-
Witam, chciałbym troszkę więcej się dowiedzieć jak działa gra, podzielę się moimi 2 dniowymi obserwacjami i chciałbym dojść do nurtujących mnie odpowiedzi.
Trening :
Widzę że zawodnicy 15-21 dostają taką samą ilość treningu lub bardzo podobną - prawda/fałsz?
Zawodnik który robi 2 trening dziennie i 3 dostaje coraz mniej treningu, tak pisze w grze, czy znamy % o jaki trening się zmienia?Trenowanie poprzez sparingi
Podam parametry moich testów, po meczu wiek zawodnika i przyrost %
1 mecz, 17+50%, 18+48%, 19+46%
2 mecz 17+28%, 18+28%, 19+18lub20%, 20+16%, 22+14%, 23+20%
3 mecz 17+21%, 18+20%, 20+18%, 25+11%
4 mecz 17+15%, 18+14%, 20+13%, 33+3%Pytanie czy spadający trening dotyczy meczy czy meczu który gra zawodnik?
Czy wynik sparingu ma wpływ na trening?Zawodnicy i ich parametry
Obrońca - Czy atak ma u niech jakiekolwiek znaczenie?
Napastnik - Czy ma znaczenie u niego obrona?Jak działa silnik meczowy?
Pieniądze po kolejce tak mam opisane
Sponsorzy 345
Wpływy z biletów 25 (mecz na wyjeździe grałem)
Odsetki 22
Stałe 500
Po Meczu doszło mi 522.
Sponsorzy dochodzą o innych godzinach?
W drugim klubie było to samo, o co chodzi?Jak działa rynek kupna sprzedaży zawodników.
Widzę że po pełnych godzinach zdarza się że zawodnika kupuje "Bot"
Czy cena sprzedaży ma wpływ na prawdopodobieństwo zakupu?
Jak działa dokładniej ten rynek ktoś wie? Wyczytałem na holenderskim forum że od 3/4 w nocy do 16/17 co 2h jest szansa na sprzedaż, jedne ligi "idą" parzystymi godzinami inne nieparzystymi, ale dziś zawodnik został sprzedany po 19.Jak często zawodnicy się zmieniają na rynku? Tylko wtedy gdy ktoś z graczy dokona zakupu?
Gram dopiero 2 dzień wiec chciałbym się zapytać jak rotujecie składem by kondycja i morale były na wysokim poziomie.
Ile dziennie spada/wzrasta po meczy/czy braku meczu.Czy Twórcy gry rozwijają jeszcze grę? Czy zatrzymał się rozwój? Mam wrażenie że duży potencjał leży w tej grze.
Zapraszam do dyskusji.
-
@muchadaw said in Analiza gry, treningu, silnika meczowego, sparingów, transferów itd.:
Jak działa silnik meczowy?
Tego dokładnie nie wie nikt. Wiadomo, że jest oparty o rachunek prawdopodobieństwa, czyli w mega skrócie im lepszy skład i taktyka, tym większa szansa na wygraną. Skład i taktyk a ida tu w parze. Nie wiem jak będziesz miał dobry skład, ale nie będziesz miał taktyki - przegrywasz z kretesem, nawet z botami.
-
@muchadaw said in Analiza gry, treningu, silnika meczowego, sparingów, transferów itd.:
Czy Twórcy gry rozwijają jeszcze grę? Czy zatrzymał się rozwój? Mam wrażenie że duży potencjał leży w tej grze.
Cały czas się rozwija, a przynajmniej na to wskazywać mają ciągłe zmiany i modyfikacje. To jest wersja 3.0. Jak ja zaczynałem to była wersja 1.0. I były to całkiem inne gry. Pomiędzy nimi była wersja 2.0, za którą bardzo tęśknimy, ponieważ była bardzo udana, wg wielu z nas: najlepsza.
-
Widzę że zawodnicy 15-21 dostają taką samą ilość treningu lub bardzo podobną - prawda/fałsz?
Dostają bardzo podobną. Króluje tu prosta zasada: im młodszy zawodnik, tym więcej otrzymuje treningu.
-
Pieniądze po kolejce tak mam opisane
Sponsorzy 345
Wpływy z biletów 25 (mecz na wyjeździe grałem)
Odsetki 22
Stałe 500
Po Meczu doszło mi 522.
Sponsorzy dochodzą o innych godzinach?
W drugim klubie było to samo, o co chodzi?To są "drobne" dla klubu, na kieszonkowe dla sprzątaczy i dozorców. Szkoda czasu, żeby nad tym się rozchodzić. pieniądze na wzmocnienie klubu pozyskuje się z transferów. Sprzedajesz za 250% wartości zawodnika, kupujesz taniej lepszego nowego na Transfer Liście, a jak cię stać - to najlepiej od skauta. Robisz tak, żeby an Tranfer Liście trzymać ciągle 4 zawodników i w długiej lidze bez problemu zbudujesz zespół o wartości ponad miliarda złotych.
-
Trenowanie poprzez sparingi
Opłaca się grać max 3-4 sparingi, potem wartości z treningów są tak małe, że nie warto na to wydawać monety (4 za każdy sparingowy mecz).
-
Czy wynik sparingu ma wpływ na trening?
Wynik sparing to jedynie dane poglądowe dla ciebie. Na nic nie mają wpływu.
-
Jak działa rynek kupna sprzedaży zawodników.
Na każdym serwerze i w każdej lidze działa to nieco w innych godzinach. Sam to szybko ogarniesz jak sprawdzisz swoją listę transferową w Lidze. Będą tam transakcje zakupu zawodników od komputera zawsze co ok. 2 godziny. Transkacje zaczynają sie kilka godzin po symulacji meczowej i kończą jakiś czas przed meczami.
-
Obrońca - Czy atak ma u niech jakiekolwiek znaczenie?
To ma ogromne znaczenie. Jak grasz np. Atak skrzydłami 443 to musisz mieć w składzie bocznych obrońców z umiejętnością ataku +30. Itd.
-
Napastnik - Czy ma znaczenie u niego obrona?
Też jest to bardzo istotne, bo kiedy grasz taktyką, gdzie masz podana komendę atak wspiera pomoc to znaczy, że musi tam grać defensywny napastnik czyli taki, który ma obronę na poziome +30. Itd.
-
jak rotujecie składem by kondycja i morale były na wysokim poziomie
Morale spada jak drużyna przegrywa, a kondycję odbudowuje się do 100% jak zawodnikowi dasz odpocząć jeden mecz.
-
podzielę się moimi 2 dniowymi obserwacjami i chciałbym dojść do nurtujących mnie odpowiedzi
My możemy podzielić się z tobą wieloletnimi obserwacjami i pokażemy ci wiele ustawień i taktyk, które może testować w swoich klubach. Zapraszamy tu
IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH -
Jakie różnice były między wersją 2.0 a tą która jest?
-
To są "drobne" dla klubu, na kieszonkowe dla sprzątaczy i dozorców. Szkoda czasu, żeby nad tym się rozchodzić.
pieniądze na wzmocnienie klubu pozyskuje się z transferów. Sprzedajesz za 250% wartości zawodnika, kupujesz taniej
lepszego nowego na Transfer Liście, a jak cię stać - to najlepiej od skauta. Robisz tak, żeby an Tranfer Liście trzymać
ciągle 4 zawodników i w długiej lidze bez problemu zbudujesz zespół o wartości ponad miliarda złotych.- To rozumiem i już działam na rynku, ale czemu nie dostaje pieniędzy od Sponsorów i biletów?
Opłaca się grać max 3-4 sparingi, potem wartości z treningów są tak małe, że nie warto na to wydawać monety (4 za każdy sparingowy mecz).
- do tego doszedłem ale dziękuję za potwierdzenie.
Wynik sparing to jedynie dane poglądowe dla ciebie. Na nic nie mają wpływu.
- odnosze wrażenie że wynik ma wpływ na trening, ale dam znać jeszcze gdy przetestuje więcej. Gdzieś w innym wątku wyczytałem
że to nie są symulowane mecze więc nie można tam sprawdzać taktycznych rozwiązań, ale co do treningu samego to po 3 dniach testów
wynika że wygrana daje troszkę więcej treningu.
Morale spada jak drużyna przegrywa, a kondycję odbudowuje się do 100% jak zawodnikowi dasz odpocząć jeden mecz.
- Widzę że spada też graczom którzy nie grają.
Dziękuję ze odpowiedzi nowe pytania się nasuneły więc zadam
Czy komputer akceptuje nasze oferty kupna? - od czego to zależy
Czy komputer składa oferty kupna naszych zawodników?Wyczytałem gdzieś też że wolniej się sprzedaje zawodnik z większymi parametrami/ceną. Prawda/fałsz?
Ktoś też pisał że gracze szybciej się sprzedaja na początku sezonu. Prawda/fałsz?Tutaj wyczytałem że jest jakiś bonus za 6 graczy z tego samego kraju, to prawda? Jeśli wyjdą w meczu, jaki to bonus?
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/34555/ważny-bonus-w-grze-6-i-więcej-zawodników-z-tego-samego-krajuNa czym polegają bitwy? Pewnie jest to oczywiste dla graczy którzy grają dłużej, wieć proszę wytłumaczyć tak by nowicjusz zrozumiał.
-
@borynos said in Analiza gry, treningu, silnika meczowego, sparingów, transferów itd.:
Mucha i tak sporo wiesz po 3 dniach grania
Dziękuję, ale to zrozumiałe jak ktoś się w coś zagłębia ; ) Do hattrick.org kiedyś poradnik napisałem, tam dużo trudniej się handlowało piłkarzami i też "naumiałem" się tego ; )
-
@borynos said in Analiza gry, treningu, silnika meczowego, sparingów, transferów itd.:
Dziękuję, ale to zrozumiałe jak ktoś się w coś zagłębia ; ) Do hattrick.org kiedyś poradnik napisałem, tam dużo trudniej się handlowało piłkarzami i też "naumiałem" się tego ; )
a, to Ty stary menago jesteś to witamy w naszej gierce a i ostrzegam potrafi wciągnąc
-
a, to Ty stary menago jesteś to witamy w naszej gierce a i ostrzegam potrafi wciągnąc
Witam
"stary" nie wiem czy to komplement hahaha ; )
Może chwilkę tutaj się pobawię, lubię od czasu do czasu jak odpoczywam od pracy "pomanagerowac" ; ) -
Pewnie mecze pojedynkowe wciągają, jak tyle grasz pewnie masz duże doświadczenie, opowiedz na czym polegają, muszę grać chyba 20 dni by dojść do grupy by w nich brać udział? Tam chyba największa aktywność jest i wtedy można największą przyjemność czerpać z gry Pewnie ligi zamknięte jak ktoś organizuje i zbierze fajną grupę też można dużą przyjemność czerpać, mecze w grupach zabierają slot z normalnych gier?