🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
@pimus1910 nic tylko bić brawo królewskim
-
@huzar-shakir
I'm on the highway to hell
On the highway to hell
Highway to hell
I'm on the highway to hell
(Jestem na autostradzie do piekła
Na autostradzie do piekła
Autostradzie do piekła
Jestem na autostradzie do piekła ) -
@huzar-shakir
pewnie,że bić brawo wynik ostatniego meczu był sprawą przesądzoną przed meczem prezes Malagi powiedział-cytuje:
"katalońskie gówna nawet nie powąchają mistrzowskiego tytułu".
Co więcej trener Malagi wypowiedział się w ten sposób na temat dzisiejszego meczu i możliwości odebrania realowi tytułu w ostatniej kolejce podobnie jak zrobił to Valdano w sezonie 92/93 kiedy jego Tenerife pokonalo real i odebrało mu tytuł mistrza.Oto jego wypowiedź:
– Myślę, że jest między nami duża różnica. Jestem znacznie większym madridistą od Valdano. Mam jednak nadzieję, że ta sytuacja rozwiąże się szybciej.
Cóż.. -
@pimus1910 nie musiałeś tłumaczyć
-
@huzar-shakir
Ale chciałem -
@pimus1910 nie wiesz ,że futbol to najbardziej skorumpwana gra świata? wygrywa ten co więcej wyłoży pod stołem . Niestety w takich czasach żyjemy.
-
@huzar-shakir
A jednak bycie kibicem jest ponadto kibic mimo,że wie-iż coś może być nieczyste-to ia tak wierzy i kibicuje-i oddaje się nie na 100,nie na 200,ale na 1000000%!!! -
@pimus1910 Karny na Albie to był dramat, dobrze że Messi nie strzelił, bo gdyby Real przegrał z Malagą a Barca po tym karnym by odrobiła z Eibarem (co i tak zrobiła) to znowu była by nagonka na sędziego
-
-
@ToomAnyWays My sie zloscimy na sedziow a tak naprawde oni sa na przegranej pozycji . na stadionach jest kilkadziesiat kamer ujecia 360 stopni i zawodnicy ktorych palcem dostkniesz a leca jak z waty . Trzeba wprowadzac nowe technologi i karac pilkarzy za takie wymuszenia i dyskusje nawet po meczu , wtedy by sie dwa razy zastanowili zanim by symulowali i pyskowali .
-
@pimus1910 I bardzo dobrze ! teraz skonczyly sie mistrzostwa europy u-17 kobiet . Cos wspanialego ogladanie dziewczyn ktore niemal po kazdym faulu od razu wstaja i chca grac zeby nie tracic czasu ! Meska pilka to na ta chwile jeden wielki kabaret .
Co do sedziow ? przed chwila w meczu Termalica-Korona sedzia wyrzuca przyjezdnego za faul ktorego nie bylo . druga zolta .
-
@pimus1910
Anglia to Premier League :flag_gb:, czyli najlepsza i najlepiej oglądana liga świata, hiszpańska Primiera Division :flag_es: raczej długo jej nie dogoni nie tylko oglądalnością, ale nawet sędziowaniem. Może jeszcze parę lat potrwać by inne ligi dorównały Premier League zaangażowaniem i nieprzewidywalnością.