🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@dovco_handf jednak Czesiu udzwignal ciężar! Chociaż patrząc na skład miałem spore wątpliwości przy Góralskim i Bereszynskim.
-
@dovco_handf 541b kontra 212 normalne wejścia vs 442a podania 133 agresywne. W dodatku sądząc po ilości żółtych kartek gospodarze zagrali na bardzo wysokich suwakach. Ewidentnie źle dobrana taksa przez gości na ten wyjazd, stąd taki wynik
-
@zbrzyzny-tomek said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@dovco_handf 541b kontra 212 normalne wejścia vs 442a podania 133 agresywne. W dodatku sądząc po ilości żółtych kartek gospodarze zagrali na bardzo wysokich suwakach. Ewidentnie źle dobrana taksa przez gości na ten wyjazd, stąd taki wynik
cieszmy się że skończyło się tylko na żółtych kartkach , przecież po tym co zrobił Góralski powinien od razu wylecieć z boiska. To był faul ewidentnie na czerwoną kartkę , nawet Stevie Wonder by to zauważył . Na szczęście dla nas włoski sędzia i jego asystenci na boisku i ci siedzący na VAR okazali się łaskawi dla Góralskiego. Gdyby stało się inaczej to przez tego debila gralibyśmy w osłabieniu ,a wtedy losy meczu mogłyby potoczyć się całkiem inaczej.
-
A więc wszystko jasne! Oto wyniki losowania grup MŚ 2022. Jak oceniacie szanse naszej reprezentacji?
-
@damian_skinek jesli czesiu wie co robi to z meksykiiem i arabia damy rade, ale tez nie jest powiiedziane ze z argentyna to przegrany mecz mysle ze damy rade przy odpowiedniej motywacji i odrobinie szczesciia haha. czekam na opinie innych
-
Ja uważam, że wyjdziemy z pierwszego miejsca, a zaraz za nami będzie Argentyna z gorszym bilansem bramek, ale tyle samo punktami: .
-
-
@dovco_handf na początku jak zobaczyłem grupę pomyślałem sobie że 3 mecze i do domu ale... Meksyk patrząc na kadrę to już nie ta sama reprezentacja co jeszcze parę lat temu i kadra myślę że porównywalna do naszej (w eliminacjach też nie błyszczeli). Argentyna to ciągle wielka marka ale dość wiekowa reprezentacja i jak Messi będzie w gorszej formie o Di Maria nie zagra dobrze to będzie szansa powalczyć. Arabia Saudyjska niedoceniana bo w eliminacjach pokonała Japonię czy Australię więc będzie ciężko.
Ja wierzę że Czesiu ich rozpracuje i nasza na 7 pkt jest! -
@jasiuk88 Równie dobrze może być, że nasi nie będą w formie w środku sezonu i nie zdobędziemy ani jednego punktu, rywale słabi nie są. Ale zakładając, że limit pecha na kontuzje został wyczerpany na mecz ze Szwedami, którzy przecież byli faworytami barażowego meczu to te 7 punktów w grupie jest jak najbardziej realne .
-
@dovco_handf według mnie największy problem to właśnie termin. Termin to będzie przerwa w sezonie tylko i nie będzie czasu na regenerację. Najlepsze drużyny i ligi aby nadrobić czas na mistrzostwa (np angielska która nie ma przerwy i gra chociażby boxing day) do tego puchary krajowe, LM i reszta pucharów i mikro urazy się będą pojawiać. W naszych szeregach oprócz Lewego i Casha (bo myślę że latem kto go wykupi lepszy niż Aston Villa) grają raczej w drużynach w których terminarz nie będzie aż tak przeładowany i to plus. Największe reprezentacje moga mieć problemy a u nas jak Bielik i Milik się nie polamia po raz kolejny to sądzę że reszta będzie gotowa do gry. Poza tym czy oprócz Lewego mamy kogoś kto jest niezastąpiony? Może jeszcze Glik że względu na charakter i to jak przy nim reszta obrony gra. A reszta? Nawet Zieliński to w tym momencie może być zastąpiony przez Szymańskiego bez wielkiej straty. A oprócz tego? Może jeszcze Szczęsny ale z nim to nie wiadomo bo turnieje mu nie ida...
-
Trafiliśmy do bardzo ciekawej grupy. Nie wiem jak Wam, ale mi się przejadły mecze przeciwko reprezentacjom ze starego kontynentu, Eliminacje do Mistrzostw Europy/Świata, Liga Narodów, fajnie że trafiliśmy na zespoły z innych kontynentów. Moim zdaniem przy dobrym rozpracowaniu rywali, mamy szansę na awans do 1/8, ale będzie o to bardzo trudno. Argentyna jest na fali, ale można z nią powalczyć, z Arabią Saudyjską przy całym szacunku, musimy zdobyć 3 punkty, za to Reprezentację Meksyku mam wrażenie że nie wszyscy doceniają, a to bardzo dobra drużyna złożona ze świetnie wyszkolonych technicznie graczy, wielu piłkarzy z kadry zespołu nie jest nam znana tylko dlatego, że grają w bardzo dobrej rodzimej lidze, jeśli przechodzą do drużyn z Europy, to tylko do topowych, poza tym to drużyna która bodajże w ostatnich 6 lub 7 mundialach wychodziła z grupy, więc musimy być świetnie przygotowani na mecz otwarcia który będzie kluczowy
-
@mati-colchoner said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Trafiliśmy do bardzo ciekawej grupy. Nie wiem jak Wam, ale mi się przejadły mecze przeciwko reprezentacjom ze starego kontynentu, Eliminacje do Mistrzostw Europy/Świata, Liga Narodów, fajnie że trafiliśmy na zespoły z innych kontynentów. Moim zdaniem przy dobrym rozpracowaniu rywali, mamy szansę na awans do 1/8, ale będzie o to bardzo trudno.
Dokładnie. Na tle drużyn z Ameryki Płd. - to radosny, finezyjny futbol, nasza europejska dyscyplina może dać radę. Arabowie to wielka zagadka. Ale dobrze, że na Katar nie trafiliśmy, tym to sędziowie, trawa, a nawet robaki w trawie będą pomagać w walce o historyczny awans z grupy dla gospodarza imprezycoś tak czuję .
-
@jasiuk88 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
według mnie największy problem to właśnie termin.
Zgadzam się, ale chociażby dlatego to będzie ciekawy turniej. Kto nie będzie przygotowany dobrze pod względem fizycznym, albo przemęczony sezonem - będzie probleme dla całej drużyny. To jest turniej, nie wystarczy dobrze zagrać w jednym meczu, tych meczów jest minimum , i oby nie a dwa razy tyle przynajmniej .
-
- Jeśli nie będzie Modera, to są: Kapustka, Jagiełło, Kozłowski. To są wszyscy zawodnicy na tę samą pozycję - mówił Czesław Michniewicz, trener reprezentacji Polski o następcach Jakuba Modera w rozmowie na kanale YouTube serwisu Meczyki.pl. Zgadzacie się @language-pl z naszym selekcjonerem?
-
@dovco_handf Kapustka po kontuzji to forma wielka niewiadoma, Kozłowski łapie ogony w Belgii i nie sądzę że Brigton go sprowadzi w lecie bo jak tak to wtedy do drużyny U-23, Jagiełło we Włoszech całkiem przyzwoicie gra. Według mnie jest jeszcze Bogusz, Klich (nieobecny teraz), Szymański więc myślę że środek pola mamy zabezpieczony A sądzę że i Kowalczyk z Pogoni może być jakaś opcja
-
@jasiuk88 Mnie martwi strzelec drugiego gola w meczu ze Szwedami. Forma Zielińskiego zdeycodwanie siadła w ostatnim czasie, a start w lidze miał fantastyczny. Oby się podniósł do grudnia, bo to zawodnik który potrafi wykreować sytuację bramkową dla napastnika a i strzał z dystansu ma piekielnie mocny.
-
@Dovco_HandF Zieliński przyzwyczaił już wszystkich do dwóch obliczy, klubowy zawodnik na poziomie światowym i średniak w reprezentacji kraju. Jedynie można mieć nadzieję, że się to odwróci bądź scali. Chociaż na czas trwania mundialu.
-
@dino-ligenza jak widać Zieliński ma mocny początek sezonu. Później pojawia się chyba zmęczenie i forma spada. Mistrzostwa będą w listopadzie a wtedy Zielińskiemu idzie lepiej i sądzę że on się odbuduje. Jak nie to mamy Szymańskiego który w obecnej formie sądzę że to zawodnik na podobnym poziomie.
-
@jasiuk88 Szymański już wtedy będzie najprawdopodobniej zawodnikiem jednego z zespołów hiszpańskiej LaLiga, co też i jemu, i reprezentacji wyjdzie na dobre .
-
@dovco_handf pytanie czy będzie tam grać czy będzie jak paru naszych graczy którzy w Hiszpanii przepadli. Chociaż technikę na fajna to może dac radę
-
W Katarze FIFA ma plan wprowadzić po raz pierwszy system gry 2x50 minut, z tego co czytałem ostatnio . Co o tym sądzicie @Language-pl?