WNT 2019/2020 (Reprezentacja Polski OSM)
-
Dwóch, ale to nie są sami z PAM a statystyki z 2018 i 2019 roku ( bo o nich mówisz pokazują że i z HPL byli powoływani do jednego meczu po dwóch zawodników )
2018/19
bitwa towarzyska:Indonezja - Polska 1422:1024 (suchy998, Rusewicz, daroo933, Dovco_HandF, Stefan Joptwojmać (C))
VI WORLD NATIONS TOURNAMENT:G1: Polska - Boliwia 1662:664 (Mati Colchoner, Szeregowiec, stb411, Marcin6578 (C), borynos)
G2: Polska - Kuwejt 1701:765 (suchy998, Rusewicz, Magic 89, pb1984, Byku Duma Warmii (C))
G3: Wielka Brytania - Polska 851:1493 (sniki26, Łukasz Kowalski (C), ToomAnyWays, FORMOZA, Dovco_HandF)
G4: Portugalia - Polska 1152:1230 (Mati Colchoner, Łukasz Kowalski (C), Przemek Kaszti, Rusewicz, Dovco_HandF)
R2: Rumunia - Polska 931:1477 (sniki26, Łukasz Kowalski (C), Rusewicz, Marcin6578, Dovco_HandF)
QF: Polska - Rosja 1334:1124 (Marcin6578, Łukasz Kowalski (C), Damiś27, sniki26, Dovco_HandF)
SF: Polska - Holandia 972:1444 (Marcin6578, Rusewicz, Dovco_HandF, sniki26, Łukasz Kowalski (C) )
3rd: Portugalia - Polska 1384:1078 (sniki26 , Rusewicz, Łukasz Kowalski (C), Marcin6578, Dovco_HandF)
2019/20
II WORLD SUB CUP ("U21"):G1: Polska - Kolumbia 1070:1092 (konix1982, Halit007 (C), Siarkowy Mag, Podgórski 1981, maqpax)
G2: Azerbejdżan - Polska 1768:524 (Rhett1 (C), Brislew3, nocnyneon, Ihibon, pawelzylicz)
G3: Polska - Egipt 1466:959 (Lhundaeion, radekwolin., PawełFurmański (C), harrickplczn, cogito )
3 miejsce w grupie i brak awansu do fazy pucharowej: tabela Grupy D
VII WORLD NATIONS TOURNAMENT:G1: Polska - Meksyk 1519:923 (tristan1982, Marcin6578, ToomAnyWays, huzar shakir, Dovco_HandF (C))
G2: Polska - Costarica 1495:942 (Mati-Colchoner (C), Damiś27, Pansushe, Byku Duma Warmii, Didierluk)zaznaczyłem pogrubieniem zawodników HPL by było łatwiej zauważyć, że w przeciągu dwóch lat i ich bywało po dwóch w jednym meczu reprezentacji narodowej ...... patrząc na cale składy widać, ze nie grali tylko ludzie z PE i PAM, wszystko tutaj wg mnie jest w porządku i uczciwie
-
Ale patrząc z innej strony , kiedyś reprezentacja Holandii miała w składzie 8 zawodników z Ajaxu ( lata 1996-1998 ) bo wtedy oni byli najlepsi i dla tego grali w reprezentacji narodowej. Dlaczego w reprezentacji narodowej nie powinni grać w większości gracze z jednej grupy ( obojętnie jakiej ) , skoro są na fali ?
Przecież wszystkim nam zależy na jak najlepszych wynikach naszej Reprezentacji ??? -
Ludzie weźcie się za przeproszeniem ogarnijcie, ciągle tylko nawzajem sobie wrzucacie kto jest jaki, kto kombinuje , kto jest fair a kto nie itd...sa święta a wszyscy jesteśmy do cholery Polakami , wszyscy zarówno spod znaku PAM jak i spod znaku HUSARII gracie dla jednej reprezentacji, to sa nasze wspólne barwy.... szanujmy się nawzajem bo przede wszystkim to jest TYLKO GRA , po drugie...juz napisałem WSZYSCY JESTEŚMY POLAKAMI I DLA NAS WSZYSTKICH NAJWAŻNIEJSZE SĄ NASZE BARWY... pozdrawiam z całym szacunkiem dla członków zarówno jednej jak i drugiej grupy
-
Co Ty @Pansushe ? Powołania wysłane, trzeba się z nimi pogodzić. Trafiło na Ciebie, trudno
-
@sniki26 said in WNT 2019/2020 (Reprezentacja Polski OSM):
jakie są kryteria do tej kadry ani z mistrzów Polski nie ma nikogo ani wicemistrzów nie ma nikogo ale widzę że z Polskiej akademii managerów to po prostu może całą kadrę utwórz mi w tej grupie i tyle.
nie rozumiem niektórych powołań po prostu dla mnie to jest czarna magia a no ale to chyba tak ma być poprzednie jak dowodzi Łukasz to grali prawie wszyscy PE teraz dovco i grają z PamChciałbym Ci zwrócić uwagę, że trochę się pomyliłeś i właśnie wraz z Magikiem jesteśmy Mistrzami Polski
Pozostaje nam tylko zagrać dobrze i pokazać, że zasłużyliśmy na powołanie. W WCC w tej edycji idzie nam nie najgorzej -
...a czekaj. Może trochę się będę chełpić, ale przecież powołania są też na podstawie występów w WSC. Całkiem niezły tam łomot spuściliśmy późniejszym wicemistrzom
-
@Mati-Colchoner monety na MPG bym przyoszczędził
-
Gdzie @piotras231
-
@sniki26
Mam wrażenie, że uważacie się ciągle za pokrzywdzonych, bo odkąd pamiętam to głownie Twojej grupie zawsze coś nie pasuje. Ten turniej dopiero co ruszył, a już robicie szum. Czasem wystarczy trochę spokoju, pokory. Sam też miałem tą przyjemność selekcjonować ludzi i nie jest to łatwe zadanie. Trochę czystej matematyki. W ostatnim WNT na 40 miejsc(8 bitew po 5) 12 przypadło wam, co daje 30% pozycji obsadzonych przez was. -
@Stefan-Joptwojmać said in WNT 2019/2020 (Reprezentacja Polski OSM):
Jedno jest pewne, rekord transferowy w tej bitwie padnie
Tutaj Robert trafił w sedno.
W ostatnich sezonach WNT mieliśmy bardzo dobre wybory personalne, grali jedni z najlepszych taktycznie menadżerów w polskim OSM ale zawsze czegoś brakowało... a brakowalo konkurencyjnych składów, siły drużyny.
W sezonie mistrzowskim mieliśmy świetną proporcję pomiędzy umiejętnościami taktycznymi i umiejętnością budowania mocnego składu. Zresztą wtedy mielismy niesamowitą współpracę, koncentracja na wspólnym celu, nie czuło się żadnego podziału na grupy, co dało sukces.
Dziś postanowiliśmy pójść podobnym śladem i postawić na ludzi, którzy świetnie budują drużynę, jednocześnie wykazujących duży potencjał taktyczny.
Zawsze wybór był opierany o wyniki z ostatnich miesięcy, nie da się nie zauważyć mega progres PAM jako grupy ale i w indywidualnych sukcesach, stąd takie wybory personalne.
W tej kadrze jest potencjał i już nie mogę się doczekać konfrontacji z najlepszymi -
@sniki26 Wiesz z Polish Eagles w poprzedniej rundzie ja grałem w WNT.
Dlatego nie mam problemu z powołaniami.
Muszę przyznać rację też @Łukasz-Kowalski.
Moim zdaniem patrząc na progres to obecnie HPL jest za PE, PL , PAM czy w kilku bitwach ładny progres miało kilku graczy AG.
Zresztą widzę że macie problem w Husarya_PL, dlaczego?
Proponujecie przejście z Polish Eagles Academy do Husarya_PL.
Zresztą prawdopodobnie to ostatni turniej w starym systemie bitw.
Zobaczymy co przyniesie przyszłość. -
@Damiś27 Czasami zastanawiam się czy ty myślisz w ogóle co piszesz? Nie pisz ogólnie do Husarya_PL tylko do mnie bo odkąd zostałem moderatorem grupy to werbuje graczy po rankingu PL i to ja pisałem nie patrząc kto gdzie gra. Jeśli masz jakiś problem zapraszam na priv. I na jakiej podstawie twierdzisz, że niby nasza grupa jest gorsza od pozostałych chyba patrząc po ilości graczy w grupie ? Co do PAM mogę się zgodzić bo mają młodych świetnych graczy i rozwijają się niesamowicie. Następnym razem przeczytaj i pomyśl najlepiej trzy razy nim dodasz post. Bez odbioru ️
-
@Rusewicz @daroo933 Nieraz śmieszne są reakcję graczy H_PL, gdy pisze się o nich.
Ja tylko stwierdzam fakty, możecie policzyć sobie progresy w MPG grup w 2019.
"Zresztą widzę że macie problem w Husarya_PL, dlaczego?
Proponujecie przejście z Polish Eagles Academy do Husarya_PL."
To był mój żarcik w waszą stronę. -
Nie wiem dlaczego wszyscy tak atakujecie HPL, moze to jakies sprawy z przeszlosci.Ale no kurde jesteśmy chyba Polakami? A poza tym to tylko gra.
-
Co do powołań to moim zdaniem nie powinno się patrzeć na to ilu graczy z danej grupy otrzymuje powołania tylko na prezentowaną formę. Nawet jakby cała nasza drużyna była z jednej grupy to co z tego? Uważam że selekcjonerzy dokonują słusznych wyborów i warto zauważyć że tylko PAM gra dalej w WCC z kompletem zwycięstw