🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
@Dovco_HandF Tak Bayern mial grac na lewego zeby korone mu zapewnic Gabonczyk nie odpusci do konca
-
@maloba Zgadzam się z tobą. Tym bardziej, że snajper Borussii Dortmund najprawdopodobniej opuści Niemcy w letnim okienku transferowym za grube pieniądze :ok_hand_tone2:.
-
@Dovco_HandF Ciekawe kto go łyknie Widzialbym go w Realu za Benzeme . Ale na to sie nie zanosi
-
@maloba On sam się rwie do Realu, ale może to być też kierunek do Anglii, do topowych klubów.
-
@Dovco_HandF Kiedys niby dziadkowi obiecal ze zalozy koszulke Realu . Jesli chodzi o Anglie to najpewniej UTD , oni sraja pieniedzmi na transfery najbardziej i stracili Ibre .
-
@maloba Aubameyang to nie tylko wydatek za dobry towar, ale też inwestycja, która jeszcze się komuś zwróci jak na przykład sprzeda się go potem do... Chin :ok_hand_tone1:.
-
@Dovco_HandF Chinole chca budowac lige z samych swoich zawodnikow ciekawe czy im to wyjdzie
-
@maloba Nie zrezygnują wg mnie ze ściągania światowych gwiazd do ich lig. To reklama na cały świat, która napędza koniunkturę reklamową.Pieniądz robi pieniądz jak to mówili nasi dziadkowie .
-
@Dovco_HandF Co raz mniej graczy decyduje sie na Chiny raczej MLS
-
@maloba Zobaczymy latem, na razie Chiny płacą pensje piłkarzom... jak Arabowie .
-
Mnie się wydaję, że jak trzech zawodników miało by po 30 trafień, to chyba Robert dostał by trofeum, bo jego zespół jest najwyżej w lidze, a co do Gabończyka :flag_ga: to najprawdopodobniej przejdzie do PSG, z którym ponoć jest już dogadany.
-
@Byku-Duma-Warmii Armatek to oni mają kilku, jedynie tabliczki musieliby dorobić, a premię za tytuł pewnie podzieliliby na trzy .
-
Tak prezentują się wyniki wszystkich meczy kolejki Bundesligi.
Po tej kolejce zespół z Lipska oficjalnie zapewnił sobie udział w fazie grupowej przyszłorocznej LM, ale jak wszyscy wiem ich występ w tych rozgrywkach stoi pod znakiem zapytania Natomiast na przeciwnym biegunie ekipa Darmstadt już oficjalnie pożegnała się z szansami na utrzymanie w Bundeslidze na kolejny sezon przegrywając na wyjeździe ze świeżo upieczonym mistrzem Niemiec :flag_de: Bayernem Monachium.
Zaś walka o króla strzelców będzie bardzo ciekawa :slight_smile:.
-
Jutro stratuje przedostatnia kolejka Bundesligi, czyli już . W tej kolejce wszystkie mecze zostaną rozegrane w sobotę o .. W tej kolejce ujrzymy pojedynek mistrza kraju, czyli zespołu Bayernu z być może wicemistrzem zespołem Lipska. Reszta meczy poniżej.
-
-
@Dovco_HandF Hokejowy wynik Bayern juz o nic nie gra , plus trata podstawowego bramkarza przeklada sie na wyniki Ciekawe czy Carlo zostanie .. ?
-
@maloba To była prawdziwa uczta dla kibiców. Mistrz Bundesligi z wicemistrzem stoczyli pasjonujący mecz pełen zwrotów akcji pokazując wszystkim dlaczego to są topowe drużyny Niemiec :ok_hand_tone2:.
-
@Dovco_HandF
Bayern teraz może sobie pozwolić na taką grę, mistrzostwo w kieszeni i teraz mogą dać odpocząć najbardziej zmęczonym graczom. Przez to czasem są właśnie takie wyniki. -
Podsumowanie wszystkich meczy kolejki Bundesligi:
RB Lipsk oficjalnie został wicemistrzem Niemiec mając punktów przewagi nad Borussią na kolejkę przed końcem rozgrywek. Natomiast do ostatniej kolejki będzie walka o utrzymanie o które walczyć będzie aż ekip. W tym gronie są zespoły takie jak Bayer Leverkusen oraz Wolfsburg, co może być lekkim zaskoczeniem dla kibiców.
Pozwoliłem sobie uwzględnić tylko zawodników w walce o tytuł króla strzelców, bo myślę, że to właśnie między tymi zawodnikami rozegra się walka o to trofeum.