Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
@Dovco_HandF said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
@Wojtyn84 No tak wszystko co wyrwane z kontekstu można interpretować różnie. To już nieważne. Oddaję swoje miejsce dla @Cezarro. Dla mnie oSM to jest tylko gra, a nie sposób na życie. Problem polega na tym, że niemal co roku zmienia się prowadzący MP i pisze po swojemu stare zasady, staram się to ujednolicić i kiedyś w końcu mi się uda, z waszą pomocą.
@Cezarro otworzysz ligę: Grupa 3? Czujesz się pokrzywdzony, ja to rozumiem. Cokolwiek zadecydujemy w kwestii awansów, nie zmieni to twojej pozycji, więc proszę bardzo: masz/bierz/graj/wygrywaj - ja będę pierwszym rezerwowym.
Po 1, Twój post z 17.12.2018 r., a dokładniej słowa o przegraniu drugiego miejsca BILANSEM BRAMEK przeczy Twoim dzisiejszym słowom o obowiązującej od 10 lat TRADYCJI. To samo potwierdza wpis Łukasza Kowalskiego z 16.12.2018 r. Co w tych wpisach jest wyrwane z kontekstu? Zaprzeczasz teraz treści swojego postu?
Po 2 chcesz teraz "oddawać" swoje miejsce dla @Cezarro i tworzysz kolejny precedens, bo zaraz inny manager będzie chciał oddać miejsce komuś innemu. Co najwyżej @GrzesJ czy kto tam jest kolejny z 4 miejsc może być rezerwowym.
I po 3 w końcu cieszę się na Twoje słowa (bo o to mi właśnie chodzi) aby regulamin był od początku jasny I PRZEJRZYSTY a nie, że każdy może go interpretować na swój sposób, albo dopisywać treść według siebie jak to próbujesz zrobić. NIE ZMIENIA SIĘ ZASAD W TRAKCIE GRYNa koniec powiem Ci, że każdy w kraju ma na głowie koronawirusa i w pracy i w domu i wszędzie. A ta "tylko gra" jest dla nas odskocznią od tego wszystkiego. Życzę Ci wszystkiego dobrego
-
@Wojtyn84 Nie dyskutuję o tym co było, mogłem się pomylić w niektórych kwestiach , jestem gigantycznie zmęczony i jestem tylko człowiekiem. Dyskutuję co jest teraz i co zrobić, żeby nigdy więcej nie było problemów, kto ma awansować/zająć wyższe miejsce. Jak napisałem wychodzę do graczy z propozycją wspólnego zatwierdzenia Regulaminu i omówienia kontrowersyjnych punktów. Nie będziemy zmieniać Regualminu w trakcie gry, zmodyfikujemy tylko problematyczną kwestię co zrobić w przypadku jak menadżerowie mają taką samą ilość punktów na koniec ligi.
-
Kiedy zaczynają się półfinały?
-
@Dovco_HandF jasne rozumiem. Każdy może być zmęczony. Mogłeś od razu sprawdzić (albo polecić to komuś innemu z polskiego staffu) jak było wcześniej i nie byłoby żadnego problemu. Skoro wcześniej graliśmy na zasadach OSM i wygrywał (był wyżej w tabeli) ten kogo wskazała gra to po co to zmienić? Logując się akceptujemy regulamin i zasady gry, a jeżeli chcemy to zmienić to powinno być w regulaminie na 1 stronie (najlepiej bez możliwości zmian )
OK można zrobić sondę tylko szkoda, że już po fakcie. Ja jestem za tym aby to gra ustalała kto jest wyżej a nie bezpośrednie pojedynki czy liczba strzelonych bramek. -
@Wojtyn84 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
OK można zrobić sondę tylko szkoda, że już po fakcie. Ja jestem za tym aby to gra ustalała kto jest wyżej a nie bezpośrednie pojedynki czy liczba strzelonych bramek.
Rozumiem twój punkt widzenia i szanuję. Niech Forum zadecyduje w glosowaniu czy będzie tak, czy inaczej - a my wszyscy się do tego dostosujemy i raz na zawsze temat będzie rozwiązany. Nie mogę cofnąć czasu, ale mogę wpłynąć na bieg przyszłości.
-
@Maciek-Wałęga said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Kiedy zaczynają się półfinały?
W związku z tym, że teraz trwa event meczów towarzyskich - ligi będą otwierane po godz. 21:00 w poniedziałek 19.10.2020 roku.
Uwaga! Nie dołączenie do ligi w ciągu 48 godzin od otwarcia otworzy mozliwość gry rezerwowym graczom (wszystkie pozostałe osoby z miejsca 4-wg kolejności w zdobyciu punktów/bilansu bramkowego -zestawienie wkrótce się pojawi).
Aby uniknąć sytuacji z rezerwowymi - proszę wszystkich o jak najszybsze dołączenie do lig półfinałowych. -
W takim razie jeszcze pytanko, kiedy jakieś losowanie? Domniemam, iz w niedzielę tak?
-
Chcę zrobić na weekend losowanie. Czekam na odpowiedź od @ToomAnyWays, który przeprowadza losowania, kiedy to nastąpi.
-
Tu zaszło jakieś kosmiczne nieporozumienie! Po kiego diabła te wszystkie posty w oparciu o bany na forum, skoro to @Cezarro awansował, nie zgodnie z tabelą, tylko zgodnie z tabelą i Regulaminem, jaki jest do tej pory i jaki zawsze był (albo prawie zawsze, nie pamiętam). Jeżeli w meczach pomiędzy menadżerami jest remis a pomiędzy @GrzesJ vs @Cezarro były dwa wyniki po 1:0 dla każdego z nich, a wbilansie bramkowym jedną bramką w tabeli wygrywa @Cezarro, to on przechodzi dalej i nie ma o czym dyskutować. @GrzesJ jest rezerwowym. Merytoryczna dyskusja panowie, a nie złość, wymyślanie, wyszydzanie i nie wiadomo co jeszcze. Tu jest sprawa oczywista. Koniec tematu. -
Podział na koszyki przed losowaniem przygotowany przez @Mati-Colchoner
-
@Dovco_HandF said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Podział na koszyki przed losowaniem przygotowany przez @Mati-Colchoner
Następna sprawa jaką wspólnie przedyskutujemy na forum to to, ilu menadżerów dostanie bonus w postaci zwolnienia z gry w 1 rundzie następnych IMP. Ostatno przez dwie edycje była zasada bonusu dla wszystkich finalistów, ale możemy to poddać głosowaniu i ustalić nową zasadę np.:
1/Wszyscy finaliści
2/Tylko medaliści
3/Pierwsza 10
4/Tylko zwycięzcaNajpierw jednak ustalimy sprawę z awansem w przypadku takiej samej ilości punktów. Wszystko po kolei się wyprostuje i uzgodni raz na zawsze.
-
@Dovco_HandF W tabeli nie został uwzględniony @Cezarro
-
@daroo933 Jest, ja urwałem tabelę, jest na 41 miejscu . Dzięki.
-
@language-pl Losowanie jutro ok. 19-20.
-
Lista rezerwowa półfinałów IMP 2020
Czyli osoby, które zajęły 4 miejsce w poszczególnych grupach, o kolejności decydowała:
- liczba zgromadzonych punktów
- w przypadku takiej samej ilości punktów decydował bilans bramkowy
Przygotował: @Mati-Colchoner -
@language-pl Losowanie o 19.00
-
-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA
Sonda o końcowej lokacie w Mistrzostwach Polski 2020, gdzie wybieramy co decyduje o tym który z menadżerów jest wyżej, jesli obaj mają taką samą ilość zdobytych punktów w tabeli na koniec rozgrywek.
A/ Najpierw bezpośrednie spotkania. Następnie lepszy bilans bramkowy. Dalej: więcej bramek strzelonych na wyjeździe, dalej więcej w ogóle strzelonych bramek, większy staż w grze ostatecznie.
B/ Tylko bepośrednie spotkania. Ostatecznie większy staż w grze.
C/ Tak jak wskazuje tabela ligowa OSM.
D/Bezpośrednie spotkania najpierw, następnie bilans bramek, ostatecznie gra fair play czyli kto ma więcej żółtych i czerwonych kartek ma niższą lokatę.
E/ Bezpośrednie spotkania, następnie bilans bramek, ostatecznie bilans bezpośrednich meczów z liderem ligi po ostatniej kolejce.
F/ Po pierwsze decyduje kolejność w tabeli. Jeżeli 2 lub więcej graczy uzyskało by na koniec rozgrywek jednakową ilość punktów oraz miało jednakową różnicę bramek, wtedy powinny decydować bezpośrednie spotkania. A w przypadku gdy bilans bezpośrednich spotkań będzie remisowy ( np. 1-0 i 0-1 lub 1-1 i 1-1 ) wtedy wyższą pozycje zajmie gracz którego drużyna wygrała więcej meczów w lidze, a gdy liczba zwycięstw jest jednakowa, to premiujemy gracza, którego drużyna strzeliła więcej goli w lidze.
Wyniki sondy wśród polskiej społęczności będą wiążące dla 2 i 3 rundy MP 2020. Sonda jest jawna. Każdy menadżer musi zagłosować tylko raz, osobiście wpisując literkę opcji, która mu odpowiada (A,B,C,D lub E). Można oddać głos do godz. 24:00 w sobotę 24.10.2020 roku. Wyniki zostaną opublikowane następnego dnia i będą wiążące dla zawodów organizowanych przez Polski Personel OSM jak IMP, MPP, PPG, MPG i inne, o ile nie zostaną narzucone inne wytyczne przez adminów gry ( o czym społeczność zostanie niezwłocznie powiadomiona). Aby sonda była wiarygodna i zaakceptowana, wymagana jest minimalna ilość 24 ważnych głosów czyli tylko tyle ile liczy jedna, pełan grupa menadżerów.
Edytowano dodając jeden punkt więcej: 18.10.2020, o godz. 21:53.
-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA-SONDA -SONDA -SONDA -SONDA -SONDA
-
Głosuję na A
-
Zdecydowanie C