OSM Türkiye Milli Takımı
-
Herkese Merhaba!
Birikti gündem; neler oluyor, aktarmaya geldim.
Öncelikle, Avrupa Şampiyonası'ndaki 2. Maçta, Makedonya'yı da mağlup ettik.
Bu sonucun ardından oluşan puan durumu ise, aşağıdaki gibi:
Bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledik fakat, 1. olarak çıkmak istiyoruz elbette.
Son maçımız Kosova'ya karşı ve başladı.
U21 Dünya Kupası ile ilgili hiç paylaşım yapmadık ama ilk 2 maçımızı kazandık, sonuçlar da şöyle:
Burada da garantiledik, son maçımız 1 Mart'ta Şili ile. Bunu da kazanıp 1. çıkmak istiyoruz.
Gelişmeleri tekrar yazarım.
Herkese keyifli oyunlar,
#bizkazanacağız
-
Tebrikler
#bizkazanacağız -
Türk'ün gücünü iliklerine kadar hissedecekler.
-
Herkese Merhaba!
Uzunca bir aradan sonra bir güncelleme bırakalım.
Avrupa Şampiyonası'na son 16 turunda veda ettik, İspanya ve Polonya final oynuyorlar.
U21 Dünya Kupası'nda ise, 2 sene üst üste finale kalmayı başardık. Geçen senenin şampiyonu olarak, bu sene de kupayı kazanmak istiyoruz:
Final maçından sonra tekrar görüşürüz.
Herkese keyifli oyunlar.
#bizkazanacağız
-
Milli hazırlık maçları daha sıkı tutulup yada hazırlık turnuvaları yeni menajerler davet edilmeli. Sirkülasyon aynı ekipler aynı menajerlerle uzun vadede olmamalı diye düşünüyorum.
U21 takımımıza finalde başarılar dilerim inşallah kupayı alacağız.
Diğer tarafta ise oyunun iki aktif ülkelerinden final gelmiş yapacak bir şey yok.
Fakat aktif ve taktik konusunda iyi menajerleri analiz etmeniz lazım turnuvadan ders çıkararak.
Yönetici dahil emeği geçen herkesin eline sağlık.
-
Şimdiye kadar 130 farklı oyuncu kullanmışız baktım da şimdi.
Bizim kadar hazırlık maçı oynayan başka bir milli takım da yok.
Ben form durumlarına göre oyuncu seçiyorum, gönül ister ki bu geniş oyuncu havuzu daha da genişlesin. Ama gelgelelim, uluslararası ekip turnuvalarında tecrübe kazanmadan sadece sıralama savaşlarıyla yetinince ekiplerimiz, ister istemez havuzumuz da daralıyor.
En azından U21'de kupa kazanıyoruz. Bu Dünya Kupası'nda A Milli Takım da daha ileriye gidecek.
-
@mangetsu35 A takım seviyesinden bahsediyorum. Orada görülen isimler genelde aynı. Asıl yenilik orada gerekebilir.
Havuz daralması konusunda haklı olabilirsiniz ama milli takım kişisel fikirlerden ziyade objektif olmayı gerektirir.
Bu konuda şeffaf olduğunuzdan şüphem yok. Naçizane bir görüş benimki.
Kim oynarsa oynasın destekleyeceğiz.
-
@neftimur Geçmişteki gibi 5 menajerle kısıtlı değil artık milli takımımız, bu açıdan bakmak gerek bence.
Objektiflik konusuna gelince, sanıyorum şimdiye kadar şans verdiğimiz ve edindiğimiz başarılar kişisel fikirlerden çok sistem, strateji ve objektif olma olgusunu açıklar nitelikte.
Fikriniz için teşekkürler.
-
Merhaba @neftimur; fikirlerinizi ve önerilerinizi okudum. A Milli Takım seviyesi hakkında eleştirinizi empati kurarak dikkatle analiz ettim. Bilmediğiniz ve dışardan farklı gelen düşünceleriniz olduğunu düşünüyorum. Milli Takım hiç olmadığı kadar şeffaf, hesap verebilir, ulaşılabilen, oyuncu havuzu geniş, tüm ülkelerin hazırlık maçı yapmasına öncülük etmiş bir Milli Takım olmuştur. Orçun kaptan, bizim bazen adını bilmediğimiz Top 100’de olmayan ekiplerin akademisinden, yabancı ekiplerde oynayan Türk menajerleri bile takip eden bir sistem kurmuştur. 200’e yakın menajer izliyor. Hangi menajerin geçen savaş kaç puan aldığı, hangi ligde oynuyor, uluslararası arenada var mı yok mu hepsini biliyor. Özellikle Top 100 içinde olan ekip liderlerine uluslararası turnuvalarda oynamaları gerektiğini anlatıyor. Sende farketmişsindir diye düşünüyorum; sadece savaş oynamak ya da arkadaşlar arası ligler, ödüllü ligler gibi liglerde oynamak Milli Takım Seviyesine yetmiyor. Uluslararası turnuvalarda oynamak CCW, WCC vs gibi uzun soluklu turnuvalar, ekiplerce katılınılması menajer gelişimi açısından büyük önem arz ediyor. Aynı menajerler eleştirisi kısmına gelecek olursak; Top 100’ün ilk 2 sırasında Türk ekibi var. 4ncü sırada ise Idios ekibi lideri ayrıca Milli Takım Kaptanımız @mangetsu35 var. İlk 15 içinde Türkiye Beşiktaş, Muhafızgücü ekipler var. Golden Boys, SOA, IDA gibi ekiplerden aynı menajerlerin olması da Milli Takıma verilen önemi arz ediyor. Bu ekipler her zaman Milli Takıma büyük önem veren, uluslararası turnuvalarda boy gösteren, aidiyet duygusu yüksek ekipler. Ve Top 100’de zirvede olan ekipler. Hem aktiflik hem tecrübe açısından Milli Takımı hakettikleri konusunda hem fikir olacağımı düşünüyorum. Şimdi Haziran’da Dünya Kupası başlıyor HEP BİRLİKTE TÜRKİYE MİLLİ TAKIMIMIZI DESTEKLEME ZAMANI. BİR OLALIM DİRİ OLALIM TÜRKİYEMİZİN YANINDA OLALIM
Tunahan Yıldırım (Golden Boys Ekip Lideri, Milli Takım Kaptan Kaptan Yardımcısı)
-
Merhaba @TunahanYildirim10
Yapılan yorumlar bilinmezlik olduğu için farkındaysanız. Neyse sonuçta her dönem kendim de dahil belirli kişiler milli takım sorumluluğu görevinde oluyor kişiler değişiyor.
Belirli boyutlar içerisinde eleştiri veya görüş bildirme de olacaktır. Milli takım sorumlusu da bunu algılayacak birisi ki bende buna istinaden yazma gereği duydum.
Burada iyi de olsanız kötü de olsanız eleştiri olabilir.
Yazdığınız turnuvalar genel durumlar takipler ben bunları Orçun'dan 2 dönem önce organize eden sorumlu olan kişilerdenim zaten. Maksadım burada yapılan seçimlerde şeffaflığın bizlerin bilmesinden ziyade genele yayılması ki destek konusunda tek bir yürek olalım.
Hep beraber inşallah
-
Herkese Merhaba,
Finalde Endonezya'ya mağlup olduk. Baştan sonra kafa kafaya bir mücadeleydi. Gümüş için tüm arkadaşlarımı tebrik ederim.
Dünya Kupası'ndan haberlerle yazacağım tekrar.
#bizkazanacağız
Herkese iyi oyunlar.
-
@mangetsu35 said in OSM Türkiye Milli Takımı:
Finalde Endonezya'ya mağlup olduk. Baştan sonra kafa kafaya bir mücadeleydi. Gümüş için tüm arkadaşlarımı tebrik
ederim.Finale kadar gelen mücadele eden oynayan arkadaşlarımızı tebrik ederim.
Final istediğimiz gibi geçmemiş maalesef.
Bu tür savaşlarda aynı ekipten 3 kişi çoğu zaman avantaj sağlar ama maalesef tutmamış.
Savaşın ilk haftasından başlayan; sırasaıyla 575, 600, 393, 604,485,391,271 olarak ilk 7 hafta fark bu şekilde gidiyor. Üstüne savaş sonu Minor Penalty. Son 2-3 maç ise fark minumum seviyeye geliyor.
Baştan sonra kafa kafaya demenize istinaden takip eden arkadaşlara forumdaki kişilere doğru bilgiyi ben aktarayım.
Finale gelmek bile güzel başarı takımımız için inşallah diğer turnuvaya
-
Puanlama sistemine göre baştan sonra kafa kafaya geçti mücadele. Bir gün içerisinde fark -300 iken +750 olabilir. Tamamen lig sıralamasındaki hedeflerin puan dağılımlarına göre yani. Minor penalty savaş sonunda değil, başında oldu ayrıca.
"Doğru bilgi" kuralları tamamen bilmekle aktarılabilir, eksik kaldığınız nokta olursa, sorun anlatırız. Burası milli takım ile ilgili bilgilendirme alanı, bir süredir takındığınız garip üsluptan hoşlanmıyorum. Burayı sadece bilgilendirme için tutmak etik açıdan daha doğru olacak.
-
This post is deleted!
-
@mangetsu35 -300 iken +750 olduğunda kafa kafaya mücadele diyebilirsiniz. Olmadığında demenizin anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Savaş sistemini sıralamalar vb. konuları zaten bilmeyen birine bu klişe yanıtları tabi verebilirsiniz.
Üslup konusunda bir yanlış görmüyorum. Milli takım 3-5 ekibin ortalaması değil bunu gösterdim sadece. Kimse bir yorum yapmadığı için uzun süredir bu şekilde devam etmişsiniz.
Resmi olmayan turnuvalarda başlığı direkt kapatabiliriz ama bunu yapmıyoruz; kuralları ve etik değerleri biliyorum merak etmeyin lütfen.
Ayrıca @TunahanYildirim10 sildiğiniz mesajı görüyorum.
Samimiyetim ile yaptığınız olayın bir alakası yok.
@mangetsu35 'nun cevapları yeterli olacaktır. Sizi muhatap almıyorum fakat bilginiz olsun diye yazıyorum.
Daha fazla polemik oluşacak cevaplardan dolayı konuyu kapatıyorum.
İyi günler dilerim.