Polskie podwórko
-
Widzę że Polskie forum umarło
Jeszcze rok temu były co parę minut recenzje tabele wyniki różnych rozgrywek np. Ligi grupowe, imp , itd. Różne tematy.
A teraz kto coś napisze
Nie obrażając nikogo i nie wyrażając mowy 🤫
To za parę chwil temat zamknięty
Chyba to taka strategia żeby nas wykruszyć
Ps. W tym roku cieszę się że nie awansowałem do finału IMP. Choć to każdego gracza było marzenie
Po prostu kabaret
Ciekawe za ile będzie temat zamkiety -
@kiler-1979 Bez przesady. Jest okres świąteczny, nie każdy ma czas aby pisać posty na forum OSM. Czołowe ligi mają przerwę, mało kto gra teraz ligi grupowe. Na początku nowego roku będzie więcej aktywnych graczy.
-
@kiler-1979
Niestety olbrzymi wpływ na te zjawisko ma brak integracji forum z aplikacją OSM, przez co dostęp do forum jest utrudniony.
Większość grup prowadzi komunikację na discordzie lub WhatsApp, bo jest do nich łatwiejszy dostęp.
Świetnym przykładem jest organizowana przez nasze grupy PAM i AMP PAMPeluna, która miała swój wątek zarówno na forum osm, jak i na discord. Chyba Cię nie zaskoczę, jeśli powiem, że forum było jedynie tablicą ogłoszeniową, na której publikowałem oficjalne wyniki i poza pojedynczymi komentarzami nikt więcej nic nie pisał. Podczas gdy na discord kanał turniejowy pękał w szwach - setki jeśli nie tysiące wysłanych wiadomości - w dyskusjach uczestniczył niemal każdy z 48 zapisanych uczestników.
Boję się, że jest to trend, którego nie da się powstrzymać, ale mogę obiecać, że robimy wszystko, aby podtrzymać forum przy życiu, a dodatkowo dążymy do tego, by twórcy gry zechcieli w przyszłości zintegrować forum z appką OSM. -