PKO BP EKSTRAKLASA ⚽PL⚽
-
- Legia Warszawa
- Raków Częstochowa
- Lech Poznań
- Pogoń Szczecin
- Piast Gliwice
- Lechia Gdańsk
- Górnik Zabrze
- Wisła Płock
- Jagiellonia Białystok
- Miedź Legnica
- Zagłębie Lubin
- Warta Poznań
- Stal Mielec
- Śląsk Wrocław
- Widzew Łódź
- Cracovia Kraków
- Radomiak Radom
- Korona Kielce
-
- Lech Poznań
- Raków Częstochowa
- Legia Warszawa
-
Pierwsza trójka:
Legia Warszawa
Raków Częstochowa
Górnik ZabrzeOstatnia trójka:
16.Wisła Płock
17.Jagiellonia Białystok
18.Radomiak Radom -
@dovco_handf
W kwestii pierwszej trójki pójdę trochę życzeniowo wybierając kluby prowadzone przez moich trzech ulubionych trenerów z Ekstraklasy:
Cracovia (Jacek Zieliński zawsze u mnie top)
Korona Kielce (uwielbiam Leszka Ojrzyńskiego, to że jego drużyny zawsze walczą do końca)
Legia Warszawa (nie lubię klubu ale myślę że Runjaić jest bardzo dobrym wyborem).
W strefie spadkowej trochu bardziej sensownie:
16. Śląsk Wrocław (już poprzedni sezon był dość słaby i nie jestem pewien czy wyciągnięto wnioski)
17. Górnik Zabrze (to co się tam działo w lecie dla mnie jest niewytłumaczalne, nie zdziwię się jak ten sezon zakończy się dla nich źle)
18. Stal Mielec (nic nie trwa wiecznie, długo się bronią już, biorąc pod uwagę, co tam się działo, no ale kiedyś w końcu musi na koniec nastąpić i myślę że będzie to właśnie teraz, biorąc pod uwagę że awansowały drużyny z potencjałem, które spokojnie mogą się utrzymać) -
Kto spodziewał się, że Wisłą Płock z Cracovią będą na czele naszej Esktraklasy? @Language-pl -
Wyniki 2. kolejki Ekstraklasy
Tabela
"11" kolejki
-
Wisła Płock, Cracowia i Stal Mielec na pierwszych trzech miejscach po 2 niepeónych rozegranych kolejkach. Kto się spodziewał przed rozpoczęciem ligi, że taka będzie kolejność na starcie? Chyba nikt .
-
Wyniki 3. kolejki Ekstraklasy
Tabela
-
@damian_skinek Raków Częstochowa wyrasta na murowanego kandydata do mistrzostwa w tym sezonie, patrząc na styl gry i to jak drużyny są prowadzone i wzmacniane. Ale Lech Poznań, aktualny mistrz Polski na ostatnim miejscu w tabeli? To nie sensacja, to kompromitacja Poznaniaków.
-
Wyniki kolejek nr 4, 5, 6, 7, 8 i 9.
-
Wyniki 10. kolejki Ekstraklasy
Tabela
-
11. kolejka
Tabela
-
12. kolejka
13. kolejka
14. kolejka
-
15. kolejka
16. kolejka
17. kolejka
-
Tabela Ekstraklasy
-
Jeszcze jutro jest jeden mecz...
Lechia z Górnikiem grają i dopiero przerwa. -
@Dooshek Wiem, ale dziękuje za przypomnienie.
-
W piątek rozegrano zaległy mecz 2. kolejki Ekstraklasy. Lechia Gdańsk wygrała 2:1 z Górnikiem Zabrze, wydostając się tym samym ze strefy spadkowej.
Drugi zaległy mecz, w którym zmierzą się Miedź Legnica i Lech Poznań, zostanie rozegrany 1 lutego.
-
Czy wy również wyczekujecie powrotu Ekstraklasy?