Dziwny problem. Potrzebna szybka pomoc
-
Dobry wieczór, mam dziwny problem. Kolega z grupy założył ligę i powysyłał zaproszenia innym kolegom, w tym mi. Gdy szybko wszedłem w zaproszenie i wybrałem drużynę (wydarzenie miało miejsce na aplikacji w telefonie) to przeniosło mnie do innej ligi, tzn ligi tej samej w tym samym kraju, ale w tej lidze byłem już sam, jako jedyny menadżer. Gdy dołączałem do ligi, dwóch kolegów z grupy już tam było i jestem pewny, że wszedłem w dobre zaproszenie i wybrałem drużynę w lidze, w której już było dwóch wymienionych wyżej kolegów. Jednak jak się okazało, jestem w zupełnie innej lidze. Sam. Pisałem o tym z kolegami, którzy już powoli zapełniają ligę i teraz pytanie: Czy mogło być to spowodowane tym, że prawdopodobnie w tym samym momencie wyboru tej drużyny, którą chciałem wziąć dokonał innych menadżer i niejako przeniosło mnie do innej ligi? Co mam zrobić? Chciałem zagrać z kolegami i teraz mam czekać 4 dni, żeby opuścić ligę, w której jestem sam? Na czym polega ten bug?
-
@ErosJWP said in Dziwny problem. Potrzebna szybka pomoc:
Czy mogło być to spowodowane tym, że prawdopodobnie w tym samym momencie wyboru tej drużyny, którą chciałem wziąć dokonał innych menadżer i niejako przeniosło mnie do innej ligi? Co mam zrobić? Chciałem zagrać z kolegami i teraz mam czekać 4 dni, żeby opuścić ligę, w której jestem sam? Na czym polega ten bug?
Korzystając z zaproszenie nie mogło przenieść do innej ligi, gdyby inny menadżer wybrał klub w tym samym momencie to wyświetlił by się komunikat, że klub już jest zajęty, i odesłało do ponownego wyboru klubu zamiast przenosić do innej ligi.
Musisz czekać do 1 meczu by rezygnować -
@mihau1878 ale co to znaczy nie mogło, skoro tak się właśnie stało? To znaczy że mogło. Wszedłem w zaproszenie. Na ekranie telefonu pojawił mi się wybór drużyn, zobaczyłem że dwie są już zajęte przez kolegów z grupy. Byli tam. Wybrałem drużynę i znalazłem się w innej lidze. Na pewno wszedłem do dobrze, widziałem że koledzy już są w lidze, drużyny wybrane przez nich były zajęte cieniem, a pod nazwą drużyny widniał ich Nick. Wziąłem inną. Przeniosło mnie do ligi w której ich nie było. Byłem w niej sam. Chce wiedzieć co się odwalilo.
-
@ErosJWP Masz w 100% rację. Miałeś po prostu pecha. Michał zgłosi twój problem, jest to powracający upiorny (dla informatyków), światowy bug, zapisany pod numerem: OSM-5386 Backend: After accept invite, users end up in a different league. Podaj nam tylko kto cię zaprosił, do jakiej ligi i @mihau1878 spróbuje to szybko załatwić - możesz mu podać na poczcie w wiadomości prywatnej.
-
Wyjaśnione, zamykamy.