IMP 2022 - sprostowanie.
-
Bardzo dziękuję wszystkim rywalom z którymi miałem przyjemność grać w drodze do tegorocznego finału IMP.
Niestety to tyle, jeśli chodzi o pozytywy. Kontrowersyjne, czasami nie jasne zasady niestety doprowadziły do kilku niepotrzebnych spięć.
Jednak tegoroczny finał nie ma nic wspólnego z zdrową i sportową postawą. Kilku z nas popełniło błąd, niezgodny z regulaminem, jednak nie określony żadnymi konsekwencjami. Wkradł się "błąd" w regulaminie. Niestety, był to początek ... początek końca zasad fair play oraz uczciwości.
Dovco wnioskował o ukaranie nas na podstawie dowodów które nie są ujawnione po dzień dzisiejszy, nawet prywatnie!
W międzyczasie nastąpiło wielokrotne edytowanie regulaminu IMP co jest niedopuszczalne w mojej ocenie.
Nałożono na mnie karę bez dowodów - totalny absurd.
Kara nałożona została po regulaminowych 7 dniach, w tym przypadku należało edytować regulamin i wydłużyć ten czas do 14 dni!!!
Dochodzi jeszcze kwestia transferów między zawodnikami która była akceptowana w drugiej rundzie IMP, przed startem finału regulamin tego również nie zabraniał, zmienił się natomiast po wykonaniu takich transferów w czasie trwania finału i nałożono za to karę.
Sposób w jaki mnie potraktowano, nie dając możliwości uczestnictwa w otwartej dyskusji poprzez wprowadzenie kolejnej zasady i zamknięcia forum jest kolejnym wielkim absurdem.
Oskarżenie o celowe działanie i potraktowanie mnie jako recydywisty w tym wypadku jest niedorzeczne.
Niedopuszczalne jest również że takie decyzje podejmuje jedna osoba, na dodatek uczestnik tego finału.Osobiście drogi Jurku, jeśli zależało ci na pozbyciu się aktywnego uczestnika forum jak również rywala o tytuł mistrza Polski, gratuluję sukcesu.
Jeśli natomiast chodzi o rozgrywki, udało ci się zniechęcić mnie do kolejnych występów w organizowanych przez ciebie turniejach.
Jeśli uznasz moją rezygnację za próbę rebelii czy próbę rozwalenia turnieju jak mówi regulamin, masz do tego prawo bo to jest Twój indywidualny turniej. Zresztą regulamin możesz ponownie zmienić.Bez wyrazów szacunku
Maniek_56 -
@maniek_56 +++++++++++++
-
@maniek_56 właśnie wszedłem na forum. I co widzę? Za posiadanie własnego, odmiennego zdania niż Dovco zostałem pozbawiony funkcji moderatora.
Tylko Jurek
-
@Dooshek słuchaj. Moderator to jedno a edytowanie regulaminu by pozbyć się konkurencji to drugie, takie jest moje zdanie. Takie turnieje właśnie straciły sens. I ja napewno w IMP więcej udziału nie wezmę.
-
@xSilverGhost drugim dziecinnym posunięciem było uniknięcie odpowiedzialności i zablokowanie wątku imp na forum.ze strachu
-
Piszcie swoje zdanie póki możecie.bo zaraz I ten topic pewnie usuną.chyba że wkoncu ktoś zrozumie swój błąd.
-
@xSilverGhost Wszyscy zostaniecie dożywotnio zdyskwalifikowani za posiadanie swojego zdania:)
-
@gorkins jak chcą to niech mnie zdyskwalifikują. Ale karma wraca to mogę Ci obiecać kolego
-
@xSilverGhost jako osoba nie biorąca udziału w tym finale i patrząca na wszystko z boku stwierdzam że jest to najgorzej zorganizowana rozgrywka jaką widziałem. Jest to oczywiście moje zdanie. Niejasny regulamin, który można interpretować na różne sposoby, Nie odpowiadanie zainteresowanym osobom na prośby odnośnie interpretacji regulaminu. Zamienienie najważniejszej rozgrywki w roku w jakąś "szamotaninę" i "wiejską bitkę". Ciężko się na to patrzy. A wprowadzenie cenzury i zakazu komentowania tego finału to już wyższy poziom absurdu. Zapachniało Koreą i to nie Południową.
-
@gorkins nie nazywajmy rzeczy po imieniu ale każdy wie o co chodzi .jest to największy skandal jakiego doświadczyliśmy grając w osm.tak mi się wydaje
-
@Dooshek aż dam ci serduszko
-
W Husarya mieliśmy motto jeden za wszystkich wszyscy za jednego i tutaj jest tak samo przyjaciele z grupy są najważniejsi i dobre imię grupy nie patrze na konsekwencje. Szkoda, że tak to wyszło ale cóż...
-
Organizacja turniejów z roku na rok jest coraz gorsza zaczyna się od udziwniania dobrze sprawdzających się formatów rozgrywek a kończy na zmianach w regulaminie w czasie ich trwania . Patrząc trochę z boku na to wszystko to stwierdzam że organizacja to śmiech na sali jaki poważny turniej prowadzi jedna osoba przecież powinna to być komisja minimum 3 osobowa . Każdy kontrolował by innych i nie byłoby interpretowania i zmiany regulaminu w trakcie turnieju według własnego widzi mi się aby wykosić konkurencję . Uważam że najlepszym rozwiązaniem byłby bojkot imp w przyszłym roku może to coś zmieni .
-