10-lecie Spartacus-a WIELKI TURNIEJ 🏆 👑
-
@seba191995 u nas też dwóch już kadra ponad 100mln
-
ss sniki, a i pamiętajcie punkty minusowe będę uwzględniane co kolejkę, gdy w czasie rzeczywistym od czasu gdy wyskoczy "mecz trwa" i kadra będzie większa, zamiast 100 będzie 101mln wtedy mamy podstawę do naliczenia -1 pkt na kolejkę meczowa. Jeżeli do startu meczu zniweluje do 100, nie mamy podstawy karać.
Dodatkowo dla wszystkich napisze, bo gdzieś nam uciekło to z regulaminu.
Jeżeli cos nie jest ujęte w regulaminie oznacza ze jest dozwolone, np rozbudowa stadionu, a jeżeli jest ujęte w regulaminie to dana możliwość określa regulamin danej opcji.
Dodatkowo transfery miedzy graczami są dozwolone do czasu aż nie zostanie gracz zdyskwalifikowany w fazie grupowej bądź w ćwierćfinale czy półfinale, jeżeli odpadnie np w fazie grupowej i nie opuści ligi nie może wykonywać transferów kupując graczy od innego gracza z ligi. Każdy transfer równa się -1 pkt ( ma prawo zostać do końca, lub ja opuścić) ale zakaz handlu miedzy graczami.Np gracz xxx odpada w fazie pucharowej zostaje wykonuje transfery ma na koncie 40mln i pomaga innemu z grupy bo go lubi kupując od niego piłkarzy, których wystawił, by zrobić przewagę nad innymi jedni maja kadrę w 7 kolejce 150mln a on z pomocą kolegi 200.
Ta zasada ma zapobiegać temu żeby menadżerowie z tych samych krajów nie pomagali sobie w uzyskaniu np po rundzie fazowej w parę godzin kadry 200 mln ( Tak trzeba zrobić to umiejętnie by zaskoczyć rywala w ćwierćfinale swoja kadra, ale bez pomocy graczy) unikniemy wtedy "a wezmę kupie od xxx zawodnika za maxa" i dzięki mojej pomocy uzyska szubka wymianę zawodnika, bądź polepszy kadrę
Pierwsza nasz organizacja na taka skale turnieju i jednak musimy czuwać cały czas, wszystko rodzi się na bieżąco i pokazuje gdzie jest błąd lub niesprecyzowana zasada, pracujemy na 3 frontach platformowych, mam nadzieje ze na końcu będzie to turniej do którego będziecie tęsknic i będziecie zadowoleni z jego przebiegu, oraz zostanie on rozegrany bez karania grup, bo jednak tego chcemy uniknąć
czas pokaże. -
@seba191995 Regulamin mówi o tym, że w fazie grupowej wartość kadry nie może przekraczać 100 mln, a w fazie pucharowej 200 mln. Zapis jest precyzyjny, przynajmniej dla mnie. Rozumiem go, że dopóki gramy w grupie, nie przekraczamy 100 mln. Wytłumacz, skąd ta interpretacja o niwelowaniu wartości do czasu symulacji, bo nigdzie w regulaminie nie znalazłem o tym wzmianki. Wiadomo, oby kar było jak najmniej, lecz regulamin wyznacza zachowanie graczy w turnieju. Tutaj ewidentnie coś nie zagrało.
-
@łowkiet-łukasz źle to sprecyzowaliwmy, jedni zrozumieli tak drudzy znowu dobrze.
Chodziło nam dokładnie o to by w meczu z rywalem skład nie przekraczał 100mln. Więc jak rywal zagra z tobą w trakcie meczu będzie przekraczał dozwolona wartość robisz ss że mecz trwa i wartość jest większa wtedy naliczamy ujemne pkt. -
@seba191995 w porządku, rozumiem, dobrze, że zostało to wyjaśnione. Mam nadzieję, że nasi zagraniczni koledzy też to wiedzą, bo co niektórzy mają jeszcze kadry powyżej 100 mln. Do symulacji jeszcze trochę zostało, przynajmniej u nas, oby zdążyli z redukcją
-
@łowkiet-łukasz Ich problem...Nagłaśnialiśmy wszędzie o tym gdzie się dało, a dla zagranicy x5 razy więcej zasady tłumaczyliśmy niż naszym gracza, albo i jeszcze więcej, dlatego jak nie dociera to myślę ze pkt ujemne dość szybko dotrą ze cos jest nie tak
-
@seba191995 mecze trwają, a tuu duuuużo nadmiaru
-
@dooshek
-34pkt
I -2pkt dla drugiego. Poszli jak kuny. -
I to faworyt turnieju RL. Dowódca napisał mi ich że tak się dzieje jak w grupie grają idioci . Ale będą walczyć. A araby się z tego śmieją, a sami zdobyli -2pkt co za ludzie
-
@seba191995 no no sypią się kary
Dobrze, że czuwacie
Swoją drogą sam mam kadre 135 mln XDD ale mecz dopiero jutro
-
@janex123 to jest dość dziwne ligi założone o podobnych godzinach a jeden dzień później mecz.
-
Please, can someone explain 100 mil rule? If in this moment total value of my team is 102 mil I will get penalty? Or is important total value of my team when the game will start?
Thank you,
-
@lemnarumarius It only counts during the match so you have time to reduce the squad
-
-
League A after Matchday 1. Hope there are no mistakes!
-
League D
-
@sniki26 kto? A wczoraj żadnego zgłoszenia nie było więc kary nie ma.
-
@seba191995
U nas też już -
@babaduk-sarri Spokojnie, zanim zacznie się mecz, mój team będzie miał 99