Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||
-
Panowie z Husarii, może zdajcie sobie sprawę iż nie każdy życzy sobie, aby nazywać go "ogórkiem", "noobem" czy jakimkolwiek innym zwrotem. Z tego co zauważyłem po wpisach na forum, to tylko was bawią takie zwroty, natomiast menadżerzy z innych grup są temu przeciwni. Tak więc, mam jedną radę: na forum OSM zwracajcie się z szacunkiem do innych graczy, a swoje "porównania" zachowajcie na swój kanał na discordzie.
Co do reguł MPP, jestem jak najbardziej za tym, aby zachować te wprowadzone przez organizatorów. Transfery, towarzyskie oraz wszystkie inne dodatki zostawmy dla zwykłych lig. Nie każdy ma tyle monet, aby używać ich na każdym slocie. A nie ukrywam, że ja używam ich na skauta, lub czasem dołożę do transferu gdy zabraknie mi finansów.
-
@pimus1910 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
siemaneczko co słychać Panowie?
Wow , " starzy" mistrzowie wracają do gry
-
@cezarro a tak się jakos zgadaliśmy. Ciekawe czy coś pamiętamy
Pewnie pamiętacie , a jak nie pamiętacie to będzie okazja sobie przypomnieć
-
@cezarro i zebrać solidny wpierdel
stary po przerwie nie są takie straszne, raczej taktyki działają:) Witaj
-
Cześć wszystkim
Jeśli został tu jeszcze ktoś kto nie ma pary, a chciałby zagrać w MPP to niech da znać. Szukam ogarniętego partnera do gry.
-
@michal_acm polecam Ci @UberekStaszak od nas z grupy, chyba stracił partnera:)
-
@language-pl
Zapraszam do zapisów na PM w MPP
Rozstawienie Par w przypadku, gdy jeden z graczy jest PM podczas obecnej rundy.
Zapisy na założycieli ligi (PM)- Para @km1992_1992_1 i @Miki_gol
PM - @km1992_1992_1
- Para @km1992_1992_1 i @Miki_gol
-
- Para @Dino-Ligenza i @Picia2407
PM - @Dino-Ligenza
- Para @Dino-Ligenza i @Picia2407
-
Siemka.
Chciałbym poruszyć dość ważny i istotny temat.
Zbliżają się na dniach MPP za chwile praktycznie start...
Chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z tymi pozycjami dla danych graczy? Część menadżerów to ma , część jednak nie... Dokładnie chodzi o to ze mogę odinstalować apke i na nowo zainstalować czy tez aktualizować i nie mam u sb tych zmian - "oznaczenia danego piłkarza z kadry"
Nawet jakbym użył programu cyber zmieniając lokalizacje nic mi to nie pomaga, tak samo ma ten problem około 40 proc menadżerów Sparty, aktualizacja nic nie daje, odinstalowanie apki instalacja na nowa, zmiana położenia globalnego, czy tez wejście przez przeglądarkę z innego PC na osm, ale o co chodzi? dlaczego te plusy maja inni gracze ?- 60 proc menadżerów sparty to ma na apkach i na przeglądarkach.
- 40 proc niestety nie... i choćby chcieli to mieć nawet siła nie są stanie tego wskrzesić...
Jaki widzicie organizatorzy ta sprawę w owym turnieju?
To jest jednak bardzo wielka przewaga istotna, która wpływa na lepsza formę notę w meczu danego piłkarza, choćby lewa bądź prawa strona formacji, L O czy P O, jedni ustawia idealnie prawego na prawa lewego na lewa, a podejrzewam ze 50 proc graczy z MPP niestety nie bedzie miało tej możliwości.Również chciałbym się dla samego siebie i chłopaków dowiedzieć sprostowanie sprawy chodzi o ligę z transferami składy maksymalne 454 mln? Ok czy np jak w ciągu dnia moja kadra wzrośnie do 500mln a do meczu zostanie ta przewaga wyrównana do 454mln ? wtedy ta kara się należy? chodź w meczu z rywalem jednak kadra nie miała większej wartości niż wyznaczona?
Chodzi o to - jak bym chciał sobie podmienić zawodnika, mój czeka na transfer, ale jeszcze się nie sprzedał, a na liście jest idealny o tej samej wartości gracz by go podmienić i żeby mi nikt go nie sprzątnął wtedy go biorę, kadra wzrasta powyżej wyznacznika, ale do meczu upchnę tego wystawionego, choćby nawet za monety w ostatnich chwilach przed meczem, jak to ma się odbyć w praktyce ?ostatnie pytanie czy jak pkt minusowe będą naliczone za dany milion to na jedna kolejkę przez cały turniej czy tez za każdy ten sam milion na każda kolejkę?
Chodzi o to ze gracz miał naniesioną kare za 2 mln więcej czyli 6 pkt i sobie uzna" aaa dostałem kare to tak już zostawię bo mi kolejny raz za te miliony nie policzą".
Prosiłbym o sprecyzowanie czy jak dostane w 10 kolejce -3 pkt za kadrę o wartości 445 i teraz trzymając taki sam skład dalej w następnych kolejkach 11 i 12 nie robiąc nic z tym składem menadżer dostanie za ten sam milion dodatkowo -3 pkt. w 11 oraz 12 kolejce sumując razem -9 pkt za ten sam milion powyżej.
To jest dość ważne, chłopaki pytają mnie na czacie o takie rzeczy i nwm jaka dać odpowiedz. -
@seba191995
Mi osobiscie sie wydaje i tak rozumiem regulamin ze jak obronca jest w obronie ale powiedzmy dales prawego obronce na lewa pozycje to nie ma znaczenia bo pkt mjnusowych nie bedzie a takie cos ...
Co do transferow mpp jest bezstransferowe wiec luzik tak mysle.
Co do kar pamietam ze w zeszlym roku moj partner minusowe pkt przyjal za trening i jest to kara jednprazowa... tzn raz minus doatajesz i gramy dalej...i mozesz wystawiac zawodnika ktoremu podniosles wartosc
Ja tak rozumiem regulamin a moze sie myle?? Rowniez prosze o odpowiedz -
@km1992_1992_1 no to dobra dwie kwestie są sprostowane ok.
Z całym szacunkiem ale jednej sprawy nie zrozumiałeś... Ci co widzą ta opcję kto gdzie gra na jakiej nominalnej pozycji ma przewagę nad innymi menadżerami i uzyskaniem lepszego wyniku. -
@seba191995
Teoretycznie tak ale w sumie nie wiem czy to jest jakas wersja testowa czy jak bo u mnie tez niektorzy maja inni nie maja tej opcji ale gramy w lidze all stars grupowa i powiem ci ze ja wystawiam na prawa obrone lewego obronce i jakos nota mu nie spada przez to w meczu a jak bedziesz mial kontuzjowangeo obronce prawego to chyba jasne ze wystwisz bocznego lewego...ja przynajmniej bym tak zrobil
-
@seba191995
Ale poczekajmy na opinie moderatorów -
Jeśli już jest rozmowa o aktualizacji z pozycjami, to występują dość poważne błędy.
Historia Lig A, drużyna Celticu.
-
Para: @Dovco_HandF & @kryminalksg
Moderator ligi: @Dovco_HandF -
@km1992_1992_1 ale może być tak że lewy pomocnik grając na prawej flance ma taka samo dobra note w meczy bo gra dobrze oddaje strzały,ale bramki nie padają bo uderza na bramkę słabsza nogą, tego nikt nie wie.... Więc fajnie by było by każdy miał tą opcję w mpp.
-
@seba191995 może ci co to widzą np, organizator w turnieju mając tą opcję u SB porobi SS zespołów menadżera i podeślę obrazek każdemu menadżerowi gdzie jest idealna pozycja danego gracza? , czy tylko widzicie to w swoich zespołach a u rywali już nie?