🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@Byku-Duma-Warmii Myślę, że ostatecznie ich zwolni na ten turniej w Polsce, gdzie przecież Polacy z nimi w składzie mogą być czarnym koniem Mistrzostw Europy U-21 w Piłce Nożnej 2017 .
-
A ja myślę, że mogą zagrać i w seniorskiej reprezentacji i w młodzieżowej od razu z marszu.
Wiem, że turniej U21 jest u nas w Polsce, ale najważniejsze jest dobro głównej reprezentacji, a w czerwcu gramy arcyważny mecz z Rumunią w Warszawie. Zatem jeśli miałbym wybierać to zdecydowanie wolę żeby zagrali w meczu eliminacji do MŚ. Nie mamy tak szerokiego składu żeby lekką ręką rezygnować z dwóch graczy podstawowej jedenastki. -
@Michal_ACM Ciekawe co odpowiedzieliby na to Zieliński z Milikiem? Gdzie woleliby zagrać?
-
Adam Nawałka, powołał siedmiu zawodników z polskiej ligi na mecz eliminacji mistrzostw świata 2018 z Czarnogórą (=na wyjeździe w dniu 26 marca w Podgoricy. Są to obrońcy: Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan i Maciej Sadlok oraz pomocnicy Damian Dąbrowski, Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński i Sławomir Peszko.
Kadra na mecz z Czarnogórą:
Bramkarze: Łukasz Fabiański, Łukasz Skorupski, Wojciech Szczęsny
Obrońcy: Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek, Kamil Glik, Igor Lewczuk, Łukasz Piszczek, Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan, Maciej Sadlok
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Maciej Rybus, Paweł Wszołek, Piotr Zieliński, Damian Dąbrowski, Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński, Sławomir Peszko
Napastnicy: Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Łukasz Teodorczyk, Kamil Wilczek
-
@Dovco_HandF fajne powołanie dla Dąbrowskiego i Góralski ale Peszko to jakieś nieporozumienie, chyba tylko przez Lewego
-
Polska reprezentacja rozpoczęła zgrupowanie w Warszawie przed niedzielnym meczem z Czarnogórą. Z tej okazji filmik z kanału "łączy nas piłka". Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam te filmiki. Pokazują jak świetna atmosfera panuje w szatni i dzięki nim możemy zobaczyć jacy ci piłkarze są naprawdę, poza boiskiem.
-
@Michal_ACM
To jest coś na co zawsze czekam, prócz samego meczu ;). Te filmiki są mega śmieszne Inspektor Gadżet :spy: -
@Byku-Duma-Warmii haha Do tego Jędza z Mączyńskim i ich spina w meczu Legia-Wisła
-
-
@mihau1878
Bardzo zła wiadomość dla nas. Niby był w słabszej formie, ale ostatni mecz o punkty jaki zagraliśmy bez Krychowiaka miał miejsce jak się nie mylę w 2012 właśnie z Czarnogórą. No nic Nawałka na pewno coś wymyśli i uda nam się ten mecz wygrać ;).
A tutaj mamy już kolejny filmik z obozu kadry
-
@Byku-Duma-Warmii said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Niby był w słabszej formie, ale ostatni mecz o punkty jaki zagraliśmy bez Krychowiaka miał miejsce jak się nie mylę w 2012 właśnie z Czarnogórą.
Dokładnie. To pokazuje jak ważnym graczem reprezentacji się stał. Pod jego nieobecność szansę być może dostanie Karol Linetty na co bardzo licze
-
@Michal_ACM
Wydaję mi się, że to było by najrozsądniejsze posunięcie ze strony selekcjonera. -
-
Mecz eliminacji mistrzostw świata 2018: Czarnogóra - Polska już dziś w niedzielę, 26 marca o godz. 20:45. Trzymajmy kciuki za polską reprezentację :ok_hand_tone1:.
-
Skład reprezentacji Polski na mecz z Czarnogórą (4-4-1-1):
Łukasz Fabiański - Łukasz Piszczek, Kamil Glik, Michał Pazdan, Artur Jędrzejczyk - Jakub Błaszczykowski, Karol Linetty, Krzysztof Mączyński, Kamil Grosicki - Piotr Zieliński - Robert Lewandowski.
-
za 20 minut zaczynamy! Do boju Polacy! Zwycięstwo może nam otworzyć bardzo szeroko wrota do MŚ. Remis też nie będzie tragiczny trzymam kciuki
-
@Michal_ACM
Jedziemy z nimi!!! POLSKA!!!!! -
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LEWY!!!
-
63 minuta i niestety 1:1...
-
@Dovco_HandF Niema co ukrywać,że nasi grają słabo.Jak się nie wykorzystuje setek...