Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019
-
@Dovco_HandF warto wziąć pod uwagę, że @piotras231 mial najmniej porażek tylko 6. Gdyby nie tyle remisów mógłby śmiało walczyć o mistrzostwo
-
@daroo933 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019:
@piotras231 mial najmniej porażek tylko 6. Gdyby nie tyle remisów mógłby śmiało walczyć o mistrzostwo
Jestem tego samego zdania Swoją drogą objawił się nam nowy talent .
-
Zdobycie Indywidualnego Mistrzostwa Polski, w tak świetnie obsadzonym finale to dla mnie wielki zaszczyt
@beyah1985 @Dovco_HandF Stoczyliśmy piękną walkę o mistrzostwo do ostatniej kolejki. Gratulacje za zajęcie miejsc na podium
Chciałbym podziękować moim kompanom z grupy Polish Legends, to zwycięstwo, jest również Waszą zasługą, to z Wami gram, i udoskonalam taktyki
Dziękuję wszystkim za gratulacje, zaś nagrodę dedykuję osobie, która wpadła na pomysł żeby zlikwidować Ligę Nostalgia
-
@Mati-Colchoner wielkie gratulacje, trzymałem kciuki za Ciebie i siebie jak dostaliśmy dzika karte:) To były najdziwniejsze mistrzostwa dla mnie. Przeplatane 5 męczy bez porażki następnymi 4 porażkami z rzędu i tak cały czas. Mam mały niedosyt ale połowa tabeli to też nie zły wynik. Dzięki za gre
-
@Mati-Colchoner Brawo Mati
-
Witam, dziękuję za miłe słowa. Dostać się do finału to było coś wielkiego dla mnie. 4 miejsce ... najgorsze:D ale i tak jest nieźle choć maleńki niedosyt jest, że w ostatnim meczu nie wygrałem i nie zająłem 3 miejsca. Gratulacje dla @Mati-Colchoner @beyah1985 @Dovco_HandF oraz dla pozostałych. Faktycznie najmniej porażek i seria 15 meczy bez porażki to coś co satysfakcjonuje, jednak zwycięstw za mało a o to w tym przecież chodzi;) nie było by mnie tutaj gdyby nie @Marcin6578 , który mnie wziął pod swoje skrzydła i wprowadził w tajniki OSM:) dzięki jeszcze raz za wspólną grę, pozdrawiam
-
Tabela i decydujący bilans meczy bezpośrednich o zajęciu pierwszego miejsca!
Dla formalności tabela i bilans meczy:
-
Gratulacje @Mati-Colchoner zdobycia tytułu Brawo również dla @beyah1985 który wprawdzie wygrał ligę jednak zadecydował bilans bezpośrednich starć i również dla @Dovco_HandF(starego wyjadacza OSM) który zawsze jest groźny do samego końca Jestem bardzo zadowolony i godny podziwu postawy mojego kolegi z grupy @piotras231 który po prostu dał czadu w tej edycji i bardzo szkoda że nie udało się zdobyć 3 miejsca jak mi przed rokiem ale stary jesteś i tak debeściak
-
Hej. Przepraszam wszystkich, że pewnie napsuję trochę krwi na Święta. Naprawdę nie to jest moim celem. Niemniej obok pewnej sprawy nie można przejść obojętnie, a chociaż temat ciągnie się już w tym topicu: https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/19923/dlaczego-przegrałem-czyli-jak-grać-żeby-nie-przegrać/226?page=12 to chyba jednak tutaj jest najbardziej odpowiednie na to miejsce.
Nie chodzi też o odbieranie tytułu @Mati-Colchoner lub umniejszanie mu, bo chłopak wykonał kawał dobrej roboty i na tytuł zasłużył, a ostatni mecz być może i tak by wygrał (bez pomocy?).
Chodzi o to, że pewne zachowania powinny być karane oraz napiętnowane publicznie, stąd też przeniesienie dyskusji do bardziej popularnego wątku.Tutaj oficjalnie wnoszę o przyjrzenie się sprawie ostatniej kolejki w IMP, w której wszystko wskazuje na to, że @Rusewicz zagrał przeciwko Matiemu ustawieniem 451 długie podania. No chyba nikt z nas nie gra tak na poważnie?
W przypadku stwierdzenia umyślnego podłożenia się celem wpłynięcia na układ tabeli w strefie podium wnoszę o bana dla Rusewicza na co najmniej rok w rozgrywkach organizowanych przez polski personel oraz niepowoływanie do Reprezentacji Polski.
Z mojej strony po obejrzeniu screenów tak to wygląda.
Zaznaczam, że wątpię w świadomość Matiego co do zamiarów Rusewicza o podłożeniu się.PS. Błagam, nie róbcie zaraz gównoburzy.
-
@Lhundaeion
Sprawa jest rozpatrywana, tak jak wcześniej już napisał @Stefan-Joptwojmać -
Sprawa jest poważna, bo może naruszać nie tylko zasady IMP, ale również zasady OSM na aspekt nad którym "nasze szefostwo" kładzie w ostatnim czasie bardzo duży nacisk. Dlatego ocena sytuacji może trochę potrwać. Chcemy również dać szansę wypowiedzieć się @Rusewicz
Każdy oczywiście może wypowiedzieć się w temacie. Prosiłbym tylko o zachowanie umiaru
-
@Stefan-Joptwojmać Powaznie?
-
@Rusewicz said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019:
@Rusewicz jaki ja miałbym interes w tym, aby to Mati wygrał? Nawet z jednej grupy nie jestesmy, ogarnijcie się Detektywi bo to śmiech na sali.
Tajemnicą poliszynela jest, że Beyah i Jurek lubiani w Husarii nie są.
Rusewicz tłumaczy się "missclickiem".
Za dużo tych missclicków trochę:- długie podania do 451
- brak większości rezerwowych
- wejścia normalne przy ładonym sędzim
Podłożenie nie wygląda na przypadkowe.
-
@Lhundaeion Ty chyba powinieneś zostać detektywem a nie grać w OSM. Artur nic mi nie zrobił osobiście, ba nawet zorganizował turniej na cześć urodzin mojej córki... Rozstalismy się w bojowych nastrojach ale bez przesady ok? Nie zamierzam więcej się tłumaczyć, w każdym razie ja nic nie zrobiłem celowo...
-
@Lhundaeion co ty gadasz chłopie. Skąd masz takie info, że nie są lubiani? Weź się za przygotowania do świąt a nie siejesz ferment z dupy. Administrator podejmie decyzję i na tym powinno się skończyć.
-
@Stefan-Joptwojmać said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2019:
Sprawa jest poważna, bo może naruszać nie tylko zasady IMP, ale również zasady OSM na aspekt nad którym "nasze szefostwo" kładzie w ostatnim czasie bardzo duży nacisk. Dlatego ocena sytuacji może trochę potrwać. Chcemy również dać szansę wypowiedzieć się @Rusewicz
Każdy oczywiście może wypowiedzieć się w temacie. Prosiłbym tylko o zachowanie umiaru
Nie wiem czy jest jakiś zapis czy nie żeby podpatrzeć taktykę z wcześniejhszego meczu, ale dla mnie ustawianie krycia indywidualnego dla 4 obrońców nie jest taktyką prowadzącą do zwycięstwa... Przynajmnij sam osobiście bym tak nie zagrał.
Każdemu nie raz się zdarzy zrobić tzw lapsus taktyczny i mimo tych pomyłek wziąłbym w obronę @Rusewicz , ponieważ tak duża ilość błędów wskazuje na przypadkowy błąd. Brak ustawienia taktyki na mecz. Tu połowa współczyników taktyki jest zła:
Jak pisał @Lhundaeion
długie podania do 451
brak większości rezerwowych
wejścia normalne przy ładonym sędzim (w dodatku w ostatnim meczu)i to krycie...
Żeby oddać mecz nie trzeba psuć całęgo wariantu atktycznego, wystarczą 2 zmienne.
Każdy chce uniknąć ujawnienia swojej taktyki i mi to wygląda na fakt, że @Rusewicz nie zdążył na mecz taktyki dostosować.
Przy okazji gratuluję wszystkim, bo każdy kto dostał się do tego etapu rozgrywek jest zwycięzcą
-
Mało kto wie ,że Marcin @Rusewicz miał w czasie meczu z @Mati-Colchoner urodziny i być może był zbyt nasmarowany %%% żeby coś jeszcze widzieć przy ustalaniu taktyki czy składu Pozdrawiam.