MPG 2017 - przygotowanie
-
@Stefan-Joptwojmać Póki co nie myślimy o turnieju.Gramy bitwę,więc jest to na ten moment priorytet.Gdybyśmy wiedzieli wcześniej,że będziemy mieli MPG grać 4x4 to kilka spotkań towarzyskich zagralibyśmy w takiej formule.
-
@pimus1910 said in MPG 2017 - przygotowanie:
@Stefan-Joptwojmać
Czasami można,ale to raczej rzadkość
Co do obozów-oczywiście-trzeba pomyśleć i pokombinować,ale czy gra bez obozów nie odda rzeczywistej siły taktycznej? Nie chcę nikogo przekonywać,że lepiej będzie 4x4 czy lepiej by było 5x5 ,a może najlepiej 6x6 - ale czy naprawdę robi to aż taką różnicę,żeby trzeba było się kłócić o to? Jesteście Mistrzami-pokażcie,że jesteście nimi również w tym roku w krótszych bitwach:)Jeżeli chcieliście coś zmienić to trzeba było wymyślić inny turniej dla grup na innej zasadzi i pozmieniać więcej rzeczy.
A nawiasem mówiąc to coś wymyśliłem i SL zaproponuje w sobotę nowy turniej na innych zasadach z inną punktacją w którym wg nas będzie się można wykazać prawdziwą siłą taktyczna nie tylko w meczach ale i w budowaniu składu. Będzie trwał tylko 4 misiąca -
@pimus1910 said in MPG 2017 - przygotowanie:
@AC-Bubol
Mówisz jakby to PE wymyśliło tą formułę MPG..No chyba,że nie zauważyłeś,że nie jestem moderatorem już od ponad dwóch miesięcynic takiego nie mówiłem, twierdzę tylko że można było zostawić starą formule 5x5 bo była świetnym przygotowaniem polskich grup do rozgrywek międzynarodowych i szkoda że tostraciliśmy
mówię też że jeśli chcieliśmy świeżości to można było zaproponować nowy turniej bo dobrych nowych turniejów nigdy nie za dużo, osobiście wolę grać turnieje cały rok niż ligi w których wielu po dwóch porażkach rezygnuje
-
@AC-Bubol said in MPG 2017 - przygotowanie:
Jeżeli chcieliście coś zmienić to trzeba było wymyślić inny turniej dla grup na innej zasadzi i pozmieniać więcej rzeczy.
A nawiasem mówiąc to coś wymyśliłem i SL zaproponuje w sobotę nowy turniej na innych zasadach z inną punktacją w którym wg nas będzie się można wykazać prawdziwą siłą taktyczna nie tylko w meczach ale i w budowaniu składu. Będzie trwał tylko 4 misiąca -
@huzar-shakir
Ten zwrot mówi sam za siebie ale ja sie nie czepiam juz -
@sniki26 said in MPG 2017 - przygotowanie:
Dla wszystkich to będzie nowość ,zobaczymy jak to poleci,i po wszystkim ocenimy na tak lub na nie te rozgrywki.
Grałem kiedyś 3 bitwy 4x4, więc dla mnie to nie taka nowość.
-
Boże i po co te kłutnie! Turniej jak turniej trzeba zagrać i na końcu się okaże kto był najlepszy i czy zaproponowane zmiany były dobre. Osobiście mi wszystko tez nie odpowiada ale zagram i będę walczył o ten tytuł MPG - którego mi brakuje. W eliminacjach do MŚ tez wiekszosci nic nie pasowało ale na konću nikt zbojkotować sie nie odwarzył a jak dostał zaproszenie to się cieszył jak dziecko i wziął udział w turnieju.
Ale jak juz sie wypowiedziałem to mam pytanie? Macie problem ze tak późno dowiedujemy sie Wszyscy o zmianach formatu, a co to za różnica!? Cele są te same tylko jeden mniej, nie ma np. 2 celów trzecich a potem 7 i9 ze trzeba się zastanawiać jak to grać...? Gdybyście się o zmianach dowiedzieli na poczatku lutego albo niech bedzie nawet stycznia to co, zagralibyście max 2 bitwy jak nie jedna 4x4 i co by to zmien, nagle jest sie ekspertem w bitwach 4x4 ?? Nikt tego nie grał ( ja osobscie moze 2 razy jeszcze w PMF) i każdy ma równe szanse.
Rozegrajmy te mistrzostwa i cieszmy się zabawą cieszy mnie że jednak w pełnym składzie
-
Czy turniej bedzie któtszy nie wiem i szczerze nawet nie chce mi sie tego liczyc:p
4x4 czy 5x5 oszczędność monet przy formule każdy z każdym to taniej będzie jednak 4x4 bo logicznie że krótsza liga. Jednak jakbyśmy grali 5x5 w 2 grupach to tak taniej, bo najwięcej monet traci sie na starcie ligi przy budowaniu składu i Stefan miałby tu racje. Ale z pelnym szacunkiem do Ciebie ( bo bardzo Cie lubie, głównie z wypowiedzi na forum bo mało sie znamy) nie rozumiem dlaczego ci tak bardzo nie odpowiada to ze krótka bitwa jest gorsza bo 5 kolejek mniej i że mozna 800% progresu wtedy zrobic...?? A co to ma do rzeczy? Każdy na koncu wysprzedaje skład na ostatnie kolejki i może zrobic taki progres wiec co za różnica ze w ostaniej kolejce 17 zagrasz np. Wartosci dróżyn 180 mln na 150 mln czy w 22 kolejce 270mln na 240 mln. Róznica skladu ta sama tylko lepsze składy -
Kiedy będą wytyczne na temat rozgrywek.Co i gdzie gramy?
-
@huzar-shakir said in MPG 2017 - przygotowanie:
Kiedy będą wytyczne na temat rozgrywek.Co i gdzie gramy?
jutro wszelkie szczegóły... zamykam przygotowanie, przenosimy temat na oficjalny wątek turnieju