PKO BP EKSTRAKLASA ⚽PL⚽
-
Tabela Ekstraklasy
-
Jeszcze jutro jest jeden mecz...
Lechia z Górnikiem grają i dopiero przerwa. -
@Dooshek Wiem, ale dziękuje za przypomnienie.
-
W piątek rozegrano zaległy mecz 2. kolejki Ekstraklasy. Lechia Gdańsk wygrała 2:1 z Górnikiem Zabrze, wydostając się tym samym ze strefy spadkowej.
Drugi zaległy mecz, w którym zmierzą się Miedź Legnica i Lech Poznań, zostanie rozegrany 1 lutego.
-
Czy wy również wyczekujecie powrotu Ekstraklasy?
-
@Damian_Skinek to już wraca w styczniu? Byłem pewny że dopiero okolice marca! To muszę z statku wracać jak niedługo się zaczyna najlepsza liga świata
-
@jasiuk88 Przez nienormalny termin MŚ 2022, wszystkie ligi mają napięty terminarz. Zobacz sobie chociażby Anglię, ile oni już grali od czasu zakończenia mundialu.
-
@Damian_Skinek ale w Anglii Boxing day to tradycja
-
@jasiuk88 said in PKO BP EKSTRAKLASA PL:
@Damian_Skinek ale w Anglii Boxing day to tradycja
Nie mówię o samym Boxing Day, ta tradycja jest mi znana. Miałem na myśli ilość spotkań rozegranych od czasu zakończenia MŚ. Na przykładzie 4 klubów:
- Liverpool - 8 spotkań od 22 grudnia,
- Manchester City - 10 spotkań od 22 grudnia,
- Manchester United - 10 spotkań od 21 grudnia,
- Arsenal Londyn - 7 spotkań od 26 grudnia.
Są to mecze Premier League, Pucharu Anglii oraz EFL Cup.
Ale wracając do wątku, dla którego ten temat został utworzony. W dwóch pierwszych meczach 2023 roku nie zobaczyliśmy bramek:
Miedź Legnica 0:0 Radomiak Radom
Stal Mielec 0:0 Lech Poznań -
@Damian_Skinek jak narazie najlepsza liga świata nie rozpieszcza nas chociaż wczoraj mecz Lecha to dwa karne nie przyznane to skandal...
-
@jasiuk88 said in PKO BP EKSTRAKLASA PL:
@Damian_Skinek jak narazie najlepsza liga świata nie rozpieszcza nas chociaż wczoraj mecz Lecha to dwa karne nie przyznane to skandal...
Meczu nie oglądałem, skrótu również jeszcze nie, więc trudno mi się wypowiadać na temat sytuacji z meczu Stali i Lecha.
Wczoraj było już trochę lepiej, zwłaszcza w meczu Widzewa z Pogonią. Obejrzałem ostatnie kilkanaście minut, załapałem się na 2 bramki.
-
Sądzę, że Raków wygra ligę, gonić będzie Legia, ale nie dogoni. Kto zajmie trzecie miejsce? Walka będzie zacięta do końca między kilkoma drużynami...
-
Wyniki 18. kolejki
Wyniki 19. kolejki
-
Wyniki 20. kolejki
Wyniki 21. kolejki
-
Wyniki 22. kolejki
Wyniki 23. kolejki
-
Wyniki 24. kolejki
Wyniki 25. kolejki
-
Tabela
-
w ten weekend mecz na najwyższym poziomie, Legia vs Raków
-
jeśli Legia wygra, utrzyma jeszcze nadzieję na odrobienie strat
-
chociaż wiadomo, Raków jest jak walec, fantastyczna ekipa, ale trzymam kciuki za Raków, jak mówił klasyk, liga będzie dzięki temu ciekawsza