⚪⚫MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI⚫⚪
-
Liga B w komplecie brak póki co jakich kolwiek naruszeń regulaminu powodzenia panowie
-
@LordPawel i @Kondi92 - 18 pkt karnych
@Sierak88 i @Pakooo00 - 24 pkt karne -
Niektórzy mają po zawodach a nawet meczu nie zagrali
-
@huzar-shakir Zgadza się. To już jest nie do odrobienia niestety.
-
@pawełpaweł Tak jest ,pamiętam finał z poprzednich MPP ..
-
@pawełpaweł Ja dlatego w tym turnieju nie gram, gdyż kary są mega nieadekwatne, malutkie powiększenie kadry i jesteś w czterech literach. W tamtym roku grałem z @Pawel-Wis i na ostatniej prostej gdzie dzień był ambitny i głową byłem gdzie indziej i wykonując ustawienia ekipy na ostatnią chwilę, automatyzmy zadziałały i poszedł trening. Dlatego zabrakło potem pkt i byliśmy wykluczeni z gry w półfinale bądź w finale (NIE PAMIĘTAM). To są mistrzostwa dla tych co naprawdę mają codziennie czas i po pracy są w domu i się niczym innym nie martwią. Teraz liczyć tylko na to aby zawodnicy mieli chęci gry, bo nieprzemyślane pkt karne mogą działać w zły sposób. Gracz mając świadomość że jest w czterech...... raz zagra na 100 % raz na 50% jak wiatr zawieje. Ale to tylko moja subiektywna opinia. Każdy może mieć swoją inna lepszą i grać i być zadowolonym.
-
@seba191995
Wracając do zeszłego roku śledziłem mpp. Ale skoro dałeś trening mogłeś go nie kończyć i minusów by nie było na koncie a bez 4 graczy zapewne lepiej niż tak jak mówisz z ujemnymi pkt ja pamiętam bodajże @Dovco_HandF tez przyjął chyba w finale albo półfinale karę za stadion po czym miał serię zwycięstw imponująca (jeśli coś pomylilem to sorki pamiętam że taka sytuacja była) zależy od charakteru jak kto podejdzie do tego teraz walka kończy się dopiero po ostatnim, gwizdku a wcale nie jest powiedziane ze ktoś właśnie z tej grupy gdzie są ujemne pkt nie Przyjmie też np za złe ustawienie gracza bo nie zdąży się przestawicwięc walka jak najbardziej się opłaca
-
Turniej ma swoje zasady. Są znane od samego początku. Zgłaszając swój udział, wiadomo, co czeka uczestników, w tym za złamanie zasad. Proste
-
@seba191995 przykro mi ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Po pierwsze ten turniej jest najmniej wymagający bo oprócz ustawienia składu nie trzeba robić zupełnie nic. Nie ma znaczenia czy masz czas ustawić trening co 8 godzin (A sam wiesz że sam potrafiłes się budzić w środku nocy aby ustawić trening), żadna eventy nie mają znaczenia czy to transferowe czy z treningiem wiex akurat to poświęcić trzeba najmniej czasu. Ja rok temu w pół finale również z moim partnerem z pary mieliśmy pkt minusowe ale nie obrazamlismy się na regulamin który jest znany i bardzo uczciwy skoro ani stadion ani wartości kadr się nie zmieniają tylko graliśmy do końca i awansowalismy dalej. Jeżeli nie grasz w tym roku to szkoda bo dość solidny gracz nie gra ale to Twoja decyzja a nie regulaminu który jest znany i bardzo uczciwy bo przy mniejszych karach albo ich braku na pewno ktoś by podnosił wartość kadry lub stadionu A przy tak wysokim poziomie daje to przewagę i gra się robi nie uczciwa.
-
@ochroniarz_123 tak pamiętam Davco też zaliczył babola. Ja zaliczyłem też raz w pierwszej lidze ale wlaczylem i awansowaliśmy dalej z Pawłem. Potem znowu w następnej tak zrobiłem i tak jak mówisz też dwa dni pamiętałem by nie kończyć treningu, ale doszedł pośpiech i jednego dnia zakończyłem i wysłałem nowych na trening , ale to jest utrudnienie bo nie możesz nimi grać, a wkładając ich do wyjściowej 11 wyskakuje komunikat i z automatyzmu jak tak mam klika tak .
Wracając na moje te pkt powinny być troszkę mniejsze na następne MPP. -
@seba191995 zagraj z -30 pkt kary i to w finale rozgrywek gdzie jesteś już z góry skazany na przegraną to pogadamy
-
@seba191995
Ok rozumiem twój punt widzenia aktualnie to jedyny turniej gdzie liczą się tylko taktyki IMP też poszlo w treningi towarzyskie gierki już w Tym roku punkty karne pewnie są dlatego zeby wynagrodzić tych co przestudiowali regulamin i się go trzymaja o wysokości ich nie będę dyskutował bo to nie moja rola. Moja rola jako PM jest prowadzenie ligi, tabeli, oraz przestrzegania regulaminu i z tego zamierzam się wywiązać
-
@jasiuk88 Ok. Każdy ma swoje zdanie. Ja nigdy nie trenuje co 8 godzin. Bo zawsze przed meczem chce mieć cała kadrę do wyboru, bo nigdy nwm kogo będę potrzebował i jak zagram. Przeważnie trenuje rano, a potem dopiero po ustawieniu 11stki i to jest mój automatyzm że wystawiam 11 i jestem już pewny że tak zagram i włączam trening rezerw. O tym piszę na swoim przykładzie że niby to jest liga że nic nie trzeba robić, ale jednak życie, a wiadomo jak bywa, to da się zapomnieć. Ja wiem na swoim przykładzie, ale nie wymagam by organizatorzy zmieniali pkt ujemne najmniejsze bo ja tak chce , tak luźno rzucam jak to wygląda z mojej strony, jak by były mniejsze kary byłaby jednak większą rywalizacja, a tak nie wiecie czy tacy menadżerowie po jednym czy drugim błędzie nie odpuszcza i popsują turniej.
-
@huzar-shakir haha tyle miałeś ? Ja też miałem koło 15/20, ale nie chce mi się szukać.
-
@ochroniarz_123 tak zgadzam się
. Jednak myślę że możesz znać regulamin świetnie, a przyjdzie taki dzień że będziesz załatany i babola zrobisz -
@seba191995
Zawsze istnieje taka ewentualność czy to mpp czy ccw czy inny turniej nie myli się ten co nic nie robi
-
@seba191995 mialem w finale z @stb411 za źle wybrane zespoły...
-
@huzar-shakir to nie pamiętam. Śmiech