🇪🇸 [Futbol] Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...
-
-
@mihau1878 26 minuta i mamy sensacje ..
-
@toomanyways jeszcze 45 minut ale zaskoczenie duze ..
-
@maloba Girona to beniaminek. Z drugiego miejsca awansowali i mają niezłe wejście smoka.
-
@maloba
Jednak mecz kończy się remis, choć i tak jest to spore zaskoczenie patrząc na to jakie drużyny ze sobą się mierzyły. -
@byku-duma-warmii Grizmann dostal pierwsza czerwona kartke w karierze w la liga ... co lepsze po bledzie sedziego kazdy mecz sedzia daje o sobie znac !!!
-
-
-
-
sklady -
Real Madryt: Navas; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Isco; Benzema, Bale.
Ławka: Casilla, Varane, Theo, Asensio, Llorente, Ceballos, Lucas Vázquez.Deportivo La Coruña: Rubén; Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho; Guilherme; Cartabia, Mosquera, Borges, Bakkali; Andone.
Ławka: Tytoń, Fernando Navarro, Arribas, Edu Expósito, Borja Valle, Bruno Gama, Adrián. -
@maloba
I to jest Twoim zdaniem najlepsza liga świata, gdzie błąd pogania błąd, nawet nie rozwalaj mnie takim twierdzeniem . -
@byku-duma-warmii said in [Futbol]Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...:
@maloba
I to jest Twoim zdaniem najlepsza liga świata, gdzie błąd pogania błąd, nawet nie rozwalaj mnie takim twierdzeniem .Najlepsza jest Angielska, bezkonkurencyjna
-
@stefan-joptwojmać
Właśnie mam takie samo zdanie jak Ty :fingers_crossed:. -
@stefan-joptwojmać Najlpesza jest obecnie Hiszpanska . Najbardziej konkurencyjna jest Angielska .
-
@maloba said in [Futbol]Primera Division, hiszpańska piłka, piłkarze...:
@stefan-joptwojmać Najlpesza jest obecnie Hiszpanska . Najbardziej konkurencyjna jest Angielska .
Pod jakim względem? Fakt, że w ostatnich latach LM wygrywają wcale nie oznacza, że prezentują wyższy poziom, teraz możemy sobie gdybać, ale jeśli chodzi o ligi to znacznie silniejsza jest liga Angielska. Poziom nakręca rywalizacja, gdzie nie liczą się dwa kluby i trzeci z doskoku. Znacznie więcej emocji jest w lidze Angielskiej. Myślisz, że Twój Real grały cały czas w LM gdyby był klubem ligi Angielskiej?;p
-
@stefan-joptwojmać
Nie zgodze się z wami. Zdecydowanie najlepsza jest hiszpańska co widać po wynikach w Europie. I nikt tu nie ma co polemizować bo kluby angielskie co i rusz dostają baty od hiszpanów natomiast angielska jest najmocniejsza i najbardziej wyrównana pod względem ekip. Jest też najlepiej zorganizowana i najlepiej zredagowana,że tak powiem-brakuje mi odpowiedniego słowa