Turniej UEFA Champions League
-
@Łukasz-Wierzbowski ja po cichu liczyłem na remis a tu taka niespodzianka, nie często się zdarza taka skuteczność przy oddanych dwóch strzałach
-
5 kolejka UEFA Champions League za nami. Niektórzy już mogą świętować awans do 1/8 finału
Tak prezentują się tabele przed ostatnią kolejką grupową która o wszystkim zadecyduje
Podsumowanie 5 kolejki:
Grupa A: W tej kolejce kolejne już drugie z rzędu zwycięstwo w tej grupie odniosła drużyna Galatasaray(martin343) która pokonała u siebie lidera tej grupy Club Brugge(maqpax) 2-0. Drużyna prowadzona przez maqpaxa może już świętować awans z grupy. W drugim spotkaniu Real Madryt(FORMOZA) uległ u siebie PSG(Łukasz Wierzbowski) 0-1 i niespodziewanie żegna się z rozgrywkami.
Grupa B: Tutaj można rzec że ostatnia kolejka jest o pietruszkę ponieważ Tottenham(Janex123) jak i Bayern(Rusewicz) mają już pewny awans i miejsca w tabeli. Bayern tylko zremisował na wyjeździe z Crveną Zvezdą Belgrad(gabkazmc) 1-1 natomiast Tottenham pokonał u siebie Olympiacos(borynos) 2-0. W tej grupie nie było niespodzianki i awansowali faworyci.
Grupa C: Awans do następnej rundy zapewniła sobie Atalanta(JohnDerko) która pewnie zwyciężyła 2-0 Dinamo Zagrzeb(komputer). W drugim spotkaniu tej grupy Manchester City(huzar shakir) tylko zremisował bezbramkowo z Szachtarem Donieck(przemas1122) i walka o 2 miejsce wciąż trwa, jednak drużynę huzara czeka w ostatniej kolejce dużo łatwiejszy mecz ale wszystko może się jeszcze wydarzyć.
Grupa D: W spotkaniu na szczycie tej grupy Juventus(Lhundaeion) zremisował bezbramkowo z Atletico Madryt(Rhett1) jednak to wystarczyło aby gospodarze zapewnili sobie awans z grupy. Jeśli ktoś chciał zobaczyć bramki i wybrał się na mecz Bayeru Leverkusen(daroo933) na pewno się nie zawiódł chociaż mecz był bardzo jednostronny. Goście pokonali na wyjeździe Lokomotiv Moskwa(komputer) aż 8-0. Gospodarze grali jednak od 13 minuty w dziesiątkę i miało to na pewno wpływ na przebieg meczu. Drużyna daroo933 ma jednak niewielkie szanse na awans ponieważ musi pokonać w następnej kolejce Juventus i liczyć na potknięcie Atletico.
Grupa E: Skazywana na porażkę w tej grupie drużyna Red Bull Salzburg(tristan1982) zapewniła sobie awans pokonując na wyjeździe KRC Genk(komputer) 4-0. Awans zapewnił sobie także Liverpool(Szeregowiec) który pokonał u siebie Napoli(krystian16061994) 2-0. W ostatniej kolejce będzie już tylko walka o 1 miejsce w tej grupie.
Grupa F: Kolejne zwycięstwo Barcelony(TalaLala) tym razem nad Borussią Dortmund(Kamson73) 2-1. Totalnie zdominowali swoją grupę i prowadzą z kompletem punktów. W drugim spotkaniu Slavia Praga(kondziowa1) niespodziewanie pokonała u siebie Inter Mediolan(kryminalksg) 2-1 mimo że goście przeważali w tym spotkaniu. Ostatnia kolejka zdecyduje kto zajmie drugie miejsce i awansuje dalej.
Grupa G: W następnej rundzie melduje się drużyna RB Lipsk(stb411) która pokonała na wyjeździe Benfikę(komputer) 2-0. W spotkaniu Zenitu Sankt Petersburg(beyah1985) z Lyonem(ToomAnyWays) padł bezbramkowy remis a to sprawia że drużyna Lyonu teoretycznie straciła szansę na awans ale dopóki piłka w grze wiadomo.
Grupa H: Grupa w której z kolejki na kolejkę wszystko się zmienia. Valencia(mordaf) mimo przewagi w meczu nie była w stanie wygrać z defensywnie grającą Chelsea(Marcin6578) i mecz zakończył się bezbramkowym remisem. Skazywani na porażkę w tej grupie piłkarze Lille(kajman27) odneśli już 3 zwycięstwo z rzędu pokonując tym raziem po wyrównanym meczu Ajax(Magic 89) 1-0. W tej grupie jeszcze 3 drużyny walczą o awans i co ciekawe żadna nie jest jeszcze pewna gry w 1/8. Po następnej kolejce wszystko się wyjaśni.
Gratuluję awansu do następnej rundy: @maqpax, @Janex123, @Rusewicz, @JohnDerko, @Lhundaeion, @tristan1982, @Szeregowiec, @TalaLala, @stb411 -
Wszystko jest już jasne Zakończyliśmy rozgrywki grupowe a oto ich rezultaty:
Gratuluję tym którzy awansowali i dziękuję tym którzy zakończyli już rozgrywki za udział w tej imprezie
Dziś będzie krótkie podsumowanie tego co działo się w ciągu ostatnich sześciu dni:
Grupa A: W kolejnej rundzie melduje się Club Brugge(maqpax) oraz PSG(Łukasz Wierzbowski).Bardzo dużą niespodzianką jest odpadnięcie jednego z głównych faworytów do końcowego triumfu Realu Madryt(FORMOZA) który zakończył rozgrywki na 3 miejscu.
Grupa B: Tutaj nie było żadnych niespodzianek i faworyci tej grupy czyli Tottenham(Janex123) oraz Bayern(Rusewicz) wywalczyli awans. Brawa za walkę należą się drużynie Crveny Zvezdy Belgrad(gabkazmc) która dzielnie walczyła o awans mimo że była najsłabszą drużyną w tej grupie.
Grupa C: W tej grupie awans wywalczyła drużyna Atalanty(JohnDerko) oraz Manchester City(huzar shakir). W walce o awans brał jeszcze udział Szachtar Donieck(przemas1122) jednak nie wykorzystał swojej szansy w meczu z komputerem a tak dziś by świętował awans.
Grupa D: Faworyci tej grupy zrobili to co do nich należało i meldują się w fazie pucharowej. Atletico(Rhett1) oraz Juventus(Lhundaeion) grają dalej ale dobrze grała w tej grupie także drużyna Bayeru Leverkusen(daroo933) która mocno deptała po piętach faworytom. Gdybyśmy mieli jeszcze jedną kolejkę to kto wie jaka byłaby kolejność w tej grupie.
Grupa E: Liverpool(Szeregowiec) jak na jednego z głównym faworytów turnieju przystało wywalczył 1 miejsce w grupie choć łatwo nie było. Drugie miejsce zajęła drużyna Red Bull Salzburg(tristan1982) która sprawiła niemałą niespodziankę w tej grupie wyrzucając z turnieju Napoli(krystian16061994).
Grupa F: To co zrobiła Barcelona(TalaLala) w tej grupie to ja nie mam pytań. Totalnie zdominowała swoją grupę wygrywając wszystkie mecze i ciekawe czy ktoś będzie w stanie ją zatrzymać w tym turnieju. O drugie miejsce była bardzo ekscytująca walka pomiędzy Borussią Dortmund(Kamson73) a Interem Mediolan(kryminalksg) którą ostatecznie wygrała drużyna z Dortmundu i to ją zobaczymy w 1/8 finału.
Grupa G: Najlepsze w tej grupie okazały się drużyny Zenitu Sankt Petersburg(beyah1985) oraz RB Lipsk(stb411). Dzielnie o awans walczyła także drużyna Lyonu(ToomAnyWays) jednak czegoś zabrakło.
Grupa H: Najbardziej wyrównana ze wszystkich grup gdzie przed ostatnią kolejką nikt nie był pewien awansu jak również nikt nie stracił szans na dalszą grę. Skazywana na pożarcie w tej grupie drużyna Lille(kajman27) niespodziewanie wygrała grupę. Drugie miejsce wywalczyła Chelsea(Marcin6578) jednak nie było łatwo bo drużyny Ajaxu(Magic 89) oraz Valenci(mordaf) okazały się bardzo mocne. -
Kto awansuje dalej? Trudno wskazać faworytów jednak postanowiłem zrobić swoje typowanie
-
@Marcin6578 Jest kilka hitów, które godne byłyby już końcowych spotkań w finale: @Lhundaeion vs @Szeregowiec, @Rusewicz vs @TalaLala, @huzar-shakir vs @Rhett1. W tych pojedynkach kluby objęte przez graczy, to czysta europejska elita
-
Pierwsze mecze 1/8 Finału za nami
-
@Marcin6578 Jak kształtuje się pierwsza ósemka tego niezwykle mocnego turnieju i ich mecze?
-
Dziwne te rozgrywki,ja chcę żeby moi wygrywali ,a oni lecą w balona ,jakby przygotowywali się do świąt.
-
Wyniki rewanżowych spotkań 1/8 finału
Podsumowanie 1/8 finału:
Chelsea vs Tottenham: Tak jak przewidywali eksperci Tottenham(Janex123) pewnie wyeliminował Chelsea(Marcin6578). Obydwa mecze zakończyły się zwycięstwami kogutów którzy zagrali po prostu lepiej.
PSG vs LIlle: Zdecydowanym faworytem byli piłkarze PSG(Łukasz Wierzbowski) ale jak się okazało ich rywale Lille(kajman27) okazali się trudnym rywalem jednak ostatecznie PSG wygrało w dwumeczu 2-1 i zagra w ćwierćfinale.
Red Bull Salzburg vs Club Brugge: Przed tym spotkaniem obstawiałem wyrównaną konfrontację tych drużyn jednak dwumecz okazał się jednostronny i Red Bull Salzburg(tristan1982) bardzo pewnie pokonał Club Brugge(maqpax) w dwumeczu 7-2.
Manchester City vs Atletico Madryt: Przed tym pojedynkiem stawiałem nieznacznie na Manchester City(huzar shakir) jednak Atletico Madryt(Rhett1) okazało się zbyt mocne i dosyć łatwo wyeliminowało zespół ,,The Citizens'' w dwumeczu 4-0.
RB Leipzig vs Atalanta: Tutaj także nie miałem faworyta. Zwycięsko z tej konfrontacji wyszli piłkarze RB Leipzig(stb411) którzy wygrali dwumecz 5-1. Zespół z Lipska pokazał że należy się z nimi liczyć w tych rozgrywkach.
Borussia Dortmund vs Zenit St. Petersburg: Przed tym spotkaniem ciężko było wskazać faworyta jednak nieznacznie stawiałem na Borussię Dortmund(Kamson73). Dwumecz okazał się bardzo zacięty i potrzebne do rozstrzygnięcia były rzuty karne które wygrała drużyna Zenitu St. Petersburg(beyah1985).
Bayern Monachium vs FC Barcelona: Wielki hit tej rundy w którym stawiałem na Barcelonę(TalaLala) która była do tej pory nie do zatrzymania i tak było też i tym razem. Bayern(Rusewicz) nie miał pomysłu jak przeciwstawić się świetnie dysponowanemu rywalowi i uległ w dwumeczu 0-4.
Juventus Turyn vs FC Liverpool: Kolejny wielki hit tej kolejki. W tym spotkaniu miałem problem na kogo postawić ale ostatecznie minimalnie większe szanse dałem Juventusowi(Lhundaeion) który jak się potem okazało nieznacznie pokonał Liverpool(Szeregowiec) w dwumeczu 2-1.
W moich typach 4-2 nie licząc tych 50-50
W turnieju pozostało już tylko 8 graczy: @Janex123, @Łukasz-Wierzbowski, @tristan1982, @Rhett1, @stb411, @beyah1985, @TalaLala, @Lhundaeion gratuluję Panowie -
Już tylko 8 drużyn pozostało w walce o trofeum UEFA Champions League
Szanse na awans widziałbym tutaj następująco:
-
@Marcin6578 Natalia to wygra
-
TalaLala Barcelona
-
Dzięki Panowie i Panie za zabawę. Super turniej i mam nadzieję, że jeszcze jakieś podobne będą.
-
Pierwsze mecze ćwierćfinałowe na nami
-
Teraz zaczynamy półfinały koniec z eksperymentami
-
@Marcin6578 ja podobnie, ale w grupie
-
Ja lepiej. Nie ustawiłem się na rewanż i odpadłem po remisie, i bramce wyjazdowej Janka
-
Miałem nie robić eksperymentów ale ta moja taktyka wyraźnie w tym turnieju nie zawodzi
-
Sorki że wczoraj nie zapodałem wyników ale nie miałem za bardzo czasu więc wstawiam teraz
W grze pozostali już tylko : @TalaLala, @Janex123, @stb411, @tristan1982 gratuluję awansu