🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@dino-ligenza ja się cieszę na mecz z Anglikami, na codzień oglądam tą ligę, teraz mają całkiem ciekawą, dosyć młodą drużynę. Na pewno Węgrzy i Albańczycy to zespoły słabsze od naszego, ale na pewno nie będzie z nimi łatwo - Węgrzy awansowali po barażach na Euro, a Albania na Euro 16 zaprezentowała się całkiem nieźle. Andorra i San Marino spełnia raczej role statystów.
-
Właśnie się dowiedziałem, że drużyny z pierwszych miejsc kwalifikują się bezpośrednio, to oczywiste, drużyny z drugich miejsc trafiają do baraży, to również oczywiste. Natomiast zasada dzięki której do baraży dostaną się dwa zespoły znajdujące się najwyżej w rankingu UEFA z drużyn które zajmą miejsca 3-6 w grupie, to kontrowersyjna zasada...
-
Wembley i Chorzów to już prehistoria i nie ma co tego rozpamiętywać , trzeba patrzeć w przyszłość i tworzyć nową historię . W naszej grupie mamy szansę zająć 2.miejsce. I to jest optymistyczny wariant.
-
@mati-colchoner 10 z pierwszych automatycznie, a 10 z drugich miejsc i 2 najlepsze drużyny z Ligi Narodów, które nie zajęły odpowiedniego miejsca w eliminacjach będą grać o pozostałe 3 miejsca.
-
@ToomAnyWays Również się cieszę, oby tylko Nasi zmienili taktykę, bo styl gry z Włochami w LN jest nie do przyjęcia. Liczę na młodych, że wprowadzą trochę świeżości do tak wiekowej drużyny.
@Cezarro Może i prehistoria, ale to nadal jedyne zwycięstwo nad „Lwami Albionu” Jeśli mecz przodków ma ich zmotywować, to nie widzę problemu z wracaniem do tamtych chwil.
-
Grupa może wydawać się łatwa ale wcale taka nie będzie, Anglicy według mnie poza naszym zasięgiem... Mają świetne pokolenie młodych piłkarzy... Zresztą nigdy nam nie leżał ten rywal, Węgry hmmm braterski pojedynek tyle że Węgrzy są coraz silniejsi... Albania to przeciwnik bardzo niepewny... Przede wszystkim zmiana trenera, to podstawa do zajęcia 2 miejsca w tej grupie
-
Dopóki nie zmienimy trenera, każdy z tych meczy będzie dosyć ciężki. Oczywiście pewnie niektóre wygramy, ale tylko ze względu na umiejętności poszczególnych graczy, a nie na pomysł naszej reprezentacji na grę. Każdy dobrze widzi, że ten Brzęczek to żadnego pomysłu na tą ekipę nie ma, a jedynie marnuje jej potencjał.
-
Tak zagramy w eliminacjach:
-
Dwa ciężkie mecze na wyjazdach, u siebie z Andorrą obowiązkowe zwycięstwo. Potem czeka nas EURO.
Kasa znów bierze górę nad zasadami. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że drużyna Kataru zostanie dodana do grupy A w eliminacjach. Co ma to na celu? Otóż azjatycka drużyna chce przygotować się do MŚ 2022 z silnymi rywalami. Stanowisko drużyn z owej grupy nie jest na tą chwilę znane. Ale moim zdaniem powinni zbojkotować takie postępowanie.
-
Warto też wspomnieć fajna rzecz "Łukasz Piszczek " po nowym roku wraca do kadry, nie do gry jako zawodnik a trener naszych obrońców, wydaje mi się to bardzo mądre posunięcie, tym bardziej że byle trener piszczałki "trenerzy" nie uczyli, może być ckw. Co do BARANA Brzęczka się nie będę wypowiadał, w Polsce 90 proc społeczeństwa twierdzi tak samo jak ja czy wy, tylko BURAK Zibi w niego wierzy, ogólnie ci dwaj panowie powinni opuścić swoje posady to jeden z nich to 5 koło u wozu a drugi trzeci słupek w bramce.
-
Chyba nie ma tu nikogo, kto pamiętałby ten zwycięski mecz z Anglikami na stadionie w Chorzowie? Przypomnijmy, że Anglików można ograć do zera:
Polska - Anglia 1973 (2:0)
-
@dovco_handf można mieć pewne obawy że minie kolejne 40 lat a nasi potomkowie w dalszym ciągu będą oglądali ten filmik z jedynego zwycięstwa Polski nad Anglią
-
@cezarro Zarówno u Anglików jak i u nas zachodzi powoli zmiana pokoleniowa, a młodzi, którzy wchodzą do kadry to zawodnicy czołowych klubów europejskich, bez kompleksów dla rywali. Będzie dobrze .
-
Szybko, bo już w marcu stracimy szansę na awans na MŚ, ale cóż może to otworzy niektórym oczy, gdzieś tam wyżej.
-
@dovco_handf no tak ale to historia....może kiedyś zatoczy koło.... ale bardziej liczy się co jest teraz, obecny poziom w piłce a kiedyś to jest przepaść, na moje wtedy było łatwiej i poziom w reprezentacjach był na wyrównanym poziomie można było rywalizować, a teraz są gracze wyróżniający się, trenerzy tak samo i w druga stronę, teraz to kasa robi ten efekt WOW i więcej cwaniactwa, fakt fajnie fajnie powspominać, ale wydaje mi się ze jakiś tam Boniek czy Lato może byli coś na poziomie Milika i nic więcej. ( DUŻO PRZEREKLAMOWANI ) "mieli po prostu łatwiej"
-
@dovco_handf Co do filmiku to kiedyś te spodenki mieli doj***** haha, teraz nasze kobitki takie noszą
-
@seba191995 No nie wiem Seba, doskonale pamiętam jak jeszcze kilka lat temu o najlepszym polskim piłkarzu pisano, że to drewniak i tylko dostawia nogę do piłki, mając prezd sobą pustą bramkę. A to w tym roku Robert Lewandowski został wybrany najlepszym napastnikiem minionego sezonu oraz jako pierwszy Polak w historii otrzymał nagrodę Piłkarza Roku UEFA, przyznawaną dla najlepszego piłkarza występującego w europejskim klubie. To nasz atut. Jeden Lewandowski meczu nie wygra - to prawda, ale jak jakaś drużyna chce go wyeliminować to musi go szczelnie kryć dwoma lub nawet trzema obrońcami, a to daje miejsce Piątkowi czy innym. Wcale nie trzeba Anglikom strzelić 5 bramek, żeby wygrać mecz. Wystraczy jedną, nie tracąc żadnej. W bramce mamy cenionych w świecie Szczęsnego lub Fabiańskiego...itd. etc. ja wierzę, że wygramy grupę i awansujemy z pierwszego miejsca .
-
Nie ma nawet sensu porównywać poziomów naszych graczy z innych pokoleń, szczególnie tak odległych. Zbyt dużo rzeczy i detali dzieli oba pokolenia, a kto wie może by bardzo dużej ilości szczęścia łączyło będzie ich pokonanie reprezentacji Anglii.
-
-