🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@mihau1878 Powołanie Białkowskiego jest dobrym ruchem, wymiata na zapleczu PL, a młody Skorupski w tej chwili nie wiele gra (ławka rezerwowych w klubie z Rzymu).
-
Ja uważam że brakuje jednej osoby.
Adrian Mierzejewski :flag_pl: jak dla mnie zasługuje na powołanie do Reprezentacji Polski :flag_pl:.
Ma świetne statystyki i można powiedzieć że to jedna z gwiazd w Azjatyckiej Lidze Mistrzów oraz w Australii :flag_au:.
Można podać przykład grających piłkarzy poza Europą i co dostawali powołania jest Krzysztof Mączyński, który grał w Chinach :flag_cn:.
Nie wiem dlaczego Nawałka nie chce docenić i powołać Adriana Mierzejewskiego. -
Cionek , Milik ? haha Milik to taki Benzema w obecnej formie , smiali sie kiedys z Rasiaka ale jak patrze na Milika to mam wrazenie ze jest wiekszym drzewem Adrian w Australi gra az milo popatrzec , ale co tam drewno ledwo sie wyleczylo z zarazy zagralo moze z 30 minut i powolanie jesst . ok spoko
Jak dla mnie Nawalka jest slaby , kazdy okrzyknal go wielkim trenerem pytam sie za co ? Dla przykladu na MS w korei Engel mial dwoch graczy z poza Polskiej ligi w 11 , teraz Nawalka ma cala 11 z zagranicy i mysli ze nikt nie pamieta !!!
-
@maloba Nie wiem ci chodzi, Milik miał dwie poważne kontuzje, które wykluczyły go na dłuższy okres czasu, tak więc nie rozumiem nazywania go drewnem.
A wiesz dlaczego kibice doceniają Nawałkę? Dzięki niemu doszliśmy do ćwierćfinału EURO, a mogła dojść nawet dalej gdyby nie karne. To dzięki niemu awansowaliśmy na Mistrzostwa Świata pierwszy raz od 12 lat. Żaden selekcjoner przez tyle lat nie zdołał osiągnąć tyle co Nawałka, chyba od czasów Piechniczka. Od tamtego czasu byliśmy "drużyną eliminacji", gdzie kończyliśmy swój udział na EURO lub Mundialu na fazie grupowej. Tak było za Engela, Janasa, Beenhakkera. I tak sam awans jest dużym sukcesem, a jeśli uda się wyjść z grupy to będzie mega sukces. Trzeba się cieszyć że żyjemy w takich czasach że piłkarze cieszą Polaków swoją grą i nie trzeba śpiewać już słynnego "Nic się nie stało" tylko "Polska gola" -
@toomanyways Gdyby Engel mial do dyspozycji obecna kadre to w Korei by bylo o nas glosno nie tylko z powody ze jako pierwsi w Europie mielismy awans na MS . Odwracajac sytuacje Nawalka po 2 miesiacach by wylecial z hukiem takie sa fakty .
Milik ? Jest drewnem jakich malo , nawet na pusta bramke trafia w poprzeczke z 5 metrow ! Dzieki Lewandowskiemu mial setki dogodnych sytuacji ale nie jemu strzelac nie kazano . Jedynie w Ajaxie w sezonie 15/16 mozna bylo na niego popatrzec bez drzazgi w oku .
-
@toomanyways said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Trzeba się cieszyć że żyjemy w takich czasach że piłkarze cieszą Polaków swoją grą i nie trzeba śpiewać już słynnego "Nic się nie stało" tylko "Polska gola"
Jestem tego samego zdania. Adam Nawałka to właściwy człowiek na właściwym stanowisku w czasach Roberta Lewandowskiego, bo tak sobie trzeba nazwać po imieniu. Lewandowski to światowej klasy napastnik jakiego nie mieliśmy od czasów Zbigniewa Bońka - obecnego prezesa PZPN. Nawałka - Lewandowski - Boniek to trio, dzięki któremu Polska dziś ma świetną drużynę, sukcesy, fantastyczną otoczkę wokół kadry i optymistyczne nastroje związane z bliższą i dalszą przyszłością.
-
Moim zdaniem zdecydowanie brakuje Mierzejewskiego, który ma teraz swoje 5 minut w karierze. Dobrze, że na siłę nie powoływano Błaszczykowskiego, lepiej niech w spokoju się regeneruje, bo na MŚ znów odpali i wszystkich zaskoczy. ... Co do linii obrony, Cionka już dawno powinno nie być, nie gra na poziomie takim jaki powinien mieć.
Natomiast z 5 napastników zabrałbym na mundial .. Lewego, Kownackiego i Świerczoka. Teodorczyk to piłkarz chwiejny, ma swoje humory i brak mu stabilizacji. Co do Milika miał za długą przerwę, żeby wrócił do pełnej dyspozycji. Wolę perspektywicznego Kownackiego jako wybór nr.2 niż Milika.
-
@maloba
A Ty jak zwykle tylko narzekasz zamiast się cieszyć -
@byku-duma-warmii Wyczuwasz roznice miedzy wlasnym zdaniem a narzekaniem ?
-
@maloba
Oczywiście, ale jak można w taki sposób mówić o reprezentacji, która nie ma co mówić zrobiła ogromne postępy za czasów Adama Nawałki. A Ty tylko negatywy w tym widzisz, tak samo jak z Milikiem, skoro tak go nazywasz to może Ty powinieneś tam zagrać skoro go tak krytykujesz albo może na hiszpańskie forum się przenieś tam na nic nie będziesz musiał narzekać :slight_smile:. -
@byku-duma-warmii heh dobry jestes Wez sobie wydrukuj Nawalke i powies na scianie skoro to taki guru jest Jak dla mnie to on nic wielkiego nie zrobil czego by nie mogl zrobic inny trener z takim skladem . Tyle w temacie .
-
@byku-duma-warmii Milik ? Przypomnij sobie jak sie swietnie zaprezentowal na Euro gdzie marnowal patelnie za patelnia a Nawalka z uporem maniaka go trzymal i wystawial w 11 liczac ze drewno w koncu sekiem strzeli Porazka calego turnieju nosi nazwisko Milik i nie oszukuj sie ze tak nie jest . Jest potrzebny reprezentacji tak jak 5 kolo u wosu bo aby miejsce zajmie a druzyna bedzie grac w 10 od pierwszych minut .
-
@ochowiak
Jak dla mnie to najbardziej ciekawi jakim cudem do kadry powołany jest Peszko, dla niego jest miejsce, a właśnie dla Mierzejewskiego, który prawie co mecz strzela lub asystuje nie ma. Trochę śmiech na sali. -
Od razu widać że Nawałka ma swoich pupilków których powołuje po prostu "za zasługi " , nie patrząc na ich aktualną formę. Za co dla przykładu w kadrze znalazł się taki Jędza który ostatnio daje się objeżdżać jak junior ,albo pół-człowiek pół-litra Peszko ? Krychowiak też tylko strzela fochy zamiast grać ,chociaż jego można zrozumieć , bo gra dla tego klubiku z zapyziałego West Bromwich to żadna przyjemność. Powołanie Romanczuka też wydaje się być niezbyt zrozumiałą decyzja , bo niby po co nam piłkarz którego ukraińska federacja nie chciała bo w/g nich był za słaby ?
-
@cezarro
Aby tylko tym razem nikt go nie zawiódł. -
Przed nami dwa mecze eliminacyjne i zobaczymy na co stać kadrowiczów. Wielu z nich musi udowodnić swoją wartość dla narodowej drużyny. Kto stawiał na Pazdana przed Euro? Tylko Nawałka. A ktoś sobie wyobraża polską drużynę na Euro bez Pazdana? Nie sądzę. Trzeba wierzyć i być z drużyną na dobre i na złe, do końca, jaki by on miał nie być. Drużyna ma potencjał i Roberta Lewandowskiego, którego zazdroszczą nam wszystkie kadry świata.
-
W kwestii powołań to proste myślenie - Nawałka ma ludzi, którzy wprowadzili reprezentacje na Euro we Francji, zrobili wynik akceptowany przez kibiców. Zrobili wynik w Eliminacjach do MŚ. Dlatego w kadrze mamy Jędrzejczyka czy Peszko, który kilka razy wszedł na końcówki i kogoś sfaulował zatrzymując kontratak. ... Co do Mierzejewskiego, ma cień szansy na wyjazd do Rosji, jeśli połamie się nam chociaż dwóch kluczowych zawodników ze środka pola. Wtedy byłaby większa presja ludzi żeby go powołać. Bo osobiście wołałbym Adriana niż jakiś chłopków z polskiej ligi.