Pomoc OSM 馃
-
@Cobra1974 said in Pomoc OSM:
Jak dzia艂a szpieg? Czy szpieg szpieguje taktyk臋 przeciwnika z tej godziny, o kt贸rej zosta艂 wys艂any czy z tej godziny, o kt贸rej dotar艂 na miejsce?
Szpieg aktualizuje wszystkie zmiany na bie偶膮co. Wysy艂asz go raz i masz aktualn膮 taktyk臋 przez ca艂y czas. Gdy rywal zmieni taktyk臋 b臋dziesz to widzia艂.
-
@Cobra1974
Ale mo偶e by膰 taka sytuacja, 偶e wy艣lesz szpiega i zobaczysz jak膮 taktyk膮 gra przeciwnik. A on na przyk艂ad jaki艣 czas przed meczem zmieni j膮, ale u偶yje tajnego treningu. Wtedy nici ze szpiega, w takim wypadku taktyki ani ustawienia rywala ju偶 nie ujrzysz. -
Ma艂o tego, moze sobie ustawi膰 taktyke , kt贸r膮 na pewno nie zagra i 艂adnie ustawi wyj艣ciow膮 11-tk臋 z rezerwowymi bo przeczuwa 偶e wy艣lesz szpiega.
My艣lisz 偶e go艣膰 ju偶 zostawi艂 tak na mecz i przed meczem robi tak jak pisze @Byku-Duma-Warmii
Sam tak czasem robi臋 i si臋 nie wstydze To jest normalne 偶e w tej grze trzeba te偶 przechytrzy膰 rywala, tak jak i na boisku w prawdziwej pi艂ce -
@Didierluk
Masz zupe艂n膮 racj臋, czasem takie wyprowadzenie przeciwnika w pole to po艂owa sukcesu :fingers_crossed:. -
@Didierluk
Prosz臋 specjalnie dla Ciebie zrobi艂em wykaz ligi z ilo艣ci膮 dru偶yn. Po tabelce wida膰, kt贸re ligi 艣膮 najkr贸tsze :slight_smile:.
-
Panowie mam pytanie, jak tworzy sie lista transferowa? To komputer ustala jacy zawodnicy si臋 na niej pojawi膮? Mo偶na na ni膮 jako艣 wp艂yn膮膰? Jaki艣 moderator mo偶e j膮 zmieni膰 itp? Chodzi o to 偶e ca艂kiem nie藕le rozwija艂em dru偶yn臋 sprzedaj膮c i kupuj膮c zawodnik贸w, ale od jakiego艣 czasu na li艣cie transferowej nie pojawiaj膮 si臋 偶adni gracze. 90% z nich jest s艂absza od najs艂abszego mojego zawodnika, a jak si臋 trafia jaki艣 lepszy to ma oko艂o 30 lat. Kupuj臋 zawodnik贸w od Skauta, ale wydaj臋 du偶o monet i troch臋 mi ich szkoda. Mo偶na co艣 z tym zrobi膰? Na zdj臋ciach jest m贸j sk艂ad i lista transferowa kt贸r膮 obecnie widz臋 gdy otwieram okno:
kadra:
lista:
-
@mihau1878 czyli nic nie da si臋 zrobi膰 i jestem skazany kupowa膰 graczy od skauta?
-
@mihau1878 Ok, dzi臋ki za odpowied藕
-
@havsky
Cz臋sto tak bywa, 偶e dopiero jak kupi kto艣 jakiego艣 dobrego gracza z listy transferowej to w zamian za niego pojawia si臋 kolejny dobry gracz. Ca艂y czas w k贸艂ko kr臋ci si臋 ta lista transferowa. -
@Byku-Duma-Warmii Ok, w takim razie spr贸buj臋 kupi膰 jakiego艣 30-latka, najwy偶ej w nast臋pnej kolejce go sprzedam. Spr贸buj臋, mo偶e si臋 uda. W sumie nic nie trac臋, a je艣li moge zaoszcz臋dzi膰 troch臋 monet to warto sprawdzi膰 t膮 teori臋. A mo偶e by膰 te偶 tak 偶e silnik hamuje w ten spos贸b m贸j rozw贸j? Moja kadra jest warta 160M, dodatkowo 40M mam na koncie, a druga pod wzgl臋dem warto艣ci dru偶yna ma zawodnik贸w wartych zaledwie 60M. Mo偶e silnik stara si臋 utrzyma膰 r贸wny poziom ligi, czy to nie ma sensu? Gracze wida膰 偶e kupuj膮 i sprzedaj膮 zawodnik贸w, ale nie idzie im to jako艣 sprawnie...
-
@havsky
Nie to raczej nie ma sensu. M贸wi臋 Ci, 偶e raczej jest tak jak pisa艂em wcze艣niej, bo mia艂em dosy膰 cz臋sto w swoich ligach. Zauwa偶, 偶e na pocz膮tku ligi nie ma zawodnik贸w po 90+ umiej臋tno艣ci na li艣cie, pojawiaj膮 si臋 z czasem, wi臋c im lepszy b臋dziesz mia艂 zesp贸艂 tym wi臋cej takich graczy b臋dzie si臋 pojawia膰. -
@Byku-Duma-Warmii Masz racj臋, na pocz膮tku mia艂em graczy 60-70, wi臋c jest w tym logika. Zrobi臋 tak jak m贸wisz
-
@Byku-Duma-Warmii uprzejmie dzi臋kuj臋
-
kawa艂 dobrej roboty
-
Mam takie pytanko. Nie sfajczy艂o si臋 co艣 technikom na serwerze Neymar ? Bo zatrzyma艂o si臋 na 2238/13721 symulacji i nie rusza, a symulacje zaczynaj膮 si臋 od 20:00 i tak nie bardzo wiem czy jeszcze dzisiaj uda mi si臋 ustawi膰 treningi.
-
@Cobra1974
O to musimy pyta膰 @Dovco_HandF, on napisze do informatyk贸w i b臋dziemy znali odpowied藕 :slight_smile:.
@Stefan-Joptwojma膰
Nic wielkiego, chwilka pracy i wszystko gotowe, a nie powiem mnie to te偶 si臋 bardzo przyda w niedalekiej przysz艂o艣ci przy wyborze lig :slight_smile:. A Kolega 艂adnie prosi艂, wi臋c mi艂膮 ch臋ci膮 mu pomog艂em :slight_smile:. -
Ewidentnie co艣 posz艂o nie tak z serwerem Neymar 19 meczy przesymulowanych w ci膮gu 3 godzin. Zadam wi臋c takie zabezpieczaj膮ce pytanie. Je偶eli mecz si臋 nie zd膮偶y艂by przesymulowa膰 do godziny 20:00 to wtedy rozgrywane s膮 2 mecze od stanu pi艂karzy sprzed obydwu symulacji czy mo偶e po pierwszej symulacji od razu leci 2ga i ewentualne zawieszenia, kontuzje, zm臋czenie przechodzi do nast臋pnej symulacji? Zapewne tak si臋 nie wydarzy, bo problem pewnie nied艂ugo zniknie ale po prostu przezorny zawsze ubezpieczony