Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||
-
Wg mnie można dopuścić rozbudowę stadionu i treningi ale bez możliwości grania towarzyskich, po co ładować coinsy w grę jeżli nie trzeba
Jeżeli ktoś chce mieć przewagę dzięki kasie to może zagrać bitwę -
@ac-bubol Przez trening tez można zrobić przewagę jak ktoś nie ma obowiązku się wyspać, to może na budzik co 8 godzin się budzic....
nie ma co kombinować zasady sa świetne :).W bitwie za coinsy masz tylko skauta, tez nie poszalejesz
-
Ok, ale wg mnie rozbudowa stadionu i treningi są elementem taktyki i tu każdy ma równe szanse bo na te elementy nie trzeba kasy, a co do zaangażowania czasowego to żeby wygrać trochę czasu trzeba poświęcić, nie za dużo ale regularnie i tu jest właśnie planowanie i pilnowanie treningu dla odpowiednich gracz
-
@seba191995 Zgadzam się, fajne urozmaicenie, tym razem to taktyka będzie rządzić, propsuje organizatorów bo przynajmniej nie jest nudno i ciągle to samo, ciekawie zapowiadają się pojedynki do końca, bez żadnej przewagi żadnego z graczy.
-
Szkoda, że co roku ta sama oklepana liga retro. Strasznie nudna ta liga. Wielu graczy uwielbia budować kadry i jest to nieodłączny element tej gry.
A pisanie, że przewagę dają coinsy w budowie to głupota bo nawet bez monet można ładne kadry wykręcić.
Do tego brak rozbudowy stadionu i treningu przecież to może robić każdy więc w czym problem? I tak ludzie z rozpędu będą to robić znowu posypią się kary bez sensu..
W przyszłości fajnie byłoby zmienić format rozgrywek i pomyśleć nad inną liga bo robi się z tego odgrzewany kotlet -
Witam. Kris bialy i tomek kost nie zagrają razem w turnieju. Przepraszam za kłopot i proszę o poprawkę.
-
@daroo933 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Wielu graczy uwielbia budować kadry i jest to nieodłączny element tej gry.
Do tego brak rozbudowy stadionu i treningu przecież to może robić każdy więc w czym problem?
Raczej większość graczy zgodzi się z tym co napisał powyżej @daroo933 , dlaczego zatem te nieodłączne elementy gry jak trening piłkarzy czy rozbudowa stadionu zostały odrzucone w tegorocznych MPP? Czy naprawdę gdy wyłączymy wspomniane elementy gry spowoduje to że będzie sprawiedliwie ? Jak dla mnie nie będzie to sprawiedliwe , ponieważ takie reguły gdzie nie trzeba nic robić będą ukłonem w stronę tych którym nic się nigdy robić , nie chce im się transferować ,wysyłać skauta czy rozbudowywać stadionu. Dlaczego nie preferuje się tych graczy którym się chce transferować ,budować kadrę , itp? Zamiast tego faworyzuje się ogórasów którym się nic nie chce , mają podpatrzone taksy od kolegów z grupy bo sami nie są w stanie niczego wymyśleć a wydaje im się że będą brylować w tej grze.
-
@mamuciatko chcesz czy nie i tak ładujesz coinsy w mniejszej lub większej ilosci. Taka gra
-
@kris-bialy said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Witam. Kris bialy i tomek kost nie zagrają razem w turnieju. Przepraszam za kłopot i proszę o poprawkę.
Ok usunę zapis
-
@cezarro Nie drogi kolego, właśnie z reguły faworyzuje się tych którzy transferują transferują i transferują. Takie decyzje to nie jest ukłon dla leniwych tylko dla tych którzy stawiają taktykę nad transferami. Ale widocznie kolega z tych którzy kupują i kupują i kupują i w ten sposób zdobywają mistrzostwa. Okaj, trening i trening ale gdy nie ma potrzeby to nie kupuję bo wolę pracować z takimi składami jakie mam. Czy to czyni mnie gorszym manago od Ciebie? Przez to od chyba dwóch lat nie zdobyłem żadnego mistrzostwa nie licząc nieoczekiwanego wygranego Euro bo zawsze znajdzie się typ który robi transfery. Okay, niech będzie rozbudowa stadionu i trening, z tym nie będę mieć mega problemu ale bez ładowania coinsów w przyspieszanie tego i bez transferów.
-
Ja uwazam ze jeden turniej na same taksy jest wporzadku...sam rok temu jak debiutowalem nauczylem sie z tego turnieju bardzo duzo pod wzgledem taktyk
Co do tego zeby wlaczyc transfery w mpp...jak napisalem wczesniej nie jestem za tym mamy duzo turniejow w naszej spolecznosci gdzie mozna wykazac sie rowniez w kwestii budowania skladu jak np PPG. Jesli chodzi o kwestie treningow i sparingow i rozbudowy stadionu jak powiedziales ja tez nie bede mial z tym wiekszych problemow ale jestem za regulaminem ktory aktualnie obowiazuje -
@km1992_1992_1 Ja ostatnio przetestowałem 35 taktyk, jedne spisały się lepiej, drugie gorzej. Wyszedłem mądrzejszy. Co ja mogę wiele zrobić przeciwko klubom które mają lepsze składy? I tak na Warriors robię wyniki na razie mega ponad stan. Najlepszego grajka na obronie mam skill 81, reszta poniżej 80 a potrafiłem wygrać na wyjeździe z typem co ma grajków blisko 90 lub nieco ponad. Wiadomo że mega dobre składy same 95+ to małe szanse że pokonam takimi grajkami. A taki turniej na taksy byłby dla mnie szansą na wreszcie jakiś dobry turniejowy wynik. No ale nie, trzeba pompować by były transfery by tacy manago jak ja za każdym razem dostawali w dupę. Logiczne, nie
-
@łuksal Zgadzam się w 100 procentach. Jeżeli menadżerowie mają ze mną problem gdzie mam gorsza pakę i wygrywają na farcie bądź wyciągają szczęśliwy remis to chce zobaczyć co bdz gdy będą składy wyrównane.
Nie mowa tutaj o mnie ale i całokształcie o wszystkich menadżerach, jestem ckw jak to bdz się rozkładać.No i w końcu najlepsi menadżerowie będą mogli się wykazać jako taktycy, bo wiadomo że w realu z ekipy 2 gwiazdkowej w miesiąc nie zbudujesz 4....
Ja nie rozumiem tego problemu co zaczyna tutaj narastać....Każdy będzie mógł ze spokojem sobie pograć, i zalogować podczas symulacji i się męczyć komu uda się kogo zaskoczyć, samo to jest męczące.
Jak miałbym dyskutować o sprawiedliwym turnieju to bardziej bym poszedł w zasadę, że do wyznaczonego momentu start symulacji wnieść zakaz zmieniania ustawień podczas meczu, " Gdy na tablicy pisze MECZ TRWA "bo wytłumaczcie mi ?, który menadżer umie parę sekund wnieść zmiany i przestroić cały zespół? ...
Jak mają być dopuszczone transfery itd jak by miało to miejsce w mpp, to będę o taką zasadę wnioskował tutaj na bieżąco i inni pewnie za mna i skończy się cwaniactwo... -
@seba191995
Jest wiele rodzajow zmylek z tego co wiem wiec ciezko bedzie pozniej w ss to udowodnic ja np mam mysle solidne podloze z transferami ale i tak jestem za tym zeby zostawic aktualny regulamin niech zadecyduja taktyki i zmysl operowaniem skladu jaki mamy
-
Poniekad sie nie zgodze np w lidze amp znow doszedlem w polowie bo akurat slot sie zwolnil i potrafilem zremisowac lub wygrac z owiele silniejszym skladem ktory mial rywal w taki przypadkach kilka dobrych konterek i mozesz milo sie zaskoczyc
-
Post wyzej jest oczywiscie w formie ciekawostki jestem za aktualnym regulaminem