Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
Koryguje na F. Trafna uwaga dotycząca stażu gry.
-
@sniki26 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Punkt f sam się wyklucza no bo jeżeli decyduje miejsce w tabeli no to wszystko inne nie ma znaczenia
jeżeli ktoś będzie miał na przykład miejsce trzecie a ktoś czwarte to decyduje miejsce w tabeli czy te inne podpunkty jeżeli będą mieli taką samą liczbę punktów i taką samą liczbę bramek to są wykluczające się definicje.W takim razie może doprecyzuję , żeby rozwiać wątpliwości. Oczywiście w pierwszej kolejności ma decydować kolejność w tabeli , czyli ilość punktów , bilans bramkowy .Po prostu zwykła ,normalna tabela ligowa. A dopiero dalej ,zgodnie z punktem F :
"Jeżeli 2 lub więcej graczy uzyskało by na koniec rozgrywek jednakową ilość punktów oraz miało jednakową różnicę bramek, wtedy powinny decydować bezpośrednie spotkania. A w przypadku gdy bilans bezpośrednich spotkań będzie remisowy ( np. 1-0 i 0-1 lub 1-1 i 1-1 ) wtedy wyższą pozycje zajmie gracz którego drużyna wygrała więcej meczów w lidze, a gdy liczba zwycięstw jest jednakowa, to premiujemy gracza, którego drużyna strzeliła więcej goli w lidze."Obecnie ,gdyby wystąpiła sytuacja opisana w punkcie F to np. Ajax byłby wyżej w tabeli niż Bayern , ponieważ komputer ustawiłby kolejność alfabetycznie.
Oczywiście szansa na wystąpienie takiej sytuacji jest bardzo nikła, tak że kto chce może śmiało głosować na opcję "C "
-
Głosuję na F.
-
@KomendaNuta zmieniam swój głos na opcję F
-
Myślę, że do podpunktu F warto dodać w którymś miejscu pomysł z podpunktu D"ostatecznie gra fair play czyli kto ma więcej żółtych i czerwonych kartek ma niższą lokatę." Nie wiem jak z gradacją tych warunków, ale zakładanie, że alfabetyczna kolejność zdarza się rzadko, więc lepiej się tym nie interesować głosując na C jest krótkowzroczne. Prędzej czy później, za miesiąc, za rok, za trzy lata taka sytuacja może mieć miejsce w przypadku walki o pierwszą lokatę w finale, albo o podium, czy chociażby o przedostatnie miejsce, dlatego ustalenie z góry reguł gry i doprecyzowanie wszystkiego do maksimum to dobry kierunek.
-
@PawełPaweł said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Myślę, że do podpunktu F warto dodać w którymś miejscu pomysł z podpunktu D"ostatecznie gra fair play czyli kto ma więcej żółtych i czerwonych kartek ma niższą lokatę." Nie wiem jak z gradacją tych warunków, ale zakładanie, że alfabetyczna kolejność zdarza się rzadko, więc lepiej się tym nie interesować głosując na C jest krótkowzroczne. Prędzej czy później, za miesiąc, za rok, za trzy lata taka sytuacja może mieć miejsce w przypadku walki o pierwszą lokatę w finale, albo o podium, czy chociażby o przedostatnie miejsce, dlatego ustalenie z góry reguł gry i doprecyzowanie wszystkiego do maksimum to dobry kierunek.
Regulamin powinien być jasny i przejrzysty ,wszystko czarno na białym , a przede wszystkim powinien być doprecyzowany przed rozpoczęciem mistrzostw a nie w ich trakcie .
-
Głosuje na F
-
Panowie z grupy D, ligę założę koło 22
-
ja również głosuję na F, z tym, że 2 ostatnie pumkty powinny być zamienione, czyli kolejność w tabeli , czyli ilość punktów , bilans bramkowy, więcej goli strzelonych, bezpośrednie mecze
-
po dogłębnej analizie zmieniam na opcję F z A
-
@m-rebizant , @ShakiBoy , @Mormo666 , @Wojtyn84 , @JohnDerko , @Bartmanho , @Ayonex , @TalaLala , @Xydron , @DYZIO_STW , @OnlyDybi
....ruszyła maszyna już nikt nie zatrzyma..... zaproszenia wysłane, w razie problemów pisać na PRV
-
@beyah1985 dzięki, aczkolwiek mam problem, wybrałem menchester, niestety ktoś go musiał wziąć w tym samym czasie i wywaliło mnie do pustej grupy @Dovco_HandF czy można by mnie było wyrzucić z tej ligi?
-
@ShakiBoy niestety, będziesz musiał dołączyć do ligi na innym slocie
-
@Mati-Colchoner ok, a tam muszę doczekać aż do 1 meczu i wyjść?
-
@beyah1985 dobrze, dziękuję, napiszę priv w grze
-
@ShakiBoy niestety tak
-
@Mati-Colchoner rozumiem, dziękuję za informację