🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@cezarro to czekamy sam jestem ciekaw ich stanowiska
-
Dziś o 19 ma być informacja o wykluczeniu Ruskich. Kulesza zrobił mega robotę Zmobilizował inne państwa
-
Jak donosi dziś Przegląd Sportowy: w PZPN panuje przekonanie graniczące z pewnością, że Rosja zostanie ukarana przez FIFA walkowerem. Nie będzie szukania innego rywala, tylko 29 marca Biało-Czerwoni zagrają w Chorzowie ze Szwecją lub Czechami. Zwycięzca pojedzie na mundial w Katarze. Decyzja ma zapaść najóźniej jutro, w piątek 04.03.2022 roku.
-
@Cezarro rosja jest jedna, a sponsor zawsze się znajdzie, lepsze to niż stracić poparcie „Europy” i Świata. Gdyby tego nie zrobili, to upadliby jak Ikar. Naciski zrobiły swoje. Konkurencja też nie śpi, inny związek by powstał i poparłby większość „Sława Ukrajini” i tym zjednałby sobie federacje piłkarskie...
-
@dovco_handf okazuje się jednak że dzisiaj żadna decyzja odnośnie meczu Polaków nie zostanie podjęta. Rosja bowiem odwołała się do Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu w Lozannie . Decyzja ma zostać podjęta w trybie pilnym.
Nie jest zatem jeszcze przesądzone że to Rosja zostanie ukarana walkowerem. Jeżeli bowiem Trybunał wyda werdykt ze mecz ma zostać rozegrany na neutralnym terenie, a Polska odmówiła gry ,wtedy awans otrzyma Rosja . Myśli ktoś że taki scenariusz jest niemożliwy ? Ja bym nie był taki pewny. -
@Cezarro Twoje argumenty mają sens, ale ja mam tylko jedno „ale” Dajmy na to dzięki walkowerze, rosja przechodzi dalej, czyli Szwecja i Czechy też nie zagrają z nimi w finale, zatem rosja wchodzi do finałów MŚ, co dalej? Inne europejskie kraje też się wycofują i w finale mundialu zagra Katar z czerwonymi?
-
@dino-ligenza wszystko zależy od werdyktu Trybunału Arbitrażowego w Lozannie. Lozanna leży w Szwajcarii ,a Szwajcaria jak wiadomo nie poprała sankcji nałożonych na rosję ,ponieważ rosyjscy bogacze trzymają swoje pieniądze w szwajcarskich bankach. Pieniądze ,polityka , a dopiero gdzieś daleko w tyle sport . Taka jest kolejność niestety .
-
@cezarro brak słów można by była napisać fraje... .
-
Reprezentacja rosji oficjalnie została ukarana walkowerem.
-
Selekcjoner reprezentacji Polski, Czesław Michniewicz, ogłosił nazwiska zawodników z lig zagranicznych, powołanych na zgrupowanie naszej kadry.
-
@damian_skinek jakoś reca, helik i michalak jakoś mi tutaj nie pasują.. jednak z osądem poczekam do zakończenia pierwszego meczu... chyba wytrzymam do zakończenia meczu, choć mogę popłynąć juz w trakcie jego trwania
-
We wtorek, 8 marca br. FIFA oficjalnie zakomunikowała, że reprezentacja Polski zostanie bezpośrednio zakwalifikowana do finału barażów MŚ 2022. Rosjanie, którzy mieli rywalizować z Biało-Czerwnymi w półfinale, zostaną ukarani walkowerem. Z werdyktem, który stawia nas w uprzywilejowanej sytuacji z jednym, finalnym meczem w walce o awans do MŚ nie zgadzają się wykluczeni Rosjanie, ale także i Szwedzi, którzy żądają na wymianę innego rywala dla Polski, aby też zagrała dwa mecze. Co wy o tym sądzicie? @language-pl
-
@dovco_handf Wg mnie najlepszą opcją byłby turniej 3 drużyn z naszej drabinki, ale wymagałoby to jednego dodatkowego terminu na mecz nr 3.
Przyjmijmy że w terminie półfinałów Szwecja gra z Czechami, a nasza kadra pauzuje. W terminie pierwotnego finału odbyłby się mecz nr 2, czyli Polska zagrałaby z pierwszym z rywali. No i dodatkowy termin, gdzie nasza reprezentacja zagrałaby z drugim rywalem. Myślę, że tak byłoby sprawiedliwie, ponieważ:
- po pierwsze, nie byłoby kłótni o awans bez gry,
- po drugie, reprezentacja Polski dostałaby trochę więcej czasu na przygotowanie do meczów z innym rywalem, zważywszy na to, że nagle Biało-Czerwoni muszą zmienić system przygotowań pod innego rywala,
Ale z tego co wiem, nie brano pod uwagę takiego wariantu.
-
@damian_skinek według mnie decyzja dość kontrowersyjna. Bo teraz Szwedzi i Czesi mogą mówić że u nich dojdzie element zmęczenia, podróży (jako że będą musieli do Polski przyjechać). Plus jak się pojawi kontuzja lub pauza za kartki u rywali to nie będzie to uczciwe. Polacy powinno Sousie w takim razie podziękować bo chyba wiedział co robi że nas w tej połowie drabinki zostawił
Według mnie do gry powinna wskoczyć jakaś kadr (Słowacja, Norwegia lub Węgry). Do meczu jeszcze ponad 2 tygodnie i dla takiego spaca jak Michniewicz nie powinno być problemu z ropracowaniem przeciwnika. A czy Polacy muszą coś w tej obecnej sytuacji zmieniać? Nie sądzę po pierwsze i tak na pewno i Szwecja i Czechy są analizowni od paru dni / tygodni. Nie zaczęło się zgrupowanie więc żaden mikro cykl nie jest w trakcie. A tak będzie miał Michniewicz mecz towarzyski (bo mamy zagrać z Szkocja która nie zagra z Ukrainą teraz tylko a czerwcu) aby sprawdzić zawodników. Więc dla nas najlepsza możliwe opcja chociaż nie spodziewana.
Co prawda Rosja się odwolala do Trybunału Arbitrażowego do Szwajcarii i ciekawe co oni tam powiedza...ó -
@dovco_handf said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
We wtorek, 8 marca br. FIFA oficjalnie zakomunikowała, że reprezentacja Polski zostanie bezpośrednio zakwalifikowana do finału barażów MŚ 2022. Rosjanie, którzy mieli rywalizować z Biało-Czerwnymi w półfinale, zostaną ukarani walkowerem. Z werdyktem, który stawia nas w uprzywilejowanej sytuacji z jednym, finalnym meczem w walce o awans do MŚ nie zgadzają się wykluczeni Rosjanie, ale także i Szwedzi, którzy żądają na wymianę innego rywala dla Polski, aby też zagrała dwa mecze. Co wy o tym sądzicie? @language-pl
No i super , teraz przydałoby się jeszcze żeby Szwecja napadła na Czechy albo to Czechy wypowiedziały wojnę Szwecji i wtedy Polska jedzie na Mistrzostwa Świata
-
Według najnowszych doniesień Reprezentacja Polski 24 marca zmierzy się ze Szkocją w Glasgow. Taki scenariusz jest możliwy, ponieważ mecz Szkocji z Ukrainą został przeniesiony na czerwiec. Tym samym Szwedzi stracą swoje argumenty, że Polska zagra 1 mecz.
"Szkocki związek ma zapewnić "Biało-Czerwonym" przelot z Katowic do Glasgow i z powrotem, a także zapłacić za zakwaterowanie. PZPN dostanie również część zysku ze sprzedanych biletów."
-
Co sądzicie o powołaniach Michniewicza? @language-pl
-
W końcu Grabara w reprezentacji.. Narazie zasłyną byciem wyszczekanym, do innych już byłych zawodników, czy ekspertów od piłki nożnej. Dałbym mu szansę. Drągowski trochę się marnuję u nas. No ale łatwo nie miał, aby się przebić bo i Fabian i Wojtek. Mam nadzieję że dostanie więcej gry, a i w tej chwili chyba lepiej gra niż Szczęsny. Helik, Reca, czy Wieteska no nie jestem ich fanem. Bielki, Michalak Kun, te wybory są dla mnie nie do końca zrozumiałem.Buksa i świderski mogą zostać w domu dla mnie, chyba stępińskiego bym powołał, ponoc szaleje na cyprze, ale tego nie sprawdzałem.
-
@dooshek Jest ich wielu, niech debiutanci pokażą się ze Szkocją. Na finałowy mecz o awans trzeba postawić na pewniaków. Najważniejszy mecz roku w końcu.