Fantasy Premier League 21/22
-
Pytanko mam, Jak w podstawie dałem Leno ( nie zagrał minuty) a na ławce miałem Fabiana (6 pkt), pkt będą liczone?
-
@josue-antonio wejdzie Fabian
-
WZROSTY CEN:
Jota (LIV) - £7.7m
Torres (MCI) - £7.2m
Laporte (MCI) - £5.6m
SPADKI CEN:
Son (TOT) - £10.0m
Sigurdsson (EVE) - £6.8m
Bowen (WHU) - £6.3m
Wissa (BRE) - £5.9m
Rodriguez (BUR) - £5.4m
Mendy (MCI) - £5.3m
Yarmolenko (WHU) - £5.3m
Konsa (AVL) - £4.9m
Fernandinho (MCI) - £4.9m
Edozie (MCI) - £4.9m
Lindelöf (MUN) - £4.9m
Struijk (LEE) - £4.4m
Cathcart (WAT) - £4.4m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
WZROSTY CEN:
Lukaku (CHE) - £11.6m
Gallagher (CRY) - £5.6m
SPADKI CEN:
Kane (TOT) - £12.2m
Antonio (WHU) - £7.9m
Pérez (LEI) - £5.8m
Harrison (LEE) - £5.8m
Dallas (LEE) - £5.4m
Maguire (MUN) - £5.4m
Wan-Bissaka (MUN) - £5.4m
Cantwell (NOR) - £5.4m
Smith Rowe (ARS) - £5.3m
Martinelli (ARS) - £5.3m
Delph (EVE) - £4.4m
Dalot (MUN) - £4.4m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
WZROSTY CEN:
Gray (EVE) - £5.7m
SPADKI CEN:
Sancho (MUN) - £9.1m
Mahrez (MCI) - £8.8m
Mount (CHE) - £7.4m
Iheanacho (LEI) - £7.1m
Fabio Silva (WOL) - £5.8m
Vydra (BUR) - £5.3m
Fosu (BRE) - £5.2m
Balogun (ARS) - £4.9m
Lowton (BUR) - £4.4m
Kabasele (WAT) - £4.4m
Witam, witam!
Za nami kolejna kolejka naszej kochanej Premier League a wiec czas na małe podsumowanie!
Jeśli ktoś oglądał, roast Wojewódzkiego, występ Podsiadło, pewnie kojarzy bardzo charakterystyczne tekst "ekipa sprzatająca nie ma co robić, bo pozamiatałem..." a w tej kolejce pozamiatał:@Fajresss czyli nieskromnie ja, cóż, wziąłem WC bo bardzo chciałem mieć Ronaldo i Lukaku w swojej drużynie i jak widać, opłaciło mi się to, bardzo awansowałem i jestem aktualnie 200tyś na świecie, co uwazam za bardzo okay wynik, zobaczymy jak dalej.
Skład:
-
Tabela na dzień dzisiejszy: (wprowadzam mały update, w nawiasie jest wynik aktualnej kolejki)
- @Fajresss - FC WRO - 307pkt (GW4 - 90pkt)
- @Byku-Duma-Warmii - Giżycko Team - 297pkt (GW4 - 66pkt)
- @Ochowiak - TFC Trollface - 294pkt (GW4 - 63pkt)
- @ToomAnyWays - Devil in heaven - 289pkt (GW4 - 71pkt)
- @Dino-Ligenza - Division 303 - 280pkt (GW4 - 50pkt)
- @bramkarz111 - analne_widmo - 275pkt (GW4 - 59pkt)
- @Kamson73 - FC Kamson - 264pkt (GW4 - 66pkt)
- @Babaduk-Sarri - Babadook - 245pkt (GW4 - 49pkt)
- @Josue-Antonio - KS CHOMENTÓW - 243pkt (GW4 - 50pkt)
- @Janex123 - Pogromcy Kosmitów - 239pkt (GW4 - 74pkt)
- @Tomek-K - Kapcany - 234pkt (GW4 - 56pkt)
- @Zbyysiu-v2 - PrOLAND - 233pkt (GW4 - 55pkt)
- @Dooshek - Jojo's - 167pkt (GW4 - 55pkt)
- @Zbrzyzny-Tomek - NoSterlingYesParty - 194pkt (GW4 - 49pkt)
- @lomaniTTTo - Lagol - 185pkt (GW4 - 82pkt)
- @Damian_Skinek - North Warriors- 164pkt (GW4 - 74pkt)
-
Oczywiście, zdobyłem 90pkt. Umknęło mi to uwzględnić. A jak tam u Was? WC będzie grany?
Antonio wypada, DCL nie wiadomo co z nim, Bamford podobno tez pauza, robi się nieciekawie i pewnie to kolejny dobry moment na WC o ile nie mamy FT'sów. -
@fajresss said in Fantasy Premier League 21/22:
WC będzie grany?
Haha, WC już zagrane w przerwie na repy. Moim błędem było wzięcie Antonio. Duży hype się nakręcił, więc naturalnie wydawał się must havem, a tu czerwo w samej końcówce meczu A dzień przed deadlinem myślałem żeby jakoś wrzucić do składu Lukaku, ale postanowiłem się wstrzymać i został Antonio. Podobnie z Wolves - przez 1,5 tygodnia miałem w składzie Marcala, a ostatecznie wymieniłem na Semedo ze względu na pewniejszy plac. No cóż... Liczę, że Semedo też zacznie dorzucać coś ekstra z przodu, bo z Watfordem miał jedną dobrą sytuację na zdobycie gola.
Ogólnie to Salah, TAA i Gray uratowali mi GW robiąc prawie połowę ogólnego wyniku (po sobocie miałem 36 pkt i wynik poniżej średniej kolejki).
-
@toomanyways Również się zastanawiałem nad Antonio bo przecież to pewniak do robienia punktów, taka forma... Cóż, jest to bardzo kontuzjogenny piłarz i według mnie, po dobrym początku, teraz bedzie spadek formy.
Pomyśl nad wymiana nad Bamfordem, teraz ma dobry terminarz, a Leeds jak to w zeszłym sezonie bywało, po słabym okresie, nagle wybuch formy, a Bamford jest kluczowym piłkarzem w układance Bielsy, jest ryzyko ale moze się opłacić.
-
WZROSTY CEN:
Pogba (MUN) - £7.8m
Marçal (WOL) - £4.6m
SPADKI CEN:
McGinn (AVL) - £5.9m
Barkley (CHE) - £5.3m
Zinchenko (MCI) - £5.3m
Dowell (NOR) - £5.3m
Minamino (LIV) - £5.2m
Clyne (CRY) - £4.4m
Małe podsumowanie kolejki:
Oj działo sie. Dużo Wildcardów poszło w ruch, a w 2 tygodnie to dość dużo czasu, aby rozważyć ciekawe opcje na najbliższe kolejki oraz szukać opcji na wciśnięcie do składu Ronaldo, Lukaku, a może nawet ich obu. Ci, którym się udało nie mogą narzekać - obaj zakończyli swoje mecze z dubletem i 13 punktami. Całkiem nieźle. Wygląda na to, że ten duet mimo dosyć wysokiej ceny jest jej wart, ale oczywiście można znaleźć tańsze i równie skuteczne opcje. Wreszcie odpaliło Wolves, które po trzech porażkach 1-0 zaliczyło wygraną z Watfordem na wyjeździe. Terminarz na najbliższe kolejki wygląda bardzo dobrze. Warto wspomnieć o Brighton, które świetnie weszło w sezon mając na koncie 9 pkt po czterech meczach. Planowe wygrane Chelsea, Liverpoolu i City, któremu brakowało skuteczności w meczu, stąd tylko 0-1 z Lisami. Z samego dna podniósł się Arsenal, chociaż to tylko jeden mecz z ostatnim w tabeli Norwich. W poniedziałek swoją dobrą formę potwierdził też Everton, który pomimo braku DCL-a wygrał z Burnley 3-1.
Za to mocno zawiódł Antonio, który w samej końcówce dostał czerwoną kartkę i będzie pauzował w najbliższej kolejce. Tottenham zaliczył sporą wpadkę w meczu z Crystal Palace, do tego dochodzi jeszcze brak Sona i nawet mimo powrotu Kane'a ofensywa Spurs nie wygląda zbyt atrakcyjnie.Kogo będę obserwował w następnej kolejce z mniej popularnych opcji?
Oddsone Edouard (2,6%) - FWD - 6,5 - do Premier League wszedł z drzwiami i futryną Wystarczyło mu 6 minut żeby w meczu z Tottenhamem uzbierać dublet i być może wywalczyć sobie miejsce w składzie na następny mecz. "Orły" nie mają najłatwiejszego terminarza, ale takie mecze pozwalają określić realną użyteczność zawodnika. Warto wspomnieć też o Gallagherze (4,4 %) - 5,6, który do dwóch bramek z West Hamem dorzucił w tym meczu dwie asysty.
Hee-Chan Hwang (1,8 %) - FWD - 5,5 - kolejny rezerwowy, który zaznaczył swoją obecność na boisku po wejściu z ławki zdobywając gola. Być może wywalczył miejsce w składzie za Trincao, ale lepiej poczekać na dalszy rozwój wydarzeń.
Andros Townsend (1,0 %) - MID - 5,5 - taka ciekawostka, że na kilka dni przed pierwszą kolejką miałem go w swoim składzie, ale zrezygnowałem z niego ze względu na niepewność czy będzie grał od początku. Z Soton zaliczył asystę, z Leeds wszedł z ławki, z Brighton grał w podstawie, a w ostatnim meczu z Burnley zaliczył gola i asystę. To był naprawdę dobry mecz w jego wykonaniu. Jeśli ktoś szuka ciekawej różnicy albo brakuje mu 0,1 do Graya to może to być świetna opcją.
Leandro Trossard (0,8 %) - MID - 6,4 - początek sezonu nie był dla niego najlepszy, ale ostatnio przełamał się strzelając zwycięskiego gola przeciwko Brentford. Brighton jest jak na razie w bardzo dobrej formie, a najbliższe mecze mogą jeszcze poprawić ich sytuację.
Takehiro Tomiyasu (0,7 %)- DEF - 4,5 - Arsenal wkracza teraz w okres, w którym powinien powoli wychodzić z dołka formy, do tego grają najbliższy mecz z Burnley, które również słabo zaczęło sezon. Młody Japończyk gra na prawej obronie, więc może z przodu coś wpadnie po jego zagraniu.Inne obserwowane opcje: Allan Saint-Maximin (7,0 %) - FWD - 6,5; Youri Tielemans (4,4 %) - MID - 6,5; Andrew Omobamidele (2,7 %) - DEF - 3,9.
Pozwolę sobie zawołać uczestników ligi:
@Dino-Ligenza @Ochowiak @Fajresss @Byku-Duma-Warmii @ToomAnyWays @bramkarz111 @Josue-Antonio @Janex123 @Kamson73 @Zbyysiu-v2 @Babaduk-Sarri @Dooshek @Zbrzyzny-Tomek @lomaniTTTo @Damian_Skinek @Tomek-K -
WZROSTY CEN:
Ronaldo (MUN) - £12.6m
Kovacic (CHE) - £5.1m
SPADKI CEN:
Onyeka (BRE) - £4.9m
Phillips (LEE) - £4.9m
Tella (SOU) - £4.8m
Gibson (NOR) - £4.4m
Ait Nouri (WOL) - £4.3m
Pamiętajcie, że w ta kolejka zaczyna się w piątek o 21.00, także deadline jest do 19.30. Żeby każdy zdążył ustawić składy zanim będzie za późno
@Dino-Ligenza @Ochowiak @Fajresss @Byku-Duma-Warmii @ToomAnyWays @bramkarz111 @Josue-Antonio @Janex123 @Kamson73 @Zbyysiu-v2 @Babaduk-Sarri @Dooshek @Zbrzyzny-Tomek @lomaniTTTo @Damian_Skinek @Tomek-K -
@ToomAnyWays Dziękujemy za Twój wkład w tę zabawę i za przypomnienie o zbliżającej się kolejce.
@Fajresss Gratuluję kolejki życia, oby nie ostatniej, Brawo
-
WZROSTY CEN:
Saint-Maximin (NEW) - £6.6m
SPADKI CEN:
Sterling (MCI) - £10.8m
Calvert-Lewin (EVE) - £8.1m
Ward-Prowse (SOU) - £6.4m
Toney (BRE) - £6.3m
Jorginho (CHE) - £5.9m
Lanzini (WHU) - £5.8m
Sarr (CHE) - £4.9m
Kolasinac (ARS) - £4.3m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy.