MPG 2021
-
Liga 1 i zaległe kolejki i bez adnej czerwonej kartki, co za łagodna gra wszystkich baranków
-
@Dino-Ligenza
Gracz trzeciabaza z grupy SPA zagrał pomocnikiem w obronie. Chodzi dokładnie o Jamesa Maddisona.
-
U nas już znamy wyniki kolejki nr
-
W Lidze 3 MPG jeden z graczy opuścił ligę, mowa o graczu @patrol203_3 z grupy Polish Golden Lions,
Wysoce nieodpowiedzialne zachowanie, gdyż trzech menadżerów musiało grać z tym klubem, a teraz zespół będzie prowadził bot, i ktoś na tym zyska, no ale trudno.Swoją drogą mam pomysł, nie wiem czy generalicja MPG zgodzi się na niego, ale proponuje (bo sytuacja podobna jest w innych grupach), żeby punkty które będą zdobywane na "bocie" nie były liczone do ogólnej puli, i tak samo punkty, które zdobyli gracze na tym przeciwniku, wiem że nie wszystkich to zadowoli (szczególnie tych którzy zdobyli już punkty) ale to jedyne sensowne rozwiązanie sprawy w mojej opinii.
Tak w ogóle sam zdobyłem z tym przeciwnikiem punkty, ale bez problemu mogę zgodzić się na ich usunięcie@Dovco_HandF @Dino-Ligenza @Mati-Colchoner @troczek13 @ToomAnyWays co myślicie o tym pomyśle? Bo na razie cichutko, a kolejne kolejki i menadżerowie grają z botami
-
@Janex123 Czytałem Twoją wiadomość wraz z pomysłem, który w sposób przejrzysty przedstawiłeś, ale nie mieliśmy pełnego kworum, a Nasz przewodniczący z powodu spraw osobistych nie mógł poprowadzić tego posiedzenia. Dlatego Drogi ludu, Nasz ludu zajmiemy się tym niezwłocznie i to w niepełnym składzie. Dziękujemy za wyrozumiałość
(Krzychu wstawaj, nie pora na spanie, tylko na głosowanie, jutro się napijemy, wstawaj, ja idę poszukać resztę członków, bo gdzieś się oddalili, a nie będzie to takie proste, bo znosi mnie na lewo, a Jerzy ostrzegał, gdzie to takie picie i to na początek tygodnia?! A My swoje. Mam dobrą i złą wiadomość, znosi mnie na lewo, bo nie mam buta, gdzie on jest? Co ? Zjadłeś buta! Co zrobiłem? Założyłeś się, że zjesz i... To dlatego mi się gumą odbija, a myślałem, że to ten trunek ma taki posmak! Wiesz co..? No co? Ja juuuż niiie piiijjjeeę! Nie żartuj, przecież masz drugiego buta! Masz rację, co Nas nie zabije, to Nas wzmocni, a co ja to o głosowaniu wspominałem? Nie wiem, jutro się dowiemy, polej!)
-
5 kolejka Liga 5
-
@dino-ligenza Pragnę tylko dodać, że akceptacja takiego podejścia, będzie zmianą reguł w trakcie gry. Cześć z nas gra od początku z botami. Ustawia się w miarę normalnie do tych meczy, a mogłaby grać np. rezerwami. Jeżeli mielibyśmy przyjąć takie rozwiązanie, jakie zaproponował kolega, musiałoby ono być jasne dla wszystkich od początku, a tak stracą na nim Ci, którzy poważnie podeszli do meczy z botami :).
-
@Marek-Overmars Mamy to na uwadze i ten argument jest istotny, w Naszych obradach też się pojawił.
-
@marek-overmars said in MPG 2021:
@dino-ligenza Pragnę tylko dodać, że akceptacja takiego podejścia, będzie zmianą reguł w trakcie gry. Cześć z nas gra od początku z botami. Ustawia się w miarę normalnie do tych meczy, a mogłaby grać np. rezerwami. Jeżeli mielibyśmy przyjąć takie rozwiązanie, jakie zaproponował kolega, musiałoby ono być jasne dla wszystkich od początku, a tak stracą na nim Ci, którzy poważnie podeszli do meczy z botami :).
A co to zmienia tak szczerze? Każdy wie, że grając rezerwami z botem np z celu 1 możesz się przejechać, ale mając cel 1 a grając na bota z celu 13 mając skład o 200 mln lepszy to XD jeśli zagrasz wtedy na poważnie. Dam sobie rękę uciąć, że najlepszych oszczędzisz
-
bez czerwonych kartek i niespodzianki w postaci wtopy z botami. Lidze lideruje nadal młody stażem menadżer
19gaucho94 z Akademia Polish Valhalla. Brawo ty .
-
@Dovco_HandF @Dino-Ligenza @ToomAnyWays @troczek13 @Mati-Colchoner
Czy kupno Legend jest dozwolone bo regulamin nie uwzględnia eventow. Teoretycznie z regulaminu wychodzi ze lista transferowa bez kupna za coinsy ale eventow nie da się zablokować więc będą minusy przy kupnie czy nie?? -
@Ochroniarz_123 Nie będzie minusów, wszelkie bonusy (eventy) oferowane przez grę są dozwolone, wojna z wiatrakami jest zbędna.
-
@Janex123 jak i inni zainteresowani tematem:
Myślałem o tym od początku, gdy okazało się, że takowa grupa jednak nie przystąpi do turnieju. Okazało się to dopiero po losowaniu i rozesłaniu zaproszeń. Dwóch z ośmiu graczy przyjęło zaproszenia, do każdego z nich pisałem żeby opuścili turniej żeby nie było takich problemów, jednak jeden zrobił to po czasie a drugi chyba dalej gra.
Z jednej strony Janek masz rację, najłatwiej by było nie liczyć punktów na bocie.
Z drugiej strony czemu te punkty mają tracić gracze, którzy wygrali z tym botem gdy nim nie był. Musieli specjalnie dobierać taktykę pod przeciwnika, nie mieli "przerwy" na bota żeby dać odpocząć najlepszym lub zagrać na luzie - bo to tylko komputer, jednak zawsze można na nim głupio punkty stracić.
Nie da się zadowolić wszystkich. Jak nie będziemy liczyć będzie źle, jak będziemy to też. Skoro nie dogodzimy wszystkim na raz to chociaż sobie ułatwię/ułatwimy liczenie punktów bez odejmowania tego bota ciągle. Byśmy musieli mieć teraz wszystkie kolejki wstecz z każdej grupy i prowadzić osobne tabele żeby te boty odejmować. Za dużo zachodu po prostu względem sytuacji.
Jeden zagrał z botem, drugi nie. Nie mieliśmy na to wpływu, trzeba to potraktować jak zrządzenie losu, sytuacja niezależna od nas i tyle. To było coś, czego nie dało się przewidzieć, oby więcej problemów nie było.
Życzę wszystkim powodzenia i mimo problemów - dobrej zabawy -
@dino-ligenza said in MPG 2021:
@Ochroniarz_123 Nie będzie minusów, wszelkie bonusy (eventy) oferowane przez grę są dozwolone, wojna z wiatrakami jest zbędna.
Popieram, to kolejny element gry, którego nie dało się przewidzieć dlatego nie będziemy tego zakazywać, pozdrawiam
-
@troczek13 @Dino-Ligenza dziękuję za szybką odpowiedz
-
@troczek13 said in MPG 2021:
@Janex123 jak i inni zainteresowani tematem:
Myślałem o tym od początku, gdy okazało się, że takowa grupa jednak nie przystąpi do turnieju. Okazało się to dopiero po losowaniu i rozesłaniu zaproszeń. Dwóch z ośmiu graczy przyjęło zaproszenia, do każdego z nich pisałem żeby opuścili turniej żeby nie było takich problemów, jednak jeden zrobił to po czasie a drugi chyba dalej gra.
Z jednej strony Janek masz rację, najłatwiej by było nie liczyć punktów na bocie.
Z drugiej strony czemu te punkty mają tracić gracze, którzy wygrali z tym botem gdy nim nie był. Musieli specjalnie dobierać taktykę pod przeciwnika, nie mieli "przerwy" na bota żeby dać odpocząć najlepszym lub zagrać na luzie - bo to tylko komputer, jednak zawsze można na nim głupio punkty stracić.
Nie da się zadowolić wszystkich. Jak nie będziemy liczyć będzie źle, jak będziemy to też. Skoro nie dogodzimy wszystkim na raz to chociaż sobie ułatwię/ułatwimy liczenie punktów bez odejmowania tego bota ciągle. Byśmy musieli mieć teraz wszystkie kolejki wstecz z każdej grupy i prowadzić osobne tabele żeby te boty odejmować. Za dużo zachodu po prostu względem sytuacji.
Jeden zagrał z botem, drugi nie. Nie mieliśmy na to wpływu, trzeba to potraktować jak zrządzenie losu, sytuacja niezależna od nas i tyle. To było coś, czego nie dało się przewidzieć, oby więcej problemów nie było.
Życzę wszystkim powodzenia i mimo problemów - dobrej zabawySłuchaj oczywiste jest, że nie każdy będzie zadowolony z tej decyzji, ale to dopiero początkowe kolejki, więc ogólnie patrząc mniej ludzi takich będzie. Pytanie co z tym gościem który faktycznie nie wyszedł i gra dalej Co za dziwna grupa, dlatego nie powinno się każdego przyjmować, zrobić ligę na 12 drużyn i mniej grup, a nie jakieś nie tak dawno utworzone, gdzie ich gracze nie wiedzą co robić.
-
@janex123 Kwestią nie jest to, "co zmienia" (niech to będzie różnica 1%) reguła wprowadzona w trakcie turnieju, a to czy była ona równa i znana od początku wszystkim :). Jak to mówili mądrzy ludzie Iustitia fundamentum regnorum
-
@marek-overmars z drugiej strony mądrzy ludzie mówią także ignorantia iuris nocet, a w tym przypadku jest non nocet co jest no słabe oczywiście w kontekście tych co wychodzą z lig
-
Mówią także, że tak pozwolę się wtrącić, in dubiis benigniora, a nie ukrywajmy, że właśnie dlatego, że mniej ludzi straci na moim pomyśle, jest on bardziej korzystny.
Tak naprawdę jedyne co można brać pod uwagę to to, że jak zmieni się regulamin turnieju to będzie płacz, że ale jak to bo tak nie można, w sumie słusznie to zauważasz ale no jednak in dubiis benigniora....
-
6 kolejka Liga 5