🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@damian_skinek według mnie decyzja dość kontrowersyjna. Bo teraz Szwedzi i Czesi mogą mówić że u nich dojdzie element zmęczenia, podróży (jako że będą musieli do Polski przyjechać). Plus jak się pojawi kontuzja lub pauza za kartki u rywali to nie będzie to uczciwe. Polacy powinno Sousie w takim razie podziękować bo chyba wiedział co robi że nas w tej połowie drabinki zostawił
Według mnie do gry powinna wskoczyć jakaś kadr (Słowacja, Norwegia lub Węgry). Do meczu jeszcze ponad 2 tygodnie i dla takiego spaca jak Michniewicz nie powinno być problemu z ropracowaniem przeciwnika. A czy Polacy muszą coś w tej obecnej sytuacji zmieniać? Nie sądzę po pierwsze i tak na pewno i Szwecja i Czechy są analizowni od paru dni / tygodni. Nie zaczęło się zgrupowanie więc żaden mikro cykl nie jest w trakcie. A tak będzie miał Michniewicz mecz towarzyski (bo mamy zagrać z Szkocja która nie zagra z Ukrainą teraz tylko a czerwcu) aby sprawdzić zawodników. Więc dla nas najlepsza możliwe opcja chociaż nie spodziewana.
Co prawda Rosja się odwolala do Trybunału Arbitrażowego do Szwajcarii i ciekawe co oni tam powiedza...ó -
@dovco_handf said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
We wtorek, 8 marca br. FIFA oficjalnie zakomunikowała, że reprezentacja Polski zostanie bezpośrednio zakwalifikowana do finału barażów MŚ 2022. Rosjanie, którzy mieli rywalizować z Biało-Czerwnymi w półfinale, zostaną ukarani walkowerem. Z werdyktem, który stawia nas w uprzywilejowanej sytuacji z jednym, finalnym meczem w walce o awans do MŚ nie zgadzają się wykluczeni Rosjanie, ale także i Szwedzi, którzy żądają na wymianę innego rywala dla Polski, aby też zagrała dwa mecze. Co wy o tym sądzicie? @language-pl
No i super , teraz przydałoby się jeszcze żeby Szwecja napadła na Czechy albo to Czechy wypowiedziały wojnę Szwecji i wtedy Polska jedzie na Mistrzostwa Świata
-
Według najnowszych doniesień Reprezentacja Polski 24 marca zmierzy się ze Szkocją w Glasgow. Taki scenariusz jest możliwy, ponieważ mecz Szkocji z Ukrainą został przeniesiony na czerwiec. Tym samym Szwedzi stracą swoje argumenty, że Polska zagra 1 mecz.
"Szkocki związek ma zapewnić "Biało-Czerwonym" przelot z Katowic do Glasgow i z powrotem, a także zapłacić za zakwaterowanie. PZPN dostanie również część zysku ze sprzedanych biletów."
-
Co sądzicie o powołaniach Michniewicza? @language-pl
-
W końcu Grabara w reprezentacji.. Narazie zasłyną byciem wyszczekanym, do innych już byłych zawodników, czy ekspertów od piłki nożnej. Dałbym mu szansę. Drągowski trochę się marnuję u nas. No ale łatwo nie miał, aby się przebić bo i Fabian i Wojtek. Mam nadzieję że dostanie więcej gry, a i w tej chwili chyba lepiej gra niż Szczęsny. Helik, Reca, czy Wieteska no nie jestem ich fanem. Bielki, Michalak Kun, te wybory są dla mnie nie do końca zrozumiałem.Buksa i świderski mogą zostać w domu dla mnie, chyba stępińskiego bym powołał, ponoc szaleje na cyprze, ale tego nie sprawdzałem.
-
@dooshek Jest ich wielu, niech debiutanci pokażą się ze Szkocją. Na finałowy mecz o awans trzeba postawić na pewniaków. Najważniejszy mecz roku w końcu.
-
Ten Wieteska razi w oczy niestety i Góralski też patrząc jaką ubogą techniką dysponują i przyjęciem piłki no ale do reszty przyczepić się nie da. Na pewno ze środkowych obrońców w Ekstraklasie jest wiele lepszych od niego jak Niewulis czy nawet Mosór oraz Wiśniewski
-
/ /
Walkower Rosja 0-3 Polska
Szwecja - Czechy ???
Jak myślicie @language-pl, kto będzie naszym rywalem w walce o awans do MŚ? Szanse wg mnie są pół na pół, choć ja delikatnie stawiam na autobus w bramce Czechów i jedną skuteczną kontrę 0:1 dla naszych południowych sąsiadów. Jakoś Czesi wydaje mi się, że bardziej nam leżą niż Szwedzi .
-
A jednak przyjdzie nam zagrać ze Szwedami, którzy po dogrywce wygrali z Czechami 1:0 u siebie. Jak będzie w meczu Polska - Szwecja? Co myślicie? @language-pl
-
@dovco_handf to co wczoraj nasi zaprezentowali, bardzo delikatnie mówiąc.. Słabo to wyszło... Choć może się udać wygrać. Nawet zepsuty zegar wskazuję dwa razy na dobę poprawną godzinę. Macedonia dała radę Włochom, może Polska ogra Szwedów, nie ukrywajmy oni wczoraj też nie pokazali mega futbolu. Przekonamy się za parę dni... Liczę na naszych bo chciałbym, aby zawsze grali na mundialu. Jakieś 2-1 ewentualnie 3-2 ;D
-
Kto wygra mecz Polska - Szwecja w finale baraży do MŚ 2022?
Zapraszam @language-pl do krótkiej sondy na stronie Radio Zet. Ja stawiam na naszych 1:0 po bramce Lewandowskiego i dośrodkowaniu Casha i "obronie Jasnej Góry"... potem .
-
-
-
@dovco_handf 3:2 tylko tym razem dla nas.
-
Któryś z Naszych musi założyć nelsona Forsberg/owi (jak Ramos podczas finału LM... biednemu Salah) i mamy to!
-
1:0 po "meczu walki" biorę w ciemno
-
@mati-colchoner 1:0 dla nas. Bramka Bielik po asyście Szymańskiego!
-
TAAAAAAAAAAAAKKKKKKK!!!!
Pokonaliśmy Szwecję po golach Lewego i Zielińskiego!
-
To był wreszcie zwycięski mecz o stawkę z rywalem z wyższej półki, na jaki od lat czekaliśmy w wykonaniu naszej reprezentacji. Podaję statystyki meczowe dla tych, co się dziwią, ze przy lepszych statystykach... nie wygrywają meczu .