⚪⚫MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI⚫⚪
-
@ochroniarz_123 Spoko, domyślam się, co teraz próbujesz naprawić kolejnymi wypowiedziami, sugerując, że czegoś nie zrozumiałem wcześniej
-
Niech będzie trzymaj się mojej wypowiedzi tak, jak, zrozumiałeś jutro, zaczynamy powodzenia
-
@ochroniarz_123 Jasne Kolego! Powodzonka i udanej zabawy w tym turnieju! To jest tutaj najważniejsze!!!
-
@xsilverghost said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
Ja też miałem punkty karne w zeszłym roku i to dość konkretne za to że były partner opuścił przypadkiem ligę , niema co wracać ten rok jest nowym rokiem i nowa szansa dla każdego z nas. regulamin był udostępniany , każdy powinien się dostosować i tyle. Pozdrawiam milego dzionka.
Akurat Ty wykonałeś kawał roku zostawiając grupę na lodzie w trakcie turnieju a takie żarty są zapamiętywane na długo
-
@pawełpaweł masz rację, nasza głupota,za to dostaliśmy więc nagrodę
-
@pawełpaweł wytłumacz mi skąd ty masz tą wiedzę że mając w ekipie napastnika 99 a rywal 98 to da ci taką przewagę że zamiast remisu to wygrasz mecz? Z kosmosu to wziąłeś? Pytam poważnie.
-
@ochroniarz_123 tu się zgodzę że w MPP jest ten plus że nie mecze towarzyskie i siedzenie non stop i ustawianie graczy co 8 godzin pokazuje kto jest lepszy a wiedza taktyczna i obserwacja rywala. Tu nie ma dyskusji ja takie zasady pochwalam bo też nie lubię jak jeden wyda na ligę 60 zł a jeden nic i pieniędzmi coś ktoś wygrywa i wielki kozak. (Jednak nie ukrywając BC robią robotę i to jest gra stworzona pod zarobek twórców ). Tak wiem każdy urażony napiszę że to kwestia taktyczna itd i też się zgodzę ;).
Co do kar, ja mówię że to są kary za wysokie, bo ja nie mówię tu o celowym działaniu, bo jak owe by były to przy mniejszych karach, ktoś by to zrobił kilkukrotnie i też by się pozbawił szansy gry.
Według mnie pomylenie ekipy/drużyny, czy jednorazowy, ewentualnie dwufazowy błąd z treningiem powinien być punktowany inaczej, ale w takiej sferze żeby gracze mieli nadal szansze nie matematyczne a realne, tak by było czuć że jednak szkoda tych 3/5 pkt bo jest co nadrabiać, ale żeby mogli walczyć, co innego jak by to było kolejne wykroczenie to te kary jakie są obecnie były by wtedy adekwatne. Ja tylko rzucam swoją opinią i spostrzeżeniami, bo tak jak pisze ciężko potem jak ktoś popełni jeden błąd i wie że jest qut, żeby oddał się walce i z każdym zagrał na 100 % i w to nie wierzę że taki gracz gra do końca jak nie ma o co. A to już daje inne spojrzenie....
Na moje dla organizatorów podeślę taki pomysł, by przy następnych MPP rozważyli i może zrobić mniejsze punkty za pierwsze bądź drugie przewinienia dla każdego gracza. A kolejne już punktowane wysoko. -
This post is deleted!
-
This post is deleted!
-
@seba191995 said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
@pawełpaweł wytłumacz mi skąd ty masz tą wiedzę że mając w ekipie napastnika 99 a rywal 98 to da ci taką przewagę że zamiast remisu to wygrasz mecz? Z kosmosu to wziąłeś? Pytam poważnie.
Na długim dystansie drobny szczegół robi robotę w ostatecznym wyniku. Tak samo mógłbym się Ciebie zapytać, skąd masz wiedzę, że lepsze ustawienie zespołu ogrywa słabsze? Przecież w pojedynczym meczu nie zawsze tak bywa. Jednak na dłuższym dystansie jest inaczej.
-
@huzar-shakir chyba sam nie wiesz o czym piszesz , było już po ostatnim spotkaniu ,po drugie sam zmieniasz grupy jak rękawiczki więc nie czaje wogole po co tykasz temat w którym sam jesteś mistrzem. Niemasz po co to nie udzielaj się w moim temacie
-
@xsilverghost Odwaliłeś numer w trakcie MPG. Zmieniłeś grupę w trakcie Mistrzostw Polski Grup, kiedy sezon nie był domknięty. Pomijam w jakim stylu zmieniłeś grupę.
-
@pawełpaweł ale czy ja wypowiedź skierowałem do ciebie? Masz mi coś za zle to napisz na priv a nie spamujesz na forum i udajesz gwiazdora.polowa twoich postów i tak wyląduje w koszu.bo jest to zbędne gadanie
-
@xsilverghost zostałem ukarany więc poprostu nie wiem po jakiego wała wogole poruszasz temat , troszkę śmieszne
-
@seba191995 said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
@ochroniarz_123 tu się zgodzę że w MPP jest ten plus że nie mecze towarzyskie i siedzenie non stop i ustawianie graczy co 8 godzin pokazuje kto jest lepszy a wiedza taktyczna i obserwacja rywala. Tu nie ma dyskusji ja takie zasady pochwalam bo też nie lubię jak jeden wyda na ligę 60 zł a jeden nic i pieniędzmi coś ktoś wygrywa i wielki kozak. (Jednak nie ukrywając BC robią robotę i to jest gra stworzona pod zarobek twórców ). Tak wiem każdy urażony napiszę że to kwestia taktyczna itd i też się zgodzę ;).
Co do kar, ja mówię że to są kary za wysokie, bo ja nie mówię tu o celowym działaniu, bo jak owe by były to przy mniejszych karach, ktoś by to zrobił kilkukrotnie i też by się pozbawił szansy gry.
Według mnie pomylenie ekipy/drużyny, czy jednorazowy, ewentualnie dwufazowy błąd z treningiem powinien być punktowany inaczej, ale w takiej sferze żeby gracze mieli nadal szansze nie matematyczne a realne, tak by było czuć że jednak szkoda tych 3/5 pkt bo jest co nadrabiać, ale żeby mogli walczyć, co innego jak by to było kolejne wykroczenie to te kary jakie są obecnie były by wtedy adekwatne. Ja tylko rzucam swoją opinią i spostrzeżeniami, bo tak jak pisze ciężko potem jak ktoś popełni jeden błąd i wie że jest qut, żeby oddał się walce i z każdym zagrał na 100 % i w to nie wierzę że taki gracz gra do końca jak nie ma o co. A to już daje inne spojrzenie....
Na moje dla organizatorów podeślę taki pomysł, by przy następnych MPP rozważyli i może zrobić mniejsze punkty za pierwsze bądź drugie przewinienia dla każdego gracza. A kolejne już punktowane wysoko.Tutaj Seba w kilku kwestiach się zgadzam z Tobą, ale nie we wszystkich. Generalnie ta gra polega na budowaniu składu, rotacji, transferach itd. To się dzieje w bitwach i innych turniejach. W większości spośród nich. Bardzo fajnym pomysłem jest to, że mamy jeden turniej, gdzie inne aspekty przeważają. Inne aspekty niż w pozostałych turniejach. Kary muszą być zawyżone, bo tak jak pisałem wcześniej, to blokuje omijanie regulaminu z premedytacją.
-
This post is deleted!
-
This post is deleted!
-
This post is deleted!
-
This post is deleted!
-
This post is deleted!