LM I LE - Europejskie puchary 2016/2017
-
@Przemek-Kaszti
Czego tu nie widać Nie widać jak mu przypadkowo wbiega w nogę? Podkreślam-przypadkowo a z tej perspektywy nie było powtórek w meczu bo wtedy nie byłoby tyle gadania. Faktem jest,że Suarez zgłupiał,poczuł rękę na ramieniu,może nawet lekko Marquinhos musnął go po szyi i dodał od siebie,że go łokciem powalił,a wystarczyło się tylko przewrócić bez żadnego łapania się za gardło i zupełnie inaczej byłby odbierany ten karny i cała sytuacja. Ale tak jak Cezarro mówi-mecz się odbył i po zawodach,gramy dalej Tylko dziwne jest,że we Francji nikt nie narzeka na sędziego,a całą nagonkę prowokują madryckie media. Podobnie jak ta śmieszna petycja,przypuszczam,że w UEFA mają konkret bekę z tego -
@pimus1910 said in LM I LE - Europejskie puchary 2016/2017:
@borynos
I jeszcze jeden filmik
Adam, ten filmik już całkowicie pokazuje że faulu nie było! Przecież on co najwyżej dotknął Suareza, nie ma mowy o faulu
-
@Michal_ACM
Jak nie dotknął spójrz na kolano Marquinhosa jak jedzie po łydce Suareza -
@pimus1910 No proszę Cię... Tego nawet Suarez nie poczuł bo to była noga na której nie opierał ciężaru ciała. Poza tym to było co najwyżej kolejne dotknięcie a nie uderzenie
-
@Michal_ACM
Michał no,spójrz chociaż dokładnie na dużym ekranie na 11 sekundę filmiku a co do dotknięcia w szyje-za mniejsze kontakty piłkarze dostawali kartki -
@Michal_ACM
I żeby była jasność-ja nie mówię,że to był jakiś nie wiadomo jaki faul. Luis wykorzystał po prostu kontakt kolana i ręki Marquinhosa z jego łydką i szyją. Chodzi mi o to,że nie było to typowe nurkowanie jakich wiele w ostatnich latach,ale po prostu boiskowe cwaniactwo -
@pimus1910 Wiem, że jesteś kibicem Barcelony. Też mam ulubione kluby np. Legia Warszawa.
Często widzimy to co chcemy, a nie to co prawda. Gdyż to serce(miłość do klubu) decyduję to co chcemy widzieć.
Niestety zgadzam się z @Michal_ACM. Upadek był nie spowodowany z winy Marquinhos. Sam byłem napastnikiem i zawsze napastnik stara się każdy kontakt z przeciwnikiem.
Za takie coś nie powinni być karnych i trzeba pamiętać że piłka nożna to jest sport kontaktowy, ale za każdy kontakt nie można uznawać faul itp. -
Adam, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tak jak napisał Cezarro. Mecz rozegrany i nie ma już chyba co drążyć bo tę polemikę można by do końca świata prowadzić
-
@Michal_ACM
Ale jak fajnie się z wami polemizuje -
@Damiś27 said in LM I LE - Europejskie puchary 2016/2017:
@kuba-fala Fakt, na razie ma 2 ugryzienia na kącie. Szkoda że często powoduję wypaczenie wyników jak ostatnio czy jak obronił strzał ręką.
Masz jakieś stare info. Już 3 ugryzienia na koncie Bakkali z PSV, Ivanovic w Chelsea no i Chiellini na mundialu
-
@Michal_ACM zapomniałem o tym 1