🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
@Dovco_HandF
Bardzo tego oczekujÄ™ -
A ja im wcale nie kibicuje. Jest to jedna wielka kampania promocyjna Red Bulla i tyle. Futbol nie powinien iść w tę stronę.
-
@Michal_ACM Nie zmienimy tego, że futbolem rządzą pieniądze. Inaczej Chińczycy wykupią nam wszystkie gwiazdy do ich ligi. Oni nie mają limitów .
-
@Dovco_HandF Nie chodzi mi o samo finansowanie bo z tym i tak nie wygramy. Chodzi mi o reklamowanie się poprzez dany klub. Wymazywanie jego dotychczasowej historii, herbu, po to żeby stworzyć jakiś nowy dziwny twór z marki Red Bulla? W Niemczech niedozwolone jest umieszczanie nazwy sponsora w nazwie klubu piłkarskiego. RB Lipsk to oficjalnie skrót od RasenBallsport Leipzig. Jednak nie oszukujmy się. Każdy wie co naprawdę mają znaczyć literki RB. To tylko sprytny zabieg żeby jednak przemycić swoją markę do nazwy klubu. Ja się zastanawiam jak ci kibice z Lipska mogą się z czymś takim utożsamiać??
Druga sprawa to dziwne ruchy transferowe pomiędzy kilkoma klubami spod Red Bulla. Czyli RB Salzburg, RB Lipsk i New York Red Bull. Jeden kupuje piłkarza którego nie może sprowadzić inny klub i po chwili go wypożycza to innego red bulla. Była jakaś taka sytuacja z piłkarzem Austrii czy Rapidu Wiedeń. Nie chcieli puścić swojego piłkarza do Salzburga, no to wykupił go New York Redbull po to żeby za chwilę wypożyczyć właśnie go do Salzburga...To wszystko jest chore to wychodzi ponad zwykłe finansowanie...
-
@Michal_ACM To nas przerasta Michal Pozostaje nam siedzieć przed ekranem i śledzić mecze, nie wdając się kto co za co po co i dlaczego :rofl:
-
Przypomniało mi się o którego piłkarza chodziło. To Marcel Sabitzer. Był piłkarzem Rapidu Wiedeń, który nie chciał go puścić do największego rywala w lidze czyli Red Bull Salzburg. Jednak ofertę z RB Lipsk przyjęli, gdyż to pozwalało im zarobić i zarazem nie zasilić rywala. Po chwili Sabitzer został wypożyczony z Lipska do Salzburga czyli z Red Bulla do Red Bulla. To jest kpina z pilki nożnej. Przez to co wyprawia Red Bull bardzo się cieszę że wczoraj Bayern pokazał im miejsce w szeregu.
-
@Dovco_HandF Tam kasa jest Red Bull plynie strumieniami
-
@Michal_ACM Mi sie przypomina jak ludzie z Realu Madryt zaltawili Barcelone Pilkarz mial jechac pociagiem do barcy podpisac kontrakt ale ze lubil wypic no to sie troszke znietrzezwil i tu zadzialali ludzie zRM wsadzili go w inny pociag i dostarczyli do Madrytu lata 50 chyba jesli dobrze pamietam . w Ksiazce Real Madryt Philla Balla jest to fajnie opisane
-
@maloba
Każdy zespół ma jakichś sponsorów -
@Byku-Duma-Warmii jak w polsce termalica
-
@Dovco_HandF No to Krycha ma nowego konkurenta
-
@Dovco_HandF PSG mocno ryzykuje , Draxler gra tak jak caly Wolfsburg czyli slabo .
-
@ToomAnyWays ale Draxler to nie defensywny pomocnik:D
-
@maloba Nie wyrzuca się kilkadziesiąt milionów euro na zawodnika, jeśli nie liczy się, że piłkarz odbuduje się z formą, prawda? Piłka nożna to gra zespołowa. Wyślij do słabego Wolsburga Cristiano Ronaldo. Nie będzie grał o wiele lepiej na tle słabych kolegów. Dlaczego ma grać świetnie, jak nie ma grac z kim i nie jest dobrze przygotowany do gry zarówno pod względem mentalnym jak i motorycznym?
-
@Dovco_HandF Plus Draxlera to młodość,i o ile jest w formie błyskotliwość itd.Sądzę,że w paryskiej ekipie się odbuduje.
-
@huzar-shakir Ale zauważ że PSG gra trójką w środku. Veratti, Pastore, Draxler, Motta, Rabiot i Matuidi i młody Nkuku. Na razie kontuzjowani są Pastore i Rabiot. W podstawie zazwyczaj gra Veratti i Mtuidi, a jako ten defensywny Motta. Tylu graczy daje dużo możliwości ustawienia. Krycha niestety nie błyszczy w PSG. A konkurencja nie śpi.
-
@ToomAnyWays Krychowiak pasowałby do angielskiej.Tam takich młotów lubią:D
-
@ToomAnyWays generalnie meczy nie oglądam.składy znam po tym co dzieje się w osm:).tak więc sorry...:D
-
@huzar-shakir Ja też nie. Tylko czasem składy na Flashscore przed meczami ogarnę i tyle.