🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Selekcjoner reprezentacji Polski Adam Nawałka podjął decyzję o zmniejszeniu kadry reprezentacji Polski na mecz z Meksykiem (13 listopada, 20:45 w Gdańsku).
Zgrupowanie opuszczają Robert Lewandowski, Kamil Glik, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak oraz Artur Boruc, który zakończył karierę reprezentacyjną. Do tego dochodzi także Michał Pazdan, który nie zagra ze względu na uraz. -
@pawelzylicz
No to jutro 100zł na Meksyk -
Już kilka razy wspominałem o tym piłkarzu, dziwiłem się, dlaczego nie grał w reprezentacji Wysp Owczych w juniorskich kadrach, już wiem dlaczego A teraz zagra w juniorskich kadrach polskich Zapraszam do lektury, krótko, ale warte przeczytania
-
@pawelzylicz Czytałem już o nim wcześniej i ciekaw jestem jego dalszych losów. Aż dziwne, że żaden z polskich klubów Ekstraklasy młodego kadrowicza jeszcze nie zakontraktował.
-
Składy na Polska-Meksyk
POLSKA: Szczęsny – Jędrzejczyk, Cionek, Jach – Kędziora, Mączyński, Linetty, Rybus – Zieliński, Świerczok, Makuszewski.
MEKSYK: Corona – Salcedo, Ayala, Moreno, Layun – Reyes, Jonathan dos Santos, Guardado – Aquino, Jimenez, Gallardo.
Trafiłem 8 na 11 zawodników z wyjściowego składu, nie jest najgorzej
-
-
-
@dovco_handf tak to bywa...
-
Młodzieżowa reprezentacja Polski wygrała 3-1 (2-0) z Danią w rozegranym w Gdyni meczu grupy 3 eliminacji mistrzostw Europy.
:flag_pl: Polska 3-1 Dania :flag_dk:
Konrad Michalak 15, Paweł Tomczyk 24, Szymon Żurkowski 74 - Nikolai Laursen 90Polska: 12. Kamil Grabara - 20. Robert Gumny, 2. Jan Bednarek, 3. Mateusz Wieteska, 5. Paweł Bochniewicz, 15. Jakub Bartosz - 23. Konrad Michalak, 16. Patryk Dziczek, 7. Szymon Żurkowski (90, 8. Jakub Piotrowski), 10. Sebastian Szymański (83, 21. David Kopacz) - 18. Paweł Tomczyk (71, 19. Oskar Zawada).
Dania: 1. Daniel Iversen - 4. Asger S. Sørensen (52, 12. Viktor Tranberg), 6. Victor Nelsson, 3. Jacob Rasmussen - 11. Jacob Bruun Larsen, 14. Jens J. D. Thomasen (68, 15. Robert Skov), 8. Mathias Jensen, 5. Mads Pedersen (64, 20. Nikolai Laursen) - 9. Marcus Ingvartsen, 10. Kasper Dolberg, 7. Mikkel Duelund.
-
@pawelzylicz Bramkia na 2-0 komiczna
-
Polski Związek Piłki Nożnej wysłał do FIFA swój wniosek o organizację mistrzostw świata do lat 20 w 2019 roku. Oprócz Polski zainteresowane organizacją turnieju są również Indie i Peru.
-
Odnośnie meczu naszej młodzieżówki słów kilka....
Ludzie na twitterze mówią o tym, że nasza reprezentacja nie zasłużyła na zwycięstwo bo rywale przewyższali nas wyszkoleniem technicznym oraz umiejętnościami ataku pozycyjnego. Przepraszam bardzo, czy w futbolu przyznaje się, tak jak w skokach narciarskich punkty za styl? Ważny jest końcowy wynik, jak to mówi Tomasz Hajto "Potrzebujemy przypadkowej bramki". Gol to gol, my strzeliliśmy ich trzy, rywale tylko jednego i nie ma sensu roztrząsać czy bramkarz mógł się lepiej zachować. -
Ktośchce pobawić się w losowanie to zapraszam tutaj, mi wyszło takie cuś:
Link do losowania:
-
@stefan-joptwojmać zalosowałem tak z ciekawości i 3 razy trafiliśmy Peru i Hiszpanię
-
@stefan-joptwojmać
Latwa grupa?;) -
@kamieñ22 Nie najgorsza, aczkolwiek Kostaryki nie należy lekceważyć, na poprzednim mundialu byli rewelacją turnieju
-
@pepguardiola-fcb zgadza sie;) ale awans raczej pewny;)