🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@ToomAnyWays Z jednej strony trzeba mieć szacunek do tego co zrobił Ranieri z "Lisami" ale z drugiej strony rozumiem nieco zarząd który chce ratować klub przed degradacją. Teoretycznie mistrzowski skład niewiele się zmienił, brakuje tylko Kante. Być może pomysły Claudio się wypaliły i potrzeba powiewu świeżości.
-
@ToomAnyWays Szkoda go zdobył historyczny triumf a teraz go zwolnili. Ale może wyjdzie im to na dobre bo chyba w poprzednim sezonie wycisnął z chłopaków wszystkie możliwe soki
-
@ToomAnyWays Nie zgadzam się z tą decyzją
-
@PepGuardiola-FCB Jednak Leicester ma spore braki, szczególnie w obronie. Nie postarali się o solidnego ŚO, a Huth i Morgan nie są najmłodsi i najmobilniejsi. Poza tym środek pomocy też nie jest jakoś super mocny, po odejściu Kante stracili sporo na jakości. Do tego jeszcze słaba forma Mahreza i Vardy'ego. Do tego na wyjazdach grają tragicznie - tylko 3 remisy (gorsze jest tylko Burnley, które za to jest jedną z najlepszych drużyn u siebie ). Będzie cięzko im się utrzymać.
Przynajmniej Kapi może zadebiutuje wreszcie w Premier League -
@ToomAnyWays Ciekawe kto zostanie nowym szkoleniowcem. Oczywiście w tej sytuacji Bartek może być największym wygranym bo ani Albrighton ani Musa nie przekonują.
-
@ToomAnyWays dla mnie kompletnie niezrozumiała decyzja, jak na ligowym podwórku dajesz 5 meczy szansy druzynie ktora od 15 kolejek nie wygrała meczy i nara!! Chore
Za to co zrobił rok temu powinni go na rękach nosić! Druzyna jest juz oklepana i każdy zna jej styl, do tego wypuścili Kante, gak ktoś zaraz powoe że jeden zawodnik nie tworzy zespołu ale tu jednak tak było a ja sam tego nie widziałem bo jak oglądałem mecze Lisów rok temu to raczej skupiałem sie na grze Mahreza , Vardiego, Okazaki, Drinkwatera i Fuchs. Wielu ekspertów twierdzi że tak dobra postawa Chelsea w tym sezonie to zasługa Kante. No poprostu jest wszędzie tak jak kiedyś Makelele! Nie wiem jaka była polityka transferowa zespołu ale wypuścili najlepszego defensywnego gracza i nikim go nie zastąpili, Slimani bez formy ( chociaż najlepszy strzelec zespołu) Kapustka szkoda gadać...w zasadzie nie kupili nikogo do lini obronnej a jeszcze teraz sprzedali Schlupa ktory nie qiem czemu grzał ławę?? Huth i Morgan zreszta Simpson grali w tamtym sezonie nadzwyczaj dobrze ale chyba bardziej sercem niż umięjetnościami. Najlepsze lata maja za sobą a teraz juz nie grają z takim zaangażowaniem zreszta jak cały sezpól Lisów. No i nie ma Kante który naprawiał każdy błąd lini defensywnej i tu widzę klucz do porażki !! Aż głowa boli ze nic nie zrobili zeby to naprawic w okienku zimowym -
Sory za ten referat
-
@Przemek-Kaszti Masz rację, do tego Vardy, Mahrez bez formy i mamy kandydata na spadkowicza.
-
@ToomAnyWays
Zobaczymy jak to będzie. Przyjdzie nowy trener i może to jeszcze jakoś poukładać, bo sezon jest długi i kto wie czy to nie pomoże Lisom w utrzymaniu się w Premier League. Moim zdaniem skończą gdzieś w środku tabeli A co do zwolnienia Ranieriego to była to dla mnie dość zaskakująca decyzja, bo nigdzie wcześniej nie pisali o tym, że jest zagrożony odejściem, a tu takie buuum i zwolnienie, widać w Anglii nikt nie ma łatwego życia. -
@Byku-Duma-Warmii No lekkie zaskoczenie było.
-
Ciekawy mecz miał miejsce w Hull. Ciekawy dla Kamila Grosickiego.Hull City podjęło Burnley FC, czyli zespół, który latem ubiegłego roku był bardzo bliski pozyskania Kamila. Mecz zakończył się remisem 1:1, a Kamil był jednym z wyróżniających sie piłkarzy a boisku .
-
Po arcyciekawym meczu wygrana Czerwonych Diabłów :clap_tone1: :muscle_tone2:
Man Utd 3:2 Southampton
EFL Cup - Final 2017,Wembley StadiumMan Utd:
Zlatan Ibrahimovic 19
Jesse Lingard 38
Zlatan Ibrahimovic 87Southampton:
Manolo Gabbiadini 45 +0:30
Manolo Gabbiadini 48 -
@Dovco_HandF
Tutaj mam skrót z meczu, dla osób, które nie oglądały tego pięknego i emocjonującego meczu GG MU
link text -
Macie link do strony, bo coś nie mogę wstawić tego skrótu
link text -
@mihau1878 Najgorszy mecz Zlatana w United. Nawet nie wiecie jak darłem ryja w końcówce meczu XD
-
@ToomAnyWays a widzisz...Niektórych cieszy słaba postawa Szweda
-
@huzar-shakir Mnie akurat nie.
-
Boruc MVP meczu! United nie dało rady słabiutkiemu dziś rywalowi. Zlatan był do zmiany juz po 30 min i nie rozumiem decyzji dlaczego po tym incydencie z końcówki pierwszej połowy, wyszedł w ogóle na drugą.....
-
@ToomAnyWays Lubię Manchester, ale ten drugi