IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
Głos OSM - rozmawiam z...
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/68175/głos-osm-rozmawiam-z -
Rezerwacja
-
@Dovco_HandF czy mogę sobie wykupić ;pakiet transferowy; i ;pakiet treningowy;?
-
@dpiotrowski218 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@Dovco_HandF czy mogę sobie wykupić ;pakiet transferowy; i ;pakiet treningowy;?
A dlaczego nie? Jeżeli OSM na to pozwala, a Regulamin turnieju ci tego nie zabrania, to musimy iść z duchem czasu, a nie pod prąd.
Musisz tylko pamiętać, jeśli chodzi o transfery o tym zapisie:transfery bez ograniczeń w rundzie 2 i 3 finałowej (pierwsze transfery po pierwszej symulacji transferowej, za każdy transfer wcześniej: - 3 punkty, max. 4 zawodników jednocześnie można trzymać na Liście Tranferowej, za piątego i każdego następnego - 3 punkty kary, za 10 takich transferów z nielegalnego pakietu - dyskwalifikacja).
I o tym też warto pamiętać:
Półfinały (Runda 2): start: ok. 10.10.2022
Liga: Elita Menadżerów - 4 ligi po 16 uczestników
Liczba uczestników: 10 (awans "Dzika karta" finaliści 2020) + 54 (48+6) (awans z 1 Rundy) = 64 osoby- gramy z okresem przygotowawczym,
- max wartość składu 1 mld, za każdy milion więcej - 1 punkt na każdym etapie gry.
- awans - 2 pierwsze osoby z każdej grupy (10).
A więc kupuj te pakiety, masz przecież kilka profili klubowych do gry, ale wykorzystuj z głową, czytając Regulamin, bo możesz nadziać się na minę. Kto czyta, nie błądzi .
-
Ludzie co z tego że macie dobre taktyki, inni wykupią pakiety i oni będą wygrywać mecze... chyba...
-
@dpiotrowski218 Jaki masz problem, bo nie rozumiem? Problem z czytaniem ze zrozumieniem? Napisałem ci, że możesz wykupić sobie te pakiety i grać nimi na innych kontach. Natomiast w tym turnieju one ci się na nic nie przydadzą. Po co więc robisz jakieś prowokacje na forum?
-
@Dovco_HandF czyli jak wykupię te pakiety na treningi i wystawienie na LT sześciu zawodników to nie dotyczy IMP?
-
4 zawodników można mieć na LT wystawionych za piątego i każdego następnego minus 3 pkt .
-
@Ochroniarz_123 a treningi po cztery godziny?
-
@Dovco_HandF czyli jak wykupię te pakiety na treningi i wystawienie na LT sześciu zawodników to nie dotyczy IMP?
Nie czytasz co jest napisane w Regulaminie, a nie chodzisz do przedszkola. A w Regulaminie ejst napisane tak:
transfery bez ograniczeń w rundzie 2 i 3 finałowej (pierwsze transfery po pierwszej symulacji transferowej, za każdy transfer wcześniej: - 3 punkty, max. 4 zawodników jednocześnie można trzymać na Liście Tranferowej, za piątego i każdego następnego - 3 punkty kary, za 10 takich transferów z nielegalnego pakietu - dyskwalifikacja).
Jak wykupisz ten pakiet ( a wykupuj sobie, bo czemu nie) i dzięki temu będziesz miał możliwość wystawienia na TLu więcej niż 4 zawodników. Dostaniesz karę za każdego takiego extra zawodnika na forum: - 3 punkty, czyli koszt jednej wygranej. Kilku takich zawodników i masz fajną sprzedaż, ale np. jak 10 zawodników w ten sposób sprzedaż od twojej zdobyczy punktowej zostanie odjęte 30 punktów czyli punkty jakie mógłbyś zdobyć wygrywając 10 meczów. Myślisz, że to ci się opłaci? Co z tego, że zbudujesz silną drużynę i nawet ugrasz dobre miejsce - jak nie awansujesz dalej za uzbierane minusowe punkty? Jaki to ma sens? Ma jakiś sens według ciebie taka gra w turnieju? Za dziesięć takich transferów - dyskwalifikacja,, za dziewieć dostaniesz -27 punktów odlcizane od twoje zdobyczy punktowej.
-
@Ochroniarz_123 a treningi po cztery godziny?
Tego nikt nie jest w stanie kontrolować. Dlatego wprowadziliśmy ograniczenie dla wartości składu:
- max wartość składu 1 mld, za każdy milion więcej - 1 punkt na każdym etapie gry.
Tak samo dotyczy to meczy towarzyskich, jeden nie zagra żadnego, inny co ma kasę zagra ich 20 w każdej kolejce. Ale każdy może dojść do miliarda w składzie na bazie normalnych transferów i normalnych treningów - sam to zrobiłem kilka razy, a ostatnio nawet 3 miliardy prezkroczyłem bez żadnych udziwnień.
Ograniczamy wpływ środków fiannsowych na grę jak możemy z naszje strony. Co się da -wyłączymy, niestety tych nowych promocji nie damy radę wyłączyć, więc musimy jakoś ograniczyć ich wpływ na grę, aby szanse były wyrównane.
-
@Dovco_HandF no dobra powiedzmy że mnie przekonałeś, zapiszę się, zobaczymy co z tego wyjdzie. A tak na marginesie to brakuje mi jeszcze rok do przedszkola.
-
@dpiotrowski218 Dobry wiek młodzieńcze masz, zazdroszczę, szczerze, mi niezbyt wiele na tamtą stronę brakuje, już mniej niż więcej .
Zapisy od jutra, powodzenia . -
@Dovco_HandF chciał bym wiedzieć co człowiek myśli mając 60 lat?
-
@Dovco_HandF Bo wiesz rodzice mi dużo zabraniają, uczę się nawet nie żle ale oni chcą więcej i więcej. Nie interesuje ich to co ja lubię tylko mam robić to co oni uważają za słuszne.
-
@dpiotrowski218 Mnie uczono, że rodziców trzeba szanowac i słuchać. Szanowałem ich zawsze, ze słuchamie różnie bywało
-
@Dovco_HandF Szanowałem, szanuję i będę szanował rodziców. Co do gry to troszkę Cię oszukałem, nie brakuje mi roku do przedszkola, jestem troszkę starszy, mam prawie sześćdziesiątkę, ale za moje oszustwa ukaraj mnie a nie grupę. Nie gniewaj się ale ostatnie zmiany w OSM mnie troszkę denerwują tym że liczy tylko pieniądz a nie pomysłowość i taktyka.
-
@dpiotrowski218 tyle że za zmiany nie jest odpowiedzialny nikt z naszej społeczności a twórcy gry. Dla nich to jest biznes, pieniądze. To się liczy bo na tym to polega. Pozostaje w ramach regulaminów maksymalnie zminimalizować przewagę dla tych którzy chcą korzystać z ulepszeń. A z drugiej strony wystarczyłoby aby każdy grał zgodnie z zasadami fair ale nie jest to możliwe w tak dużym gronie. Zawsze trafią się wyjątki które zwycięstwo mają ponad uczciwość i zasady fair Play. Pozdro
-
@dpiotrowski218 i @maniek_56 obaj panowie macie rację i ja się z wami w 100% zgadzam. Musimy to wszystko pogodzić, aby wilk był syty i owca cała.
-
@wawrusiewicz1 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
wawrusiewicz1
Zapisy w wątku obok: https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/67773/imp-2022-z-a-p-i-s-y
Tu się nie zapisujemy.