10-lecie Spartacus-a WIELKI TURNIEJ 馃弳 馃憫
-
@dooshek no jak do meczu tego nie zniweluje i tak zagra to b臋d膮 minusowe
-
@dooshek ale ckw czy p贸jdzie w zaparte, i si臋 narazi przynajmniej na -12 pkt czy wi臋cej, i jak ta ca艂a ekipa Arab Glory czyta regulamin, no mecze kiedy ruszaj膮 dzi艣 czy jutro?
-
@seba191995 dzi艣. Za 12,5 godziny
-
@dooshek ooo to czas na fajerwerki
-
@seba191995 si臋 oka偶e
-
@dooshek wychodzi na to 偶e nie b臋dzie minusowych, ka偶dy wie i zna zasady, to jest ich taktyka, do meczu kadra b臋dzie mia艂a 100 mln. Ckw podej艣cie, ja ju偶 wiem chyba na czym to b臋dzie polega艂o.
-
@seba191995 u nas te偶 dw贸ch ju偶 kadra ponad 100mln
-
ss sniki, a i pami臋tajcie punkty minusowe b臋d臋 uwzgl臋dniane co kolejk臋, gdy w czasie rzeczywistym od czasu gdy wyskoczy "mecz trwa" i kadra b臋dzie wi臋ksza, zamiast 100 b臋dzie 101mln wtedy mamy podstaw臋 do naliczenia -1 pkt na kolejk臋 meczowa. Je偶eli do startu meczu zniweluje do 100, nie mamy podstawy kara膰.
Dodatkowo dla wszystkich napisze, bo gdzie艣 nam uciek艂o to z regulaminu.
Je偶eli cos nie jest uj臋te w regulaminie oznacza ze jest dozwolone, np rozbudowa stadionu, a je偶eli jest uj臋te w regulaminie to dana mo偶liwo艣膰 okre艣la regulamin danej opcji.
Dodatkowo transfery miedzy graczami s膮 dozwolone do czasu a偶 nie zostanie gracz zdyskwalifikowany w fazie grupowej b膮d藕 w 膰wier膰finale czy p贸艂finale, je偶eli odpadnie np w fazie grupowej i nie opu艣ci ligi nie mo偶e wykonywa膰 transfer贸w kupuj膮c graczy od innego gracza z ligi. Ka偶dy transfer r贸wna si臋 -1 pkt ( ma prawo zosta膰 do ko艅ca, lub ja opu艣ci膰) ale zakaz handlu miedzy graczami.Np gracz xxx odpada w fazie pucharowej zostaje wykonuje transfery ma na koncie 40mln i pomaga innemu z grupy bo go lubi kupuj膮c od niego pi艂karzy, kt贸rych wystawi艂, by zrobi膰 przewag臋 nad innymi jedni maja kadr臋 w 7 kolejce 150mln a on z pomoc膮 kolegi 200.
Ta zasada ma zapobiega膰 temu 偶eby menad偶erowie z tych samych kraj贸w nie pomagali sobie w uzyskaniu np po rundzie fazowej w par臋 godzin kadry 200 mln ( Tak trzeba zrobi膰 to umiej臋tnie by zaskoczy膰 rywala w 膰wier膰finale swoja kadra, ale bez pomocy graczy) unikniemy wtedy "a wezm臋 kupie od xxx zawodnika za maxa" i dzi臋ki mojej pomocy uzyska szubka wymian臋 zawodnika, b膮d藕 polepszy kadr臋
Pierwsza nasz organizacja na taka skale turnieju i jednak musimy czuwa膰 ca艂y czas, wszystko rodzi si臋 na bie偶膮co i pokazuje gdzie jest b艂膮d lub niesprecyzowana zasada, pracujemy na 3 frontach platformowych, mam nadzieje ze na ko艅cu b臋dzie to turniej do kt贸rego b臋dziecie t臋sknic i b臋dziecie zadowoleni z jego przebiegu, oraz zostanie on rozegrany bez karania grup, bo jednak tego chcemy unikn膮膰
czas poka偶e. -
@seba191995 Regulamin m贸wi o tym, 偶e w fazie grupowej warto艣膰 kadry nie mo偶e przekracza膰 100 mln, a w fazie pucharowej 200 mln. Zapis jest precyzyjny, przynajmniej dla mnie. Rozumiem go, 偶e dop贸ki gramy w grupie, nie przekraczamy 100 mln. Wyt艂umacz, sk膮d ta interpretacja o niwelowaniu warto艣ci do czasu symulacji, bo nigdzie w regulaminie nie znalaz艂em o tym wzmianki. Wiadomo, oby kar by艂o jak najmniej, lecz regulamin wyznacza zachowanie graczy w turnieju. Tutaj ewidentnie co艣 nie zagra艂o.
-
@艂owkiet-艂ukasz 藕le to sprecyzowaliwmy, jedni zrozumieli tak drudzy znowu dobrze.
Chodzi艂o nam dok艂adnie o to by w meczu z rywalem sk艂ad nie przekracza艂 100mln. Wi臋c jak rywal zagra z tob膮 w trakcie meczu b臋dzie przekracza艂 dozwolona warto艣膰 robisz ss 偶e mecz trwa i warto艣膰 jest wi臋ksza wtedy naliczamy ujemne pkt. -
@seba191995 w porz膮dku, rozumiem, dobrze, 偶e zosta艂o to wyja艣nione. Mam nadziej臋, 偶e nasi zagraniczni koledzy te偶 to wiedz膮, bo co niekt贸rzy maj膮 jeszcze kadry powy偶ej 100 mln. Do symulacji jeszcze troch臋 zosta艂o, przynajmniej u nas, oby zd膮偶yli z redukcj膮
-
@艂owkiet-艂ukasz Ich problem...Nag艂a艣niali艣my wsz臋dzie o tym gdzie si臋 da艂o, a dla zagranicy x5 razy wi臋cej zasady t艂umaczyli艣my ni偶 naszym gracza, albo i jeszcze wi臋cej, dlatego jak nie dociera to my艣l臋 ze pkt ujemne do艣膰 szybko dotr膮 ze cos jest nie tak
-
@seba191995 mecze trwaj膮, a tuu duuuu偶o nadmiaru
-
@dooshek
-34pkt
I -2pkt dla drugiego. Poszli jak kuny. -
I to faworyt turnieju RL. Dow贸dca napisa艂 mi ich 偶e tak si臋 dzieje jak w grupie graj膮 idioci . Ale b臋d膮 walczy膰. A araby si臋 z tego 艣miej膮, a sami zdobyli -2pkt co za ludzie
-
@seba191995 no no sypi膮 si臋 kary
Dobrze, 偶e czuwacie
Swoj膮 drog膮 sam mam kadre 135 mln XDD ale mecz dopiero jutro
-
@janex123 to jest do艣膰 dziwne ligi za艂o偶one o podobnych godzinach a jeden dzie艅 p贸藕niej mecz.
-
Please, can someone explain 100 mil rule? If in this moment total value of my team is 102 mil I will get penalty? Or is important total value of my team when the game will start?
Thank you,
-
@lemnarumarius It only counts during the match so you have time to reduce the squad