Złote Piłki Edycja "ÓSMa"
-
@ToomAnyWays Dziękujemy, profesjonalizm w czystej postaci.
-
Taka jest wola plemienia wojowników!
-
-
Wyniki ankiety wśród graczy PAM i AMP:
-
@Magic-89 Dziękujemy „Profesorom oraz Ich Studentom” My na etapie koła, a Oni 3D. Brawo!
-
Gratuluje zwycięzcom.
Nie mam żadnych obiekcji co do wyników, tylko się zastanawiam jak przykładowo w głosowaniu na najlepszego managera mogło zabraknąć @damslego. Vice mistrzostwo w MPP, czwarte miejsce w IMP, gdzie większości z wymienionych nie było ani w jednym ani w drugim finale.Głosowanie na grupy? Zajebiste kolesiostwo i brak obiektywizmu.... PAM i PL - zasłużone jak najbardziej, ale pomijanie nas? SORRY, zero obiektywizmu. HUSARIA na zmianę jest najlepsza grupą w szybkich bitwach, bijemy się o to miano od kilku miesięcy na zmianę z PL a teraz i PAM dołączyło do tego wyścigu. Srebro w PPG top10, złoto top8, 4 top6, srebro top4. Ranking wszech czasów CCWW - TOP 100 - 8 miejsce.
Nie lubicie personalnie ludzi z HPL? Ok, ale tego, że naszej grupy nie ma w top3 KRAJU to jest żart i cios dla reprezentantów którzy dają z siebie wszystko, aby grupa z Polski gdzieś tam błyszczała w rankingach światowych.
Pozdrawiam. -
@rusewicz Mimo wszystko, szkoda ze głosowanie brzmi na "najlepszą" Polska grupę, więc można oddać tylko jeden głos, Polish Legends niezaprzeczalnie lideruje od jakiegoś czasu Polskim podwórkiem, mimo wszystko tez jestem zdziwiony wynikami bo patrząc prawdzie w oczy, Husaria jest na ten moment, tuż za PL i zasługują na docenienie. Świetna postawa w CCWE czy chociażby w krajowych turniejach.
-
@fajresss masz racje.Umiejętnościami jak dla mnie to 3 grupy są na porównywalnym poziomie. Ten ranking powinien opierać się osiągnięciach a nie na głosowaniu ludzi którzy często głosuje na "swoich" . Należałoby w tym roku przyznać wyróżnienia a nie nagrody i inaczej skonstruować formę "złotych piłek" w przyszłym roku. Jak? Narazie nie wiem ale jest cały rok aby na tym pomyśleć
-
Głosowanie głosowaniem ale wedlug mnie Husarya i tak dostanie wyróznienie zasluguja za caly rok ale nie oszukujmy sie PL to obecnie najlepsza grupa w Polsce ktora rozdaje karty na naszym podworku Tytuł sie nalezy jak najbardziej
-
@binguspl i teraz pojawiające się odwieczne pytanie, co jest bardziej prestiżowe? Sukcesy na krajowym podwórku czy sukcesy międzynarodowe ? Wielu menadżerów bowiem ogarnia bardzo dobrze to co sie dzieje u nas IMP, MPP, turnieje polskie miedzygrupowe, MPG, ale już nie śledzi tego co się dzieje na że tak się wyrażę podwórku światowym, m.in CCWE, czy wcześniej WCC (które zakończyło się w kwietniu/maju 2k20 więc także do osiągnięć grupowych za ten rok powinno się liczyć Ale tutaj się z Tobą zgodzę, na krajowym podwórku PL przewodzi, nie da się tego negować, ale nie wolno zapominać także o turniejach międzynarodowych i ocene robić za całokształt
Zgadzam się z @pb1984, format przyznawania złotej piłki powinien się zmienić, żeby nie było oczywistych dla większości menadżerów cringdżowych sytuacji. Ciekawym pomysłem byłoby, chyba już wspominane, powołanie jakby komitetu, w którym będą przedstawiciele czołowych polskich grup, który jednak komitet powinien obejmować polski personel oraz nie tylko przedstawicieli czołowych 6/7 grup ale powinien zostać poszerzony o przedstawicieli mniejszych grup, które jednak startują w ogólnopolskich turniejach, do tego jeszcze mogliby być przedstawiciele akadmii tych grup (ale to jeszcze kwestia do dyskusji) Taki komitet powinien wybierać po kilku graczy/grup do danej kategorii i dopiero tak przygotowaną tabelkę powinno się udostępnić każdej grupie która by wewnątrz zrobiła głosowanie. Owszem pewnie by były jakieś dymy o to że dana grupa głosuje na swoich ale to wtedy możnaby było po prostu usunąć tych graczy z tabeli żeby swoi nie mogli na nich głosować (usunąć rzecz jasna tylko na potrzeby głosowania w grupach tych graczy)
-
Co do formatu fajna sprawa mysle ze Szefowie forum i moderatorzy napewno rozpatrza ta formule na przyszlosc. Ale wrocmy do tegorocznych kazdy glosowal jak uwazal jestem pewien ze kto by nie wygral ekipy z wielkiej trojki powinny dostac wyroznienie (chodzi mi o PAM,HPL,PL). Organizatorzy zastrzegli sobie oczywiscie mozliwosc ewentualnego przyznania indywidualnej nagrody i mysle ze to jest do tej formuly jak najbardziej adekwatne.
-
@janex123 said in Złote Piłki Edycja "ÓSMa":
Ja ostatnio już wspominałem chłopaka, ze to powinno mieć właśnie cos w takim stosunku poglądowym.
Z całokształtu personel polski osm powinien wybrać po 5 ludzi/ grypy na dana nominację.
Mamy teraz tak, że każdy może sobie zagłosować na kogo chce w jakiej kategorii a co jeszcze dziwne tylko menadżerowie z grupy ...Ja jestem za tym - do każdej kategorii nasz personel przypisuje w debacie miedzy sobą 5 nominacji
- opis dlaczego dana grupa/menadżer się w niej znalazł.
- dopuszczone głosowanie dla każdego menadżera
korzystającego z forum. - dodatkowo tylko jedna opcja głosu w danej nominacji.
- dodatkowo jeden głos bez możliwości wyboru dwóch pól w danej kategorii.
Przykład.
Najlepszy Polski menadżer 2020
personel według polskich imprez oraz zagranicznych wybrał 5 nominowanych do tej kategorii.
-
xxxx -
Mistrzostwa świata 2020 - runda finałowa 8 miejsce
IMP półfinał - 10 miejsce. -
dddd -
Finał IMP - 3 miejsce
Najlepszy zawodnik w turnieju Wariors Cup. -
eeee -
Vice mistrz IMP
Drugie miejsce w MPG w najlepszej 15stce menadżerów.
PPG 3 miejsce wśród najlepszej 15stki -
RRRR -
Finał MS 6 miejsce.
Najlepszy zawodnik MPG z 15stu miejsce 1.
Finał IMP 1 miejsce.
Wyróżniający się zawodnik w CREW CUP z grupy Polskie Orły. -
tttt - Półfinał IMP miejsce 7.
PPG - 1 miejsce w najlepszej 15stce menadżerów, MPP wygrał mistrzostwa w parze z menadżerem cccc.
W takiej przedstawionej formie jest dana sonda na forum i ja jestem w stanie już teraz wskazać według SB najlepszego menadżera polski. Wybrał bym gracza RRRR dlatego ze jasno miałbym przestawione opisy dlaczego akurat ta piątka w danej kategorii i tylko według mojej opinii mógłbym wybrać tego według SB najlepszego.
każda kategoria kolejno tak sama przedstawiona w danej formie oraz sonda na forum oddaj głos.
( Nie ze ja musze przenosić na czat informować , kopiować wstawiać, za dużo zachodu).W tym roku nie braliśmy w tym udziału, po pierwsze chyba tylko ja bym był wstanie sprawiedliwie wskazać komu co się należy i może jeszcze z 3 menadżerów co regularnie śledzą forum polski czy turnieje, reszta chłopaków dopiero co ogarnia nazwy turnieju, menadżerów kto co zawsze gra dobrze na kogo uważać, nie zna naszego rynku i głosy były by oddane niesprawiedliwe, dlatego unikając niepotrzebnych zamieszek lepiej było odpuścić, tym bardziej ze na czacie robiła się nie miła atmosfera od początku, gdyż powtarzający sie temat z czatów na inny czat z śmiesznego bawiącego mnie humorem stał się nudny i stwierdziłem szkoda czasu...
Jak by było w każdej kategorii 5 menadżerów/ grup - opisane dlaczego akurat ta piątka, wtedy tak!, wtedy każdy bez znajomości naszej areny czy w grupie... czy po za nią... był by wstanie zagłosować według SB najlepiej jak mu się to wydaje, a tak rzucać nazwiskami w lewo i prawo TO złote piłki nie maja wgl sensu.
Tak jak to ma miejsce panowie w futbolu, doceniają 3 piłkarzy LEWY, RONALDO MESSI i z pośród nich jest wybrany najlepszy.
Jak by miejsce miały takie zasady jak są tutaj to w realnym świecie o złota piłkę włączył by się Piątek czy Milik a to się mija z powołaniem i cała bezsensowną akcja.Podstawa Personel ! organizatorzy turnieju ! to właśnie wy siedzicie w tym po uszy wyróżniacie dajecie nagrody, wiec macie możliwość w każdej nominacji wymienić 5 menadżerów, bądź jak nie ma takich 5, to przynajmniej dwie, bądź 3 grupy na dana kategorie , które według was musza zostać rozliczone według naszego prawa w osm w złotych piłkach.
-
@seba191995
albo jeszcze lepiej, do głosowania dopuścić najlepsza 100 menadżerów, kto odda glos to odda, plus graczy z grupy.
na forum pokazać nominacje, ale bez możliwości głosowania a dlaczego, stworzyć tak link, ze dany organizator wysyła link dla danej 100 najlepszej w kraju z prośba o głos, plus dla każdego menadżera z grupy, a link tak zaszyfrować, by jeden drugiemu nie mógł kopiować czy wysyłać dalej, dlatego nikt lewy by nie oddał głosu, plus do tego link powinien działać jedno razowo, wchodzi dany menadżer klika w link i głosuje wyjdzie brak możliwości odpalenia stronki. Wiem ze tak idzie zrobić, są na to specjalne szyfry, musielibyście sie doszkolić.
Poza tym głosowanie utajnione, nikt do oficjalnego wyniku po oddaniu głosu nie widzi wyniku, nikt nie może pompować , oddaj na nas głos bo przegrywamy itd, dzień wyników mamy wynik.
-
-
-
1 Polish Legends
2 PolskaAkademiaMenadżerów
3 HusaryaPL
3 Polish Warriors
Gratuluję!
-
-
W tym miejscu jako organizator pozwoliłem sobie na ingerencję w wynik dlaczego? Kto mnie zna, to nie powinien się dziwić, a kto nie to może dzwonić do „czubków” ale za nim mnie zabiorą, to uważam, że człowieka roku wybrano zasłużenie, kto inny jak On poświęca „Nam” tyle czasu, ale nie można zapominać o jego gwardii przybocznej, bez której forum świeciłoby pustką, a mistrzostwa, puchary, turnieje itp. byłyby tylko miłym wspomnieniem.
1 @Dovco_HandF
Gwardia Przyboczna2 @Damiś27 @ToomAnyWays @Mati-Colchoner nie obecny już @Rusewicz
Za wspieranie Nas w wątkach
3 @Damian_Skinek
Dziękujemy!
-
-
1 Akademia Menadżerów PL
2 Polish Legends Academy
3 Lions of Poland
Winszuje!