 Ci臋 zanim co艣 napiszesz przemy艣l to. Postaram Ci si臋 co艣 wyja艣ni膰 艂opatologicznie. Chcemy by IMP by艂y grane na takich samych warunkach dla wszystkich. Ju偶 na samym starcie by艂 poruszony ten temat i sporo os贸b chcia艂o tego. Dlatego poszli艣my za waszymi pomys艂ami. Nie wszyscy maj膮 mas臋 monet, co wida膰 zreszt膮 po sk艂adach w trwaj膮cych rozgrywkach. Gramy w retro po to by te MP by艂y pokazem taktyk na r贸wnych warunkach dla wszystkich. Taki mamy cel i ka偶dy dobry pomys艂 przybli偶aj膮cy nas do celu warty przedyskutowania b臋dzie brany pod uwag臋.
Wyb贸r mieli艣my prosty, albo gramy ze sparingami i treningami, albo gramy bez tego. Innej opcji nie ma poniewa偶 nie mamy mo偶liwo艣ci weryfikacji.
-
@daroo933 nie studiowa艂em regulaminu gram tak jak pisali na forum czyli spaingi i treningi dozwolone a nie ukrywam ze gdyby nie to moglbym miec powazne problemy bo takie ligi nigdy nie byly moja spacjalnoscia (wczesniejsze moje konto to pawelbiniek1 jakby ktos nie wiedzial kim jestem i uwazal mnie za jakiegos og贸rka )
-
@huzar-shakir gra艂em kiedys w pi艂ke i w tramkarzach tak w艂asnie robiono w przerwie meczu strzelalismy karne i to tez by艂a frajda dla kazdego taka ma艂a retrospekcja XD
-
@stefan-joptwojma膰 nie mam najmocniejsze kadry w swojej grupie,nie gram maksymalnej ilo艣ci sparing贸w ,a jednak jako艣 sobi臋 radz臋.wprowadzenie swoich widzimisi jest naprawd臋 nieco dziwne.oczywi艣cie ty sobie
wyci膮gniesz z r臋kawa swoje argumenty,jednak nale偶a艂o zrobi膰 zakaz trening贸w czy grania meczu kontrolnych od razu a nie w czasie IMP. -
@stefan-joptwojma膰 To ty pomy艣l zanim napiszesz cokolwiek.. Wi臋kszo艣膰 graczy tutaj gra na 4 slotach my艣lisz, 偶e kto艣 trenuj膮c na ka偶dym slocie omy艂kowo nie zrobi treningu tutaj? Druga sprawa ok zakaz sparing贸w tutaj jeszcze si臋 zgodz臋 bo to wydatek monet i przyspiesza rozw贸j zawodnik贸w ale treningi przecie偶 ka偶dy mo偶e je robi膰 to nic nie kosztuje wi臋c dlaczego nawet tego zakazujecie?
-
mowic krotko mnie sie pomysl podoba (chodz ja na tym pewnie strace) ale kazda faza turnieju moze sie r贸znic od poprzedniej fazy pod warunkiem ze nie dziala na nie korzysc innych graczy a taka zmiana jak dla mnie wyrownoje szanse wszystkich grajacych.
-
@huzar-shakir ale OSM to tylko zabawa :Di wykazanie sie swoimi zdolnosciami menadzera. w sumie nic sie nie stanie jak sie zmieni regulamin po 1 rundzie 艣wiat sie nie zawali ale jestem za demokracja i glosowaniem
-
@huzar-shakir said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2018:
@stefan-joptwojma膰 nie mam najmocniejsze kadry w swojej grupie,nie gram maksymalnej ilo艣ci sparing贸w ,a jednak jako艣 sobi臋 radz臋.wprowadzenie swoich widzimisi jest naprawd臋 nieco dziwne.oczywi艣cie ty sobie
wyci膮gniesz z r臋kawa swoje argumenty,jednak nale偶a艂o zrobi膰 zakaz trening贸w czy grania meczu kontrolnych od razu a nie w czasie IMP.heh to nie jest moje widzimisie tylko Twoje:) Sam my艣la艂em nad czym艣 podobnym, ale uzna艂em, 偶e lepiej nie miesza膰 i pu艣ci膰 jak leci.. jak co roku. Zacz膮艂e艣 dyskusj臋 o tym, widzia艂em same pozytywne opinie i 偶adnych krytycznych, wi臋c uznali艣my, 偶e warto przedyskutowa膰 ten temat we w艂asnym gronie. Wysz艂o na to, 偶e warto spr贸bowa膰.
Nie wprowadzamy tego w trakcie ligi tylko ju偶 w nowej tak偶e nie wiem w czym problem. Ka偶dy b臋dzie gra艂 na takich samych zasadach.
-
@stefan-joptwojma膰 To ty pomy艣l zanim napiszesz cokolwiek.. Wi臋kszo艣膰 graczy tutaj gra na 4 slotach my艣lisz, 偶e kto艣 trenuj膮c na ka偶dym slocie omy艂kowo nie zrobi treningu tutaj? Druga sprawa ok zakaz sparing贸w tutaj jeszcze si臋 zgodz臋 bo to wydatek monet i przyspiesza rozw贸j zawodnik贸w ale treningi przecie偶 ka偶dy mo偶e je robi膰 to nic nie kosztuje wi臋c dlaczego nawet tego zakazujecie?
Odpowied藕 na Twoje pytanie zawar艂em w poprzednim po艣cie skierowanym do Ciebie, wystarczy przeczyta膰.
-
@huzar-shakir to ze jestem z Robertem w SL nie znaczy ze nie mam swojego zdania i ze nie moge go otwarcie glosic na forum