POLSKI RANKING GRUP 🇵🇱
-
@pawełpaweł said in POLSKI RANKING GRUP :
Chcieliby sobie śledzić swoje postępy w rankingu i awans z TOP 700 do TOP 600 mógłby być dla nich wyzwaniem przykładowo, gdyby nie to, że takiego rankingu nie ma. Nie da się tego pogłębić poza TOP 100? Na pewno się da. Dlaczego to nie jest zrobione w taki sposób?
Dlatego to nie jest robione, ponieważ to jest kilkastet polskich grup. Kto na to ma czas? Odpowiedź na twoje pytanie znajduje się w pierwszym poście tego tematu:
@troczek13 said in POLSKI RANKING GRUP :
Witam serdecznie!
Stworzyłem Polski Ranking Grup, który będę się starał co najmniej raz w miesiącu aktualizować!
W grze mamy dostępny tylko ogólny światowy ranking ale nie ma takowego dla poszczególnych krajów, stąd moja inicjatywa
Pod uwagę biorę grupy z dwóch najwyższych "półek" bo po prostu ciężko jest mi zliczyć czy też namierzyć te z trzeciego poziomu rankingowego. Jeśli kogoś pominąłem to z góry przepraszam i proszę mnie poprawić to od razu dodam. Stan punktów na dziś: - -
Ten ranking to prywatna inicjatywa i nikogo do niczego mamy zamiaru, ani nie możemy zmuszać, . Nie taka jest tego idea. I to nie jest prawdą, że są tu grupy tylko z TOP 100 światowego rankingu. Takie grupy są zaledwie: 2.
-
@dovco_handf Sądzę, że @PawełPaweł miał na myśli, aby to twórcy w końcu stworzyli pełen ranking grup na świecie, również z podziałem na poszczególne kraje. Nie jest to wybitnie trudne, amatorskie gry przeglądarkowe miały takie rankingi już 15 lat temu....
-
@damian_skinek said in POLSKI RANKING GRUP :
@dovco_handf Sądzę, że @PawełPaweł miał na myśli, aby to twórcy w końcu stworzyli pełen ranking grup na świecie, również z podziałem na poszczególne kraje. Nie jest to wybitnie trudne, amatorskie gry przeglądarkowe miały takie rankingi już 15 lat temu....
Zgadzam się i nie wiem czemu tego nie można śledzić do TOP 1000 na przykład? Może za dużo byłoby z tym roboty, bo aż 10 zakładek?
-
@dovco_handf ranking top100 światowy może być sobie taki jaki jest, ale faktycznie fajnie by było jakby istniały jeszcze rankingi dla poszczególnych krajów, a w nawiasie przy grupie jej pozycja na świecie - myślę, że nie jest to zbyt wymagające do wykonania dla nawet średnio rozgarniętego programisty
-
@majkelowich Ja jestem za tym, żeby zamiast TOP 100 było TOP 1000! Problem jest w tym, że oni są skupieni na bardziej na indywidualnych graczach, stąd te multum turniejów. Dla grup zrobili bitwy rankingowe, system awansów do dywizji oraz TOP 100 grup. Podyskutujmy jak to rozbudować i zrobię im ładną propozycję nie do odrzucenia
@language-pl nie narzekajmy, nie psioczmy tlyko aproponujmy coś sensownego, co można zrobić.
A więc:- Zamiast TOP 100, TOP 1000 z rankigiem punktowym.
- Ranking krajowy dla każdej narodowści, przy każdej grupie widniej informacja, jaki kraj reprezetuje.
- Nowe 2 Dywizje w rankingu grup:
- od 35 000+ np. Niezwyciężeni (Invincible) - jakaś inna propozycja nazwy?
- od 50 000+np. Nieśmiertelni (Immortals) - jakaś inna propozycja nazwy?
Jakieś jeszcze propozycje?
-
@dovco_handf od 100 000+ Ponad Światem (nie będę wygłupiał się moim kiepskim angielskim)
-
Dzięki @ŁukSal. Czekam na kolejne sugestie, propozycje
-
@dovco_handf ja bym zrobił tak,aby niemożliwe było zmienić taktykę w czasie trwania meczu.. jednak podejrzewam że będzie duży głos sprzeciwu.
-
Jakbym poszedł krok dalej od Tomka, popieram zablokowanie „ustawek” w trakcie meczu i dodałbym taktykę na drugie 45 min, np. zaczynam mecz 433, a w drugiej połowie przechodzę na 523. Wprowadziłbym też zmianę w przypadku czerwonej kartki.
-
@dino-ligenza podoba mi się ta propozycja.
-
@dooshek said in POLSKI RANKING GRUP :
@dovco_handf ja bym zrobił tak,aby niemożliwe było zmienić taktykę w czasie trwania meczu.. jednak podejrzewam że będzie duży głos sprzeciwu.
To nie ten temat. Zapraszam tu z takimi pomysłami
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/28778/sugestie-aby-udoskonalić-osm/111 -
@dino-ligenza said in POLSKI RANKING GRUP :
Jakbym poszedł krok dalej od Tomka, popieram zablokowanie „ustawek” w trakcie meczu i dodałbym taktykę na drugie 45 min, np. zaczynam mecz 433, a w drugiej połowie przechodzę na 523. Wprowadziłbym też zmianę w przypadku czerwonej kartki.
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/28778/sugestie-aby-udoskonalić-osm/111 -
@dovco_handf said in POLSKI RANKING GRUP :
@majkelowich Ja jestem za tym, żeby zamiast TOP 100 było TOP 1000! Problem jest w tym, że oni są skupieni na bardziej na indywidualnych graczach, stąd te multum turniejów. Dla grup zrobili bitwy rankingowe, system awansów do dywizji oraz TOP 100 grup. Podyskutujmy jak to rozbudować i zrobię im ładną propozycję nie do odrzucenia
@language-pl nie narzekajmy, nie psioczmy tlyko aproponujmy coś sensownego, co można zrobić.
A więc:- Zamiast TOP 100, TOP 1000 z rankigiem punktowym.
- Ranking krajowy dla każdej narodowści, przy każdej grupie widniej informacja, jaki kraj reprezetuje.
- Nowe 2 Dywizje w rankingu grup:
- od 35 000+ np. Niezwyciężeni (Invincible) - jakaś inna propozycja nazwy?
- od 50 000+np. Nieśmiertelni (Immortals) - jakaś inna propozycja nazwy?
Jakieś jeszcze propozycje?
Co w tym temacie jeszcze, żeby tutaj nie spamować o wszystkim i o niczym?
-
@dooshek to już powinno być od dawna, rusza mecz wyskakuje "mecz trwa" i koniec możliwości ustawiania do wyników.
-
@seba191995 said in POLSKI RANKING GRUP :
@dooshek to już powinno być od dawna, rusza mecz wyskakuje "mecz trwa" i koniec możliwości ustawiania do wyników.
Zapraszam z tymi od dawna sugestiami do właściwego tematu
Do czasu ukazania się nowego rankingu, zamykam temat z wiadomych powodów skoro NIE MA JUŻ NIKT NIC DO POWIEDZENIA W TEMACIE.
-
znikamy stąd Panowie 🪄
-
Żeby nam się nie zgubiło, do czego jest ten temat:
@troczek13 said in POLSKI RANKING GRUP :
Nuda, nuda, nuda! Pierwszy ranking, w którym nie mamy żadnych roszad
Lideruje Nam POLISH LEGENDS!
Drugie miejsce utrzymuje HUSARYA PL!
Trzecie miejsce dla PAM 🤟Jak już wcześniej oznajmiono mamy kolejną ekipę w najwyższej dywizji OSM! ️
Mowa tu o AKADEMIA MENADŻERÓW PL, która w poprzednim notowaniu dokonała niezwykłej zdobyczy punktowej, awansowała dzięki swojej wyśmienitej formie w bitwach rankingowych do pierwszej ligi, gratulacje dla @Majkelowich oraz całej grupy, brawo brawo brawo!Tym razem najwięcej punktów (722) zdobyła ekipa Academy Polish Eagles, gratulacje dla Was
W tym notowaniu do rankingu zawitały dwie grupy:
- Academy Polish Legends, witaj @Mateusz-Nujo wraz z ekipą
- Witam również ponownie grupę wariors husaria, która wraca do nas po krótkiej przerwie
Stan na dzień: 19.04.2022r. (wkrótce nowa odsłona rankingu)
-
Witajcie!
Wybaczcie, że musieliście tyle czekać, ale sezon mieliśmy sezon urlopowy i było trzeba trochę odpocząć Ale już jest - majowy Polski Ranking Grup! Trochę się w nim pozmieniało, a ja postaram się to przedstawić w sposób jak najbardziej czytelny i w miarę możliwości jak najkrótszy. A więc zaczynamy!
Największy przyrost punktowy zaliczyła grupa Lions of Poland, a jest to zawrotna liczba aż 1235 punktów. Dzięki sporej zdobyczy punktowej, "Lwy" awansowały z 10. na 7. miejsce w rankingu. Brawo Panowie!
Drugi najlepszy wynik osiągnęła grupa Polish Warriors. "Rycerze" zdobyli 893 punkty, co pozwoliło im odrobić stratę do grup znajdująych się nad nimi. Gratulacje!
Trzecie miejsce zdobyła Academy Polish Legends, dopisując sobie 470 punktów. Mimo to, druga z akademii Polish Legends spada na 16. miejsce w tabeli. A to wszystko za sprawą....
Academy Polish Warriors! "Młodzi Rycerze" przebojem wdarli się do rankingu, plasując się na 14. miejscu w swoim debiucie! Wielkie brawa dla zdolnej młodzieży!
Doszło także do kilku zmian na stanowiskach szefów kilku grup:
-
nowym szefem AMP został @ŁukSal, który zastąpił @Majkelowich. Były już szef AMP awansował do głównej grupy - PAM. Gratulacje @Majkelowich!
-
@Robertos1970 przejął dowodzenie w grupie Los Muszkieteros. Dotychczasowa szefowa - @Klaudia02 - objęła funkcję kapitana grupy. Liczymy, że dzięki temu "Muszkieterowie" zaczną brać aktywniejszy udział w bitwach.
-
nowego namiestnika ma również grupa Polish Sparta.
Na czele tabeli bez zmian. Liderem nadal pozostaje Polish Legends. Drugie miejsce zajmuje Husarya PL, trzeci stopień podium przypada Polskiej Akademii Menadżerów.
-
-
PS z rankingu wypada grupa wariors husaria, ale oczywiście trzymamy kciuki za jak najszybszy powrót!