🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
-
Dwumecz z realem zapamiętam z beznadziejnej gry,czerwonej kartki dla żelusia,pięknych bramek Asensio i kontuzji Suareza. Reszty nawet nie ma co komentować,real był lepszy i tyle. Jednak największa beka z żelusia była po skopiowaniu cieszynki Leo tak to jest jak wszyscy chcą kopiować Mistrza
-
I na koniec wypowiedź Pique....
" Pierwszy raz od dziewięciu lat czuję się gorszy od Realu. Obecnie nie jest to najlepszy czas dla zespołu oraz klubu. Powinniśmy jednak trzymać się razem i ruszyć naprzód. Musimy żyć z tą porażką i zaakceptować, że Real jest na ten moment lepszy od nas. Sezon jest jednak długi" -
@maloba
Nie rozsmieszaj mnie z tymi kryteriami Bo Ci przypomnę chociażby faul Alvesa na żelusiu metr przed polem karnym Faktem jest,że sędzia się pomylił przy drugiej kartce,ale sam jest cymbał sobie winien bo po co koszulkę zdejmował? Druga rzecz-karny-bardzo mocno naciągany. W powtórkach widać,że baaaaaardzo dużo Suarez dołożył od siebie,ale... zwróć uwagę,że sędzia jest zasłonięty,on tak na dobrą sprawę nie widzi nóg Suareza ani rąk Navasa. W takiej sytuacji pomyliłoby się 7/10 sędziów,może nawet 8..zresztą mamy na osm sędziego,więc może się wypowiedzieć,a dodam,że on nie lubi Barcy -
@pimus1910 said in [Futbol]Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...:
@maloba
Otóż to. Zeszłoroczne pomyłki dałyby tytuł BarcyTak samo można powiedzieć, że w poprzednim sezonie to Legia zdobyła MP przez pomyłki sędziów. To są oczywistości, ale cała dyskusja o tym jest zakrzywianiem rzeczywistości. To co było to jest, a reszta się nie liczy. Za 5 lat nikt nie będzie pamiętał, spojrzy tylko tabelkę i tyle. Ostatnio mam niechęć do Barcy i Realu, a z Hiszpanii to kibicuję Valencii.
Oglądałem oba mecze i jak dla mnie to Real zasłużenie wygrał.
-
@maloba
Gol ze spalonego, czyli norma w La Liga :(. -
@byku-duma-warmii Z kazdym rokiem jest coraz wiecej kontrowersji i bledow . Technika idzie na przod , sedziowie stoja w miejscu .
-