XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej
-
Witam, zapraszam chętnych do FIFA World Cup Fantasy.
Kod do ligi: BZ5U01IO
https://play.fifa.com/fantasy-classic/join-league/BZ5U01IO
Można już robić zespoły, aczkolwiek nie ma jeszcze wszystkich zawodników oraz są zawodnicy, których w Katarze nie będzie. Na stronce wisi notka, że 14 listopada powinno być wszystko ok, więc miejmy nadzieję, że na dniach to załatwią -
Wypowiedzi Gianniego Infantino z wczorajszej konferencji prasowej:
-
Europejczycy powinni przeprosić za to, co zrobili przez ostatnie 3000 lat, zanim będą udzielać moralnych lekcji innym.
-
Wiem co to znaczy dyskryminacja. Ja sam byłem mobbingowani, bo byłem rudy.
-
O kupionych kibicach: Czytam, że ci ludzie nie wyglądają na Anglików, więc nie mogą kibicować Anglii, wyglądają jak Hindusi. Co to jest? Czy ktoś, kto wygląda jak Hindus, nie może kibicować Anglii, Hiszpanii czy Niemcom? Wiecie co to jest? To rasizm, czysty rasizm!
-
Dziś czuję się Katarczykiem. Dziś czuję się Arabem. Dziś czuję się Afrykaninem. Dziś czuję się gejem. Dziś czuję się niepełnosprawny. Dziś czuję się robotnikiem-emigrantem
-
Kibice wytrzymają te 3 godziny na stadionie bez piwa.
-
Na świecie jest miliard osób niepełnosprawnych. Nikogo to nie obchodzi. Nikogo! Dlaczego nikt nie domaga się odszkodowań dla tych rodzin?
-
Nikt nie mówi o Izraelczykach i Palestyńczykach, którzy lecą tu razem. To nie dzieje się samo z siebie. To my sprawiamy, że to się dzieje!
-
O Budweiserze i niewywiązaniu się z umowy biznesowej: - Partnerzy są partnerami na dobre i na złe. W trudnych czasach związek się wzmacnia.
-
Na wczorajszej konferencji prasowej Gianni Infantino potwierdził też, że FIFA zabraniła tęczowych opasek kapitańskich na mundialu. FIFA musi najpierw zatwierdzić temat akcji, a ten nie został zaakceptowany. W zamian FIFA przekaże drużyn inne opaski ze swoimi własnymi hasłami.
-
Infantino mówi, że byłby otwarty na organizację mistrzostw świata w Korei Północnej, aby pomóc „zjednoczyć świat”.
-
-
@Damian_Skinek zdecydowanie przesadził z lekami. FIFA to jedna wielka korupcja.
-
@maniek_56 właśnie czytam że Rosji jednak sprzedali prawa do transmisji.. tyle że za 40mln dolców... Przekupni sku.......
-
To sobię Anglicy postrzelali 6-2 z Iranem... Najmniejszy wymiar kary... Mogł paść nawet dwucyfrowy wynik.
-
@Dooshek Senegal nieźle zagrał z Holandią, ostatecznie stracili dwie bramki w drugiej połowie
Holandia 2-0 Senegal
-
@Mati-Colchoner liczyłem na remis w tym meczu... mecz z Ekwadorem będzie o drugie miejsce w grupie. Katar to dostarczyciel pkt i bramek.
-
@Ochowiak jak najbardziej sprawiedliwy... Z @Dino-Ligenza od początku strzelaliśmy w remis... Ewentualnie że wskazaniem na Walię. I się udało trafić.
-
Dziś powinny być w większości jednostronne widowiska. Bo grają:
Argentyna - Arabia Saudyjska
Dania - Tunezja
Francja - Australia
W tych trzech spotkaniach nie powinno być niespodzianki.
Natomiast w meczu Meksyk - Polska... wiem że będzie zajebiście ciężko, i logika podpowiada 2-0, 2-1... ale gdzieś tam liczę na 0-1 -
@Dooshek said in XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej:
Dziś powinny być w większości jednostronne widowiska. Bo grają:
Argentyna - Arabia Saudyjskadalej tak uważasz po meczu
Argentyna 1-2 Arabia Saudyjska ? -
Wpadki się zdarzają.. niektórym i dwa razy.
Jednak oby nie było że tylko Argentynę możemy ograć -
Ale że Dania bez bramki??
Że Robercik karnego nie trafił? Ania kulek mocy nieulepiła?
To już tylko Australia wygra z Francją i będzie super 🤪 -
@Dooshek said in XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej:
To już tylko Australia wygra z Francją i będzie super 🤪
póki co po 13 minutach są na dobrej drodze