Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
@troczek13
Spokozdarza się najlepszym -
@Ochowiak said in Koloseum - Wojna Gladiatorów/Nowy turniej Polskiego Personelu OSM:
Dlaczego nie została wybrana liga z równymi celami?
Ten turniej to zabawa, cele są losowane i to los zadecyduje jakim celem zagrasz. Ligi z równymi celami są w IMP i MPP. I wystarczy. Czas na jakieś atrakcyjne zawody tylko dla chętnych, którzy w OSM szukają również rozrywki i relaksu, a nie tylko dążenia do mistrzostwa za wszelką cenę. Komu to nie odpowiada - po prostu nie gra, przecież przymusu nie ma .
-
Losowanie zrobione, premiera 22.15. Dajcie znać jak wyszło @language-pl
-
-
@Ochowiak Funkcja Los losuje losowe liczby z zakresu od 0 do 1. Najpierw zrobiłem sortowanie alfabetyczne menedzeów a potem wg. funkcji Los od najwiekszej do najmniejszej (te liczby każdorazowo zmieniają się po kliknięciu). Na nagraniu nie uchwyciłem momentu losowania liczb, ale sortowanie jest wg. tych co były na początku.
-
@ToomAnyWays Majstersztyk, co tu dużo gadać to trzeba zobaczyć!
AVE TY!
-
Losowanie super wyszło.
Ja ogólnie jestem za tym zeby nie było ani tajnych, ani obozów. Ale oczywiście się dostosuje -
Głos Ludu przemówił! Tajne Tak, zgrupowania Nie.
Podsumowanie:
Zasady:
- Jeden gracz może wziąć udział w trzech turniejach w roku.
Dozwolone:
-
transfery
-
treningi
-
mecze towarzyskie
-
rozbudowa stadionu
-
lekarz, prawnik, skaut, analityk (szpieg)
-
transfer błyskawiczny (za 5 monet)
-
eventy (bonusy) oferowane przez grę
-
utajniony trening
Zakazane:
-
kupno zawodnika od innego gracza z własnej ligi
-
zgrupowania
Liga:
-
Chilijska z osiemnastoma klubami
-
Liga + Puchar
Tytuły:
- Gladiator Miesiąca (wygranie ligi)
- Gladiator Roku (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Nad tym systemem trwają prace
- (Nowy) Stalowy Gladiator (za puchar ligi)
@km1992_1992_1 Planowo założy ligę o 21:00
Wytyczne dla Ciebie:
Nazwa Ligi
Koło zębate
Opcje ligi
Potwierdź
-
Zaproszenia wyslane jeśli ktoś nie dostał proszę o kontakt w wiadomości prywatnej
-
Pierwsza kolejka już za nami
-
„kości zostały rzucone”
Powodzenia!
-
@km1992_1992_1 Ac Bubo juz leje po takiej przewie az jestem ckw dalszych spotkań w jego wykonaniu
-
@Seba191995
Akurat w tym przypadku było więcej szczęścia niż umiejętności gracza. -
@Byku-Duma-Warmii said in Koloseum - Wojna Gladiatorów/Nowy turniej Polskiego Personelu OSM:
@Seba191995
Akurat w tym przypadku było więcej szczęścia niż umiejętności gracza.Dokładnie, bo nie wiem jak można nazwać wynik 1-0 "laniem" gdzie każdy wie, że gra potrafi wypaczać wynik mimo lepszych statystyk
-
@daroo933 @Byku-Duma-Warmii
Mi się zdaje że Seba miał na myśli to że wygrał pierwszy mecz A rywala wcale łatwego w pierwszej kolejce nie mial może źle sformułował post lanie to ja markowi spuscilem 🤪 lecimy dalej dzisiaj druga kolejka -
Bardzo możliwe, że źle sformułował, ale jakby tylko znał statystyki z tego meczu, zobaczyłby jak sporo szczęścia miał Artur w starciu z Dawidem. Dla potwierdzenia mojej tezy statystyki z tego meczu poniżej:
-
@Byku-Duma-Warmii
Masz rację sprawdzałem ten mecz nawet statystyki trafiły do mojej bazy danych tak jak mówię pewnie Seba źle sformułował swoją wypowiedź być może nie znając statystyk kolejne kolejki zweryfikuja czy jest w formie czy nie