III Turniej Narodów (WNT 2016/17)
-
niech się rywale martwią, nam wszystko jedno
-
Szkoda, że tak to wygląda, ale trzeba grać do końca i się nie poddawać. Walczcie Panowie!
-
@Łukasz-Kowalski
Co racja to racja -
Na spokojnie Rok temu też mieliśmy słabszą bitwę i wiem jak to jest, jak nie idzie to nie idzie
-
Tak słaby wynik może oznaczać tylko to że cały worek błędów jaki mieliśmy przeznaczony na WNT wysypaliśmy w jednej nieistotnej bitwie. Worek się opróżnił i brakuje blędów do popełnienia w następnych rundach. To jest sprytne posunięcie taktyczne!
-
Za wcześnie na wyciąganie wniosków póki jest szansa trzeba gonić rywala;)
-
Walczymy walczymy ale te ostatnie 3 miejsca są dla nas... I tu tracimy sporo...
-
szok... 4 ostatnie miejsca dla nas...
-
@pimus1910 nie mam pojecia transferami zabijaja nas.. co prawda z rywalem tylko 2 razy przegralem ale co z tego... raz u siebie i raz na wyjezdzie... a takto urywalem im pkt.. cel 1 i 3 nawet nie wygral ze mna 2 obozy jakie wykorzystali takze nie wygrali.. taki maly moj sukces tej bitwy.. no ale niestety reszcie nie pyklo i jest lipton po calosci.. mysle ze jako jedyny z tej bitwy wyjde z podniesiona glowa
jest tez i porazka bo stracilem oboz w pucharze gdzie byl remis po karnych przegralem z ich jedynka... no i raz symulacja wczesniej sie odbyla i nie zdazylem wszystkiego ustawic i przegralem u siebie z ich celem nr 7 zero do jednogo...... takze wszystkiego najlepiej nie zrobilem...
takze z mojej strony bitwa w 100procentach tez dobrze nie wyszla...
-
Tak patrząc na tabele (tak to się pewnie skończy) to tak jakby doświadczeni gracze grali ze świeżo założoną grupą debiutantów.
Wygrywałem już bitwy wysoko, zdarzyło się wysoko i przegrać. Grałem również ze słabszymi ekipami ale w żadnej bitwie nie było takiej sytuacji, że pierwsze trzy miejsca ma rywal a trzy ostatnie moja ekipa.
To nie jest normalna bitwa, pierwsze co mi przychodzi do głowy z przyczyn to przegrana rywalizacja transferowa a dwa może zbyt pewność siebie? Co zbiegło się z ostatnią zmianą wartości formacji 451 w porównaniu do innych.Nic się nie dzieje w zasadzie jeśli patrzyć globalnie ale jakiś niesmak pozostaje.
-
@Łukasz-Kowalski said in III Turniej Narodów (WNT 2016/17):
Tak patrząc na tabele (tak to się pewnie skończy) to tak jakby doświadczeni gracze grali ze świeżo założoną grupą debiutantów.
Wygrywałem już bitwy wysoko, zdarzyło się wysoko i przegrać. Grałem również ze słabszymi ekipami ale w żadnej bitwie nie było takiej sytuacji, że pierwsze trzy miejsca ma rywal a trzy ostatnie moja ekipa.
To nie jest normalna bitwa, pierwsze co mi przychodzi do głowy z przyczyn to przegrana rywalizacja transferowa a dwa może zbyt pewność siebie? Co zbiegło się z ostatnią zmianą wartości formacji 451 w porównaniu do innych.Nic się nie dzieje w zasadzie jeśli patrzyć globalnie ale jakiś niesmak pozostaje.
Taki mecz zdarza się maksymalnie raz w turnieju, więc teraz może być już tylko lepiej. Co do transferów to lepiej kupić ciut słabszych i szybciej ich sprzedać niż inwestować od razu w jakość. Jeśli wystawiacie zawodnika na TL to starajcie się robić to tak, by nie był najdroższy z całej listy. To naprawdę pomaga. Zwłaszcza jak ceny ustalam niższe o ok 6-8mln od najwyższej wartości. Oczywiście wszystko proporcjonalnie do okresu.
Ja w zasadzie w 12 rundzie bitwy tym sposobem mam już wszystkich 90+ prócz bramkarza w WCC.
-
@pimus1910 Brak Koncentracji..? No nie wiem... raczej wątpię żeby na szczeblu reprezentacyjnym ktos chcial olac ta bitwę... każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony chyba...
-
@ciamajda said in III Turniej Narodów (WNT 2016/17):
Tak to nieraz jest, że szczęście w transferach i w meczach nie sprzyja , co gorsze nie mamy na to wpływu . Dobrze że był zapas i gramy dalej , i to jest najważniejsze
Ładnie to spuentowałeś:right_facing_fist_tone1:
-
Mały update...
Szykują się 4 pozycje ostatnie dla nas ale chciałem uspokoić polskie społeczeństwo, nie martwcie się... panujemy nad tym, by nie było 5 ostatnich miejsc
Stefan napisał, że taka bitwa raz w turnieju. Dodałbym, że nigdy takiej bitwy już nie będzie, to co się stało to nawet matematycznie ciężko osiągnąć
-
@Łukasz-Kowalski said in III Turniej Narodów (WNT 2016/17):
Mały update...
Szykują się 4 pozycje ostatnie dla nas ale chciałem uspokoić polskie społeczeństwo, nie martwcie się... panujemy nad tym, by nie było 5 ostatnich miejsc
Stefan napisał, że taka bitwa raz w turnieju. Dodałbym, że nigdy takiej bitwy już nie będzie, to co się stało to nawet matematycznie ciężko osiągnąć
Wiem o co chodzi, ja tak samo mam w MP. Niemożliwe, by nagle wszystkie taksy przestały działać, ale to się dzieje. U Dovco w lidze bardzo ładnie mi wchodzą, w WCC też nawet dają rade z tym, że 4 obozy mi zaaplikowali rywale jak grałem na wyjeździe i mam nadzieję teraz powetować sobie w meczach u siebie.
Po takiej bitwie może w jakimś stopniu najbliższy rywal nas zlekceważy i ciut ułatwi sprawę. Trzeba zawsze szukać plusów;)
-
Dzięki za powołanie, chciałby wszystkich serdecznie przeprosić z moje występy w tych rozgrywkach, tak naprawdę to nie ma się jak tłumaczyć, przeciwnicy mieli takie same warunki jak my.
Niestety a może na szczęście nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się grać w takich rozgrywkach.
Po pierwsze transfery w ogóle nie siadały a wystawiałem zawodników takich samych co przeciwnicy, za takie same pieniądze za mniejsze a jak się nie sprzedawali to zmieniałem na innych. Gram od ponad roku i jeszcze nie miałem takich rozgrywek żeby była taka dysproporcja między sprzedażą zawodników przez przeciwników a mną.
Po drugie przeciwnicy mieli jakieś kosmiczne ustawienie jakby grali na kodach ich 451 lało moje 433, 451, 541 jak chciał nieważne czy grałem z obozem na obóz czy nawet obozem na przeciwnika bez obozu.
Dodam że z mojej strony nie było żadnego lekceważenia, przed każą symulacją siedziałem prawie do ostatniej minuty i obserwowałem przeciwnika, czasami nawet wstawałem w nocy żeby ustawić treningi - no niestety muszę posypać głowę popiołem i wziąść się pożądnie do pracy - Następny reprezentantom życzę powodzenia i trzymam kciuki w następnej rundzie.