★ 📚 Książka ★ 🎬 Film ★ 🎶 Muzyka...
-
Wyobraźcie sobie, że z przyszłości przybywają... wasze dzieci i wnuki i proszą o pomoc w wojnie z obcymi, którzy okupują naszą planetę i wygrywają na wszystkich frontach... O takiej ewentalności jest ten film zrobiony z ogromnym rozmachem i pełen efektów specjalnych.
-
Jeśli ktoś przegapił to wczoraj wyszło pierwsze 5 odcinków piątego sezonu "Domu z papieru".
-
"456 bardzo różnych od siebie osób otrzymuje zaproszenia do udziału w tajemniczej grze. Łączy ich jedno - wszyscy mają poważne problemy finansowe. Gra, w której stawką jest 45,6 miliarda południowokoreańskich wonów, toczy się na tajnym i zamkniętym terenie i obejmuje serię "tradycyjnych" dziecięcych zabaw, w których karą za przegraną jest śmierć. Komu uda się wygrać w tę okrutną grę i jaki, tak naprawdę, jest jej cel?" -
Azzurri: Droga Włochów na Wembley
Opowieść o włoskiej drodze do zwycięstwa podczas Euro 2020, której zwieńczeniem był niezapomniany mecz finałowy z Anglią.
Od wczoraj na Netflix.
-
17 grudnia br. będzie premiera na Netflix: Wiedźmina, sezonu 2. Kto nie czeka na ten film?
-
Film znany pod polskim tytułem "Czerwona Nota" to doskonała komedia sensacyjna w najlepszym, wydaniu z pierwszoplanowymi rolami Dwayne'a Johnsona, Ryana Reynoldsa i zmysłowej Gal Gadot. Absolutnie doskonała rozrywka na zimny, grudniowy wieczór dla całej rodziny @Language-pl.
-
@dovco_handf Ty tak na serio, przecież to tandeta.
-
@dooshek A czy ja napisałem, że to ambitne kino? Nie lubisz Indiany Jones? Żyjemy w parszywych czasach, więc czemu nie zrelaksować się i pośmiać? Czy wszystko musi być na serio i śmiertelnie poważne?
-
@dovco_handf said in ★ Książka ★ Film ★ Muzyka...:
@dooshek A czy ja napisałem, że to ambitne kino? Nie lubisz Indiany Jones? Żyjemy w parszywych czasach, więc czemu nie zrelaksować się i pośmiać? Czy wszystko musi być na serio i śmiertelnie poważne?
Napisałeś że jest doskonałe. Czy ja napisałem że musi być na serio i śmiertelnie poważne? No właśnie.
-
Inny lekki film, a właściwie komedia romantyczna, gdzie w rolach głównych występują aktorzy nie pierwszej młodości. Ciekawe, okazuje się, że na miłość nigdy nie jest za późno.
-
Ja moge polecic 2 seriale produkcji koreańskiej, ktora podbija swiatowy swiat filmowy... Są to:
Squid Games
HellboundOba sa rewelacyjne, bardziej mnie jednak wciągnął ten drugi, ktory jest troszke mniej popularny. Na swiecie oba maja rewelacyjne recenzje i oceny, jednak polski filmweb jak zwykle ma dziwne niektóre oceny. I tak jest w przypadku Hellbound, chyba 6,8 ma... a pierwszy ponad 8. Obansa rewelacyjne jak juz pisalem. Zakochuje sie w ich produkcjach. Jakiś czas temu oglądałem tez b.dobry film od nich ale tytulu nie pamietam.
Chyba oscara zdobył. Seriale dostepne na netflixie -
@maziu90 said in ★ Książka ★ Film ★ Muzyka...:
Squid Game - oglądałem, ciekawie zrobiony i już kultowy na świecie, czekam na 2 sezonHellbound - też obejrzałem jednym tchem I też czekam na kontynuację w sezonie 2. Mocne kino.
-
I kto by się spodziewał, że kultowy Matrix doczeka się 4 części?
-
Absolutnie genialny film katastroficzny opowiadający o tym jak dziś działa komercjalny świat. Plejada gwiazd w obsadzie aktorskiej. Film z przesłaniem. Dziś obejrzałem.
-
Pod koniec tego roku od dawna oczekiwana 2 cześć Awatara, bije po oczach kolorami i efektami specjalnymi
-
"Upadek Królestwa" sezon 5 już na Netflix!
Co nas czeka w 5. sezonie "Upadku królestwa"?
Od wydarzeń z poprzedniej serii minęły lata, a król Edward wciąż nie ustaje w dążeniach do zjednoczenia królestw saskich, by spełnić marzenie swojego zmarłego ojca. Mimo że między Duńczykami a Sasami panuje pokój, harmonia ta jest zagrożona. Nie tylko przez duńską inwazję, ale także przez rebelię Sasów. Uhtredowi powierzono ochronę nieślubnego syna Edwarda, przyszłego króla Anglii, Aethelstana. Ale zdradziecki lord Aethelm ma ambicje, by rządził jego wnuk Aelfweard, drugi syn Edwarda.
Uhtred stawia czoła największym wrogom i ponosi niezmierzone straty, dążąc do wypełnienia swojego przeznaczenia. W międzyczasie Edward balansuje na cienkiej granicy między rozjemcą a autorytarnym władcą, walcząc o zjednoczenie rozbitych królestw. W zaskakującym zrządzeniu losu Uhtred odkrywa, że dążenie do zjednoczenia Anglii może być powiązane z jego osobistym przeznaczeniem.
W finałowej serii powrócą Alexander Dreymon (Uhtred), Emily Cox (Brida), Eliza Butterworth (Aelswith), Mark Rowley (Finan), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Adrian Schiller (Aethelhelm), Cavan Clerkin (Pyrlig), Millie Brady (Aethelflaed), Timothy Innes (król Edward), Ewan Mitchell (Osferth) oraz James Northcote (Aldhelm).
-
Najbardziej prestiżowe nagrody świata filmowego, przyznawane przez amerykańską Akademię Sztuki i Wiedzy Filmowej, w tym roku zostały wręczone po raz 94. Na prestiżową statuetkę 10 nominacji miał widowiskowa "Diuna" Denisa Villeneuve’a (10 nominacji). Skończyło się na 6 Oskarach za zdjęcia, montaż, scenografia, muzyka oryginalna, efekty specjalne, charakteryzacja, dźwięk. Ten film po prostu trzeba zobaczyć! Oglądałem wcześniejszą wersję, czytałem książkę. Jestem wielkim fanem tej historii. A wy?
Film „Diuna” przedstawia baśniową i emocjonalną podróż bohatera, Paula Atreidesa, błyskotliwego i utalentowanego młodzieńca wyznaczonego przez los do dokonania wielkich czynów, których nie jest w stanie pojąć. Musi udać się na najbardziej niebezpieczną planetę we wszechświecie, aby zapewnić przyszłość swojej rodzinie i ludowi. Złowrogie siły zaczynają walkę o najcenniejszy surowiec, jaki istnieje na planecie, zdolny uwolnić największy potencjał ludzkości. Przetrwają tylko ci, którzy pokonają strach.
-
Zapowiada się spektakularne widowisko z dinozaurami w roli głównej. Fanów Jurassic World - zapraszam wkrótce do kin .
-
Czekamy na dalsze przygody Aqumana w filmie AQUAMAN 2 AND THE LAST KINGDOM. W rolach głównych oczywiście Jason Momoa i Amber Heard. Już wkrótce!
-
Logan: The Wolverine umarł? Nie, nie pozwalają mu umrzeć. Ożywili go, a on chyba im ucieknie. Na górze zapowiedź jego powrotu do żywych.