🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@dovco_handf wydłużyć mecz??? Skąd to info?? Ja bym go skrócił do 35 aby grali na większym ciśnieniu.
-
@dooshek PolskieRadio24.pl chociażby podało taką plotkę .
-
@jasiuk88 Plotka o 100-minutowych meczach została przez FIFA szybko zdementowana, ale problem z czasem gry jest prawdziwy. Trwają dyskusje o możliwościach wydłużeniu efektywnego czasu gry, czyli bardziej skrupulatnym doliczaniu czasu straconego na różne przerwy.
Dużo ciekawego materiału o tym można przeczytać w cytowanym linku do artykułu z sport.tvp.pl .
-
@Dovco_HandF Taka „plotka” pojawiła się już niemal na każdym portalu sportowym. Chcą zwiększyć długość spotkania, bo większość z 90 minut to kopanina, a nie efektywna (wartka) gra.
-
@dino-ligenza @Dovco_HandF Ja myślę że to raczej nie możliwe. Zacznijmy od tego że w Katarze będzie ciepło, bo średnia temperatura w listopadzie 29°C-24°C- a mecze nawet będą 11/14/16/17/20.(zależy od godziny)
A powiedzmy sobie szczerze że na słońcu będzie jeszcze cieplej. -
@damiś27 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Zacznijmy od tego że w Katarze będzie ciepło, bo średnia temperatura w listopadzie 29°C-24°C- a mecze nawet będą 11/14/16/17/20.(zależy od godziny)
Powinni utrzymać możliwość pięciu zmian jak to się stało w czasach pandemii - nie wycofali tego jeszcze.
-
@dovco_handf Nie wycofają, bo z tego co pamiętam jest zatwierdzone 5 zmian i kadry 23-26 zawodników na MŚ
-
@damiś27 To dobrze, bo mało kto nie skorzysta z tych 5 zmian w katarskim klimacie .
-
Przeżyjmy to jeszcze raz i nasze historyczne zwycięstwo nad wcale nie słabą Szwecją :
-
Gabriel Slonina ogłosił wybór reprezentacji. Odrzucił powołanie od Czesława Michniewicza i zdecydował się grać dla USA. Bramkarz Chicago Fire nie znalazł się jednak w kadrze na zgrupowanie amerykańskiej kadry. Uwagę na to zwróciły amerykańskie media.
Moje serce jednak jest amerykańskie. Ten kraj dał mi i mojej rodzinie wszystkie możliwości, o jakie tylko mogłem prosić. Popychał mnie i wspierał w dobrych i złych chwilach. Ameryka jest moim domem i to właśnie ją będę reprezentować – napisał w oświadczeniu w mediach społecznościowych.
-
@Language-pl co myślicie o cennym zwycięstwie u siebie naszych biało-czerwonych Orłów nad rezerwowym składem Walii w LN? Ja myślę, że zadanie zostało wykonane, 3 punkty są, a o stylu trzeba jak najszybciej zapomnieć. 4 celne strzały=2 bramki=50% skuteczność!
Najważniejsze, ze nasi w 18 kolejnym międzypaństwowym meczu strzelają przynajmniej jedną bramkę... Fantastyczna passa, nie sądzicie? -
Nie ma się z czego śmiać. Pokonaliśmy drużynę, która:
-
Kolejna ciekawostka o naszych kadrowiczach:
-
@dovco_handf no dobra to fajne wygląda tak przedstawione. A jaki mieli wkład w grę drużyny? Ile występów, goli,asyst, czystych kont? No właśnie. Oczywiście abstrahując od Lewego,bo o nim to wszystko wiemy.
-
@jasiuk88 Jan dla mnie jego występ, to była chyba w sama w sobie i dla niego porażka m.in. nieudane piąstkowanie, taki liść, no i ta bramka na moje Szczęsny by to wyłapał. Dużo pisałem że nieszczęsny już czas na zmianę, ale w tym przypadku jak mają ci młodzi takie sitka wpuszczać to Skorupski na tą chwilę dla mnie top 1.
-
@seba191995 akurat w tym wypadku było pytanie o wkład zawodników w drużynach klubowych A w klubie Grabara grał cały czas i w nie jednym meczu był bohaterem. Występ w kadrze to sam sobie zdawał sprawy że nie poszło najlepiej ale nie tacy jak on nie zaliczali debiutów wspaniałych a później w kadrze grali solidnie
-
@dooshek w lidze 32 występy i 18 czystych kont. Rekord ligi duńskiej w minutach bez straty gola, zawodnik sezonu w Kopenhadze. Mistrzostwo ligi oraz chyba puchar. Można go lubić lub nie ale żadnej bramkarz w kadrze nie ma aż takich dobrych statystyk. Skorupski oczywiście tez jest świetny. Za to Dragowski przereklemowamy dla mnie