IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość
-
@maniek_56 i @Kuba1523 dodam swoje 3 grosze
Jako osoba postronna w tym finale.
Tak więc z strony PLP rozumiem ich rozgoryczenie gdyż zostali ukarani za to że była luka w regulaminie. Według mnie bardzo dobrze wiedzieli że nie jesy to dozwolone ale skoro nie było napisane to postanowili to wykorzystać (sorry chłopaki ale nie gracie od wczoraj więc myślę że bardzo dobrze wiedzieliscie że nie jesy to dozwolone i tłumaczenia że nie muszą znać jak było rok temu nie przekonują mnie bo jestem pewny że wiedzieliście).
Czy można ich winić że wykorzystali lukę w regulaminie? Myślę że nie gdyż mają rację że nie było to napisane wprost.
Czy uważam że kara dla nich była zasłużona? Myślę że wbrew pozorom nie powinna być bo nie złamali oficjalnie regulaminu zapisanego na 2022 rok.
Czy powinni być ukarani za odejście z ligi? Uważam że tak bo to już jawne łamanie regulaminu i można było to inaczej rozwiązać.
Nie znam ustaleń kto chciał grać, kto nie chciał ale poprzez odejście z ligi wymusili taka a nie inną decyzję.
Czy inni gracze mogą się czuć pokrzywdzeni? Owszem mogą być bo dojście do finału IMP to sukces i spore święto dla każdego a przez to że paru graczy ligę opuściło i mistrzostwa zostały unieważnione ucierpieli wszyscy. Gracze którzy byli na podium IMP w tym roku mogą się czuć przez to bardzo poszkodowani.
Jakie jesy rozwiązanie? Nie wiem... Teraz już nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji. Każda z strony ma swoje racje i szkoda bo to zepsuło święto jakim są IMP i na stałe zapisze się historii polskiego OSM.
W tym wszystkim szkoda mi tylko Dovco bo popełnił błędy a posypały się na niego gromy z każdej strony i ludzie zapomnieli ile zrobił dla nas przez lata... -
@Kuba1523 said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@Dooshek karanie wszystkich za błędy kilku graczy jest dla ciebie prawidłowe? Bo ja nie uważam żebyśmy zrobili coś, co zasługiwało na odsunięcie nas z finału.
I pomyśl jak ta sytuacja wpłynie na przyszłoroczne IMP. Każdy będzie miał w pamięci to co wydarzyło się w 2022 i to, że nie wyciągnięto z tego absolutnie żadnych konsekwencji, a na dodatek wymazano z historii cały turniej. Przypuśćmy, że za rok również ktoś w finale otrzyma kary lub po prostu nie będzie mu szło. Namówi innych graczy do opuszczenia ligi (bo w sumie czemu nie, skoro rok wcześniej skończyło się to dobrze dla uciekinierow).
Jak wtedy z nimi postąpić? Pozostaje albo usunąć IMP drugi rok z rzędu, albo zbanować graczy, którzy w tej sytuacji zaczną słuszne zresztą protesty. Jeśli będziemy przymykać oko na takie postępowania i iść po najmniejszej lini oporu to uwierz, że nie będzie to jedyny taki przypadek, bo gracze bardzo szybko zaczną to wykorzystywać. Dlatego nie uważam, żeby ta sprawa została zakończona prawidłowo i mam nadzieję, że ktoś się jeszcze temu przyjrzy i przemyśli ewentualną zmianę decyzji.Kuba w całych tych wywodach z jednej czy drugiej strony. Brakuję jednej dość istotnej myśli.. To jest GRA. A wy to przeżywacie jak mrówki okres.
Serio aż takie masz ciśnienie aby sobie dopisać indywidualny mistrz Polski o którym mało kto wie, i nie wszyscy możliwi rywale mają wiedzę o takim rozgrywanym turnieju.
Co ty sądzisz że Jurek wysyła informacje do GB o tym kto wygrał, a oni tam siedzą obgryzając paznokcie kurde wygrał Kuba, a nie Majkelowich. To cię zaskoczę w DUPIE to mają.
I całe te wasze wywody tutaj nie prowadzą do niczego innego jak, tylko do kwasów między ekipami. Jeżeli będzie tak dalej to w mpg czy ppg zagrają cztery ekipy i dopiero będzie fantastycznie.Było, minęło gramy dalej i tyle. Od jakiegoś czasu, już przed IMP mam wrażenie, że większość graczy tutaj zapomniała o tym , że ta gra to ma być przyjemność i zabawa. A tu ciśnienie że żyłki pękają. Amen
-
@Dooshek Nie do końca Cię rozumiem. Z jednej strony każda gra polega na walce o zwycięstwo. Celem gry każdego uczestnika jest ostateczny sukces. Jaka by to nie była gra. Z drugiej zawsze można powiedzieć, że Liga Mistrzów, to tylko gra i co z tego, że Legia tam nie gra, kogo to interesuje (jako kibica Legii przykładowo). To tylko gra... Zabawą w tym wszystkim jest walka o zwycięstwo na uczciwych zasadach. Wtedy nawet przegrywając można na spokojnie stwierdzić: "OK przegrałem, ale ten koleś był lepszy, albo miał farta. Za rok będę lepszy i go opykam, a tym razem się nie udało". Radość z gry niknie w oczach, kiedy ktoś wykorzystuje luki w regulaminie.
-
W ogóle gdyby to była "tylko gra" to by nie miało sensu. Te kłótnie pomiędzy nami są moim zdaniem potrzebne. Lepiej żeby to była dyskusja, ale sam fakt że się kłócimy oznacza, ze to nie jest dla nas tylko gra. Każdemu z nas zależy, żeby coś ugrać, z tego czerpiemy radość. Bojkot IMP temu nie służy.
-
@PawełPaweł luki w regulaminie...
Powiedz to Irlandii w meczu z Francją o baraż MŚ. 🤪 Taką francuska ręka Boga -
@PawełPaweł dobra... To jak chłopaki z Pol chcą karać tych z PLP. Dla mnie luz, co mi tam. Zresztą mam wrażenie że PLP to dynda.
Ja chcę powtórki imp... Dokładnie jestem pokrzywdzony. Przestrzegałem regulaminu. Baaa gracze z mojej grupy byli pokrzywdzeni. Nie wiadomo czy taka była by kolejność do awansu,a nie inna.
Organizator dopuścił do gry zawodnika który ma ban do 2024? Jakoś tak. Grał u mnie w grupie, jego wyniki mogły wypaczyć inne wyniki. Co za tym idzie awans mogły zdobyć zupełnie inne osoby.
Zgodnie z zasadami i uczciwym podejściem. Tego finału nie powinno być.
Jak to zauważyłem, organizator stwierdził że nie jest w stanie nad wszystkim zapanować. I to nie on miał prowadzić ten turniej. Czyli spycha winę na Damiana i Krzyśka.
-
@Dooshek Chodzi mi o to, że niepotrzebnie się kłócimy, zamiast czerpać radość z tej "tylko" gry. Chyba jesteśmy się w stanie jakoś dogadać? Ta gra to przede wszystkim społeczność, masa znajomych, których poznaje się po drodze. Grajmy ze sobą, przeciwko sobie na spokojnie, miejmy ambicje do bycia najlepszymi, bo to nakręca akcję, ale rujnowanie wysiłku najbardziej kreatywnych osób tutaj nie ma moim zdaniem żadnego sensownego celu.
-
Popieram większość tekstu jaki napisał @krupski_96 , i szokuje mnie jak został potraktowany za to że napisał tylko co czuje... brak słów, ktoś Wam to musi w końcu powiedzieć wprost, to typowa powtarzająca się zagrywka z Waszej strony @grzechu111 @maniek_56, rozumowanie w stylu "albo będzie po Naszemu, albo jesteście przeciwko Nam" zero konstruktywnej rozmowy, tylko najpierw coś zrobimy żeby wymusić w sposób "siłowy" i przez szantaż zmiany w turnieju bez konsultacji z innymi, później naskoczyć agresywnie na graczy którzy mają inne zdanie, wydać oświadczenia że odejście z ligi w trakcie trwania finału jest szlachetnym i jedynym słusznym wyborem, i rozesłać je propagandowo do najaktywniejszych graczy i grup, nie licząc się przy tym z pozostałymi finalistami i będzie ok, otóż to nie jest ok. Jak widać takie zachowanie przynosi skutek gratuluje, ale na mnie to nie działa, ja nie dam zakrzyczeć argumentów moich kompanów z ekipy.
Zarzucacie @krupski_96 brak zrozumienia dla Waszego zachowania, otóż my rozumiemy że czuliście się niesprawiedliwie potraktowani podczas finału, ale teraz wychodzi że totalnie nie szanujecie zdania innych, nikt nie liczy się z perspektywą Kuby Krupskiego i również moją, gdy próbowałem rozmawiać jak się później okazało przed Waszym odejściem z ligi o... zrestartowaniu ligi finałowej, tak, formalnie Wasze odejście z ligi nie zmieniło prawdopodobnie niczego w kontekście decyzji o restarcie ligi... Jeszcze jedno, zgłosiliście sprawę do adminów, przyjrzeli się sprawie, również z perspektywy moderatorów i wiecie co? Uznali że Wasze zachowanie jest nieakceptowalne i nie ma dla takich ekstremalnych działań żadnego usprawiedliwienia. Domagają się Waszej dyskwalifikacji. To my idziemy Wam na rękę, przymykamy oko na to że formalnie powinniście być zdyskwalifikowani, a Wy teraz atakujecie @krupski_96 za wyrażenie tego co czuje?... Naprawdę można było to zrobić inaczej, nikt z Was się do Nas nie odezwał że zamierzacie odejść z ligi, podczas gdy ja namawiałem prowadzącego kilkanaście godzin wcześniej żeby liga została zrestartowana... Takie są fakty.
Dobra, teraz konkrety. Doskonale rozumiem perspektywę @Kuba1523 i @krupski_96 wygląda to w skrócie tak, że pięć osób które odeszło z ligi przed oficjalnym ogłoszeniem restartu ligi i prowadzący turniej posługiwali się wobec siebie bardzo słabymi zagrywkami poniżej pasa, i wszystko zostało bez proceduralnego wyjaśnienia zamiecione pod dywan, bo tak będzie wygodniej, wszystko kosztem Johna, @Kuba1523 , @krupski_96 graczy którzy cały czas dążyli do dialogu z organizatorami turnieju, mimo że również byli pokrzywdzeni, i wiedzieli że wszystkie kary które zostały przez nich zgłoszone, zostały anulowane po kilku kolejkach po upływie terminu ogłoszenia kar publicznie z załączonymi dowodami.
@grzechu111 @maniek_56 do tej pory przymykałem oko na to że proceduralnie Wasze odejście jest nie do obrony wg adminów, a Mistrzostwa anulowano m.in. po to żebyśmy Was nie musieli banować, ale po tym jak @krupski_96 opisał tylko co czuje, i reakcja jest taka stwierdzam że to był wielki błąd, to Was niczego nie nauczy, a powinniście przemyśleć jak rozwiązujecie sprawy, szantaż pojawiał się już podczas MPG, teraz w IMP to już w ogóle pojechaliście po bandzie... nie mówiąc już o tym, że to bardzo niesprawiedliwe wobec @Maziu90 który za podobny wyczyn otrzymał bana na rozgrywki nie tylko na finały 2021 ale na kilka lat. Po za tym odchodząc z ligi sprawiliście, że to już nie jest sprawa między finalistami, tylko wszystkimi uczestnikami IMP 2022. Najpierw kilka osób odeszło z ligi, później ogłoszono że liga zostanie anulowana, więc jeśli liga byłaby zrestartowana, to mamy związane ręce, bo każdy kto wniesie sprawę z półfinalistów, że formalnie wg ogólnych zasad OSM to osobom z półfinałów należy się miejsce w finale, będzie mieć rację, jeśli półfinaliści odmówią, prawo do gry mają ćwierćfinaliści itd aż do osoby z ostatniego miejsca pierwszej rundy.
Nie dam się wciągnąć w wojnę klanów, to są Indywidualne Mistrzostwa i skoro Ty @maniek_56 mogłeś założyć temat na forum i opisać co czujesz, a nie wszystko co tam było napisane mi się podoba, to @krupski_96 również ma do tego pełne prawo. Nie chcę się kłócić, i rozumiem Waszą sytuację, nie chodzi o to jak twierdzicie, żeby wyeliminować Waszą piątkę z finału, tylko musisz zrozumieć perspektywę chłopaków, czują że nie zostali w ogóle wzięci pod uwagę przy rozpatrywaniu sprawy, i ich kosztem, a przecież przyznasz, nie zrobili nic co wzbudziłoby kontrowersje i złamali przy tym regulamin oraz zasady ogólne osm zamknięto sprawę.
Moim zdaniem tak wygląda jedyne sprawiedliwe rozwiązanie problemu wobec wszystkich stron, inne rozwiązanie będzie się za Nami ciągnąć latami:
- Dovco powinien zostać odsunięty od prowadzenia IMP
- Gracze którzy odeszli z ligi przed oficjalnym ogłoszeniem decyzji organizatora o restarcie ligi powinni zostać zdyskwalifikowani z Finału, rezygnując z bana na rozgrywki w 2023 roku
- Liga powinna zostać zrestartowana co zostało oficjalnie zakomunikowane, a w miejsce zdyskwalifikowanych osób powinno się zaprosić najlepsze osoby z 3 miejsc w fazie półfinałowej, lub w przypadku odmowy wzięcia udziału kolejne osoby aż do ostatniego gracza z rundy pierwszej.
-
Moja racja jest mojsza niż Twojsza.. ale moja jest najmojsza.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, w tej sytuacji nie bedzie sprawiedliwego rozwiązania dla wszyskich. -
@PawełPaweł dlatego ja też od początku nie zamierzałem robić jakiejś afery z tym danym graczem.
Dla mnie osobiście mogą się dogadać i sobie to rozegrać. Uważam to i tak za grę o pietruszkę. Mają ciśnienie na finał imp niech się bawią i tyle.
Jednak po co te kary itd. przejść nad tym do porządku dziennego i rozegrać zawody. Niech sobie wyłonią króla marchewek i tyle.
-
@Dooshek nie rozumiem Twojego myślenia... ja uważam się za ambitnego człowieka i np gram w ta grę przez tyle lat aby wygrywać i być najlepszy... fajnie jesy wygrać ligę, ligę grupową czy bitwę nawet ale zostanie mistrzem Polski to według mnie dość spory sukces (tak jak wygrana MPP czy gra w kadrze).
Tu nie chodzi aby się spinac jakoś ale po co się bierze udział w takich turniejach czy gra w grupie jeżeli nie po to aby wygrywać i być najlepszym?
Równie dobrze można zrezygnować z prawdziwej piłki nożnej bo to tylko gra.... -
Serio nie chce mi się uczestniczyć w tej slownej przepychance bo według Ciebie nie wygląda to zupełnie inaczej, albo to co podoba się Tobie , albo wcale . Ile mielismy juz takich sytuacji w ostatnim czasie podczas roznych wpadek turniejowych. Jasne ze stoisz po stronie kolegi z grupy dziwne by było inaczej .Tak samo jak całe PLP stoi za swoimi reprezentantami.
Jak już dyskutujemy to wyjaśnij proszę by każdy uczestnik tego forum zrozumiał jak twoj kolega z druzyny został zle potraktowany . Zlinczowalismy go , wyzywalismy , ublizylismy mu ? Kazdy wyraził swoja opinie . Wy możecie a my nie ?
Jak ostatnia sytuacja pokazała my nie mogliśmy bo topic został zablokowany a nasze wpisy usunięte. Nawet bezstroniczy Doshek tostal bana do.dzis pewnie nie wie dlaczego.
Bez przesady kazdy ma prawo do wyrażania swojego zdania od tego jest to forum. Czy jesteś tutaj moderatorem czy nie twoje zdanie nie jest bardziej wazne od mojego czy nikogo innego tutaj
. Bo wszyscy jesteśmy równi, i kazdy ma prawo do swojego zdania , nie uzywajac oczywiscie wulgaryzmów czy ktore nie padly do tej pory i miejmy nadzieję ze tak zostanie .Przestancie po raz kolejny straszyć ludzi banami i apeluje o bezstroniczosc moderatorow jeśli reprezentują jakieś grupy bo jak kolega Dooshek wczesniej wspomniał kolejne turnieju będziecie sobie grac sami POL kontra academy POL i przyjaciele. -
A i na koniec jeśli kogoś uraziłem to oczywiście przepraszam bo nie mam zamiaru toczyć z nikim wojny . Moim zdaniem jesteśmy tu wszyscy by sobie pomagać, rozwijać to forum i umiejętności wszystkich graczy . Wiec proponuję zakopać topór i zacząć współpracę o to chyba wszystkim tutaj chodzi . Wojna nikomu nie wyjdzie na dobre bo żadna ze stron nie ustąpi.
@Matti Colchoner
Czekam na odpowiedź jakie jest Twoje stanowisko. Szukasz rozwiązania jako moderator czy dalej masz zamiar iść w zaparte ?
-
@Mati-Colchoner ja zapytam inaczej, gdzie w takim razie byli moderatorzy gdy zaczął się problem?
Był kontakt wyłącznie z Dovco i oczekiwanie na odpowiedź bo nie miał czasu.
Naprawdę przymykacie oko na nasze wybryki? Oczywiście nie słuszne, nawet wspomniałeś MPG i nasz "bojkot".
Powinniśmy grać trzema celami 13 i jedną jedynką...
Czekać na koniec i cieszyć się że sobie zagraliśmy.
Dziękuję bardzo za wyrozumiałość moderatorów forum że są tak dobroduszni.Każdy z nas broni swoich, postawy godne naśladowania choć zwyczajnie normalne.
Każdy z nas ma swój punkt widzenie, dla was odbył się bojkot, nie pierwszy a dla nas najzwyczajniej w świecie nie chce się grać dalej w takich rozgrywkach.
Do tego organizator IMP który sam grał w finale i sam decydował o wszystkim. Na pewno bezstronny.Ja jako szef grupy Polish Patriots biorę wszelkie podjęte przez nas działania na siebie. Była to wyłącznie moja inicjatywa.
Cieszę się że chłopaki darzą mnie zaufaniem oraz poparciem w wszystkich decyzjach.
W związku z tym proponuję nałożyć na mnie bana na wszelkie rozgrywki Polskiego OSMu na czas wybrany przez was i zakopać ten topór wojenny na zawsze.
Z pełną odpowiedzialnością oświadczam że jestem jedyną osobą odpowiedzialną za zaistniałe sytuację.
Jednocześnie żądam tego samego dla organizatora IMP za edytowanie regulaminu w trakcie rozgrywek co jest równie absolutnie niedopuszczalne.
Zaznaczę tylko aby dokładnie sprawdzać uczestników którzy mimo bana mogą grać w turniejach.Na koniec proszę o jasne stanowisko w tej sprawie oraz termin decyzji aby zapobiec dalszemu rozwojowi burzy która rozpętuje się na forum.
-
@grzechu111 poproszę abyś nie wypowiadał się za mnie bo ja mam zamiar grać w IMP bez znaczenia jak ta sytuacja się zakończy. A członkiem POL nie jestem a tym bardziej ich przyjacielem
-
@jasiuk88 jak najbardziej masz rację...
Tylko mi chodzi konkretnie o tę edycję...
Wszystko zostało zniszczone przez organizację od początku do końca była zła.
Dlatego uważam że powinno się zakończyć temat. Za niedługo będzie kolejna edycja i tyle.
Na przykład rozegranie teraz finału z jakimiś innymi uczestnikami,czy jednak uznanie wyników. To był jeszcze gorzej wyglądało.Natomiast, co do kary. Skoro uznano turniej za anulowany. Nie ma za co kogoś karać, bo tego nie było. Więc tak trochę kolegom z PLP się upiekło. Niestety czy stety uważam że chłopacy postąpili słusznie z taką decyzją o anulowaniu turnieju.
I ja już się udzielać nie będę o tym IMP.
Miłej rozmowy życzę państwu dalej. -
Haha jasne ze tak. Wiesz o co mi chodzi.
Problemem naszych moderatorow i od razu mowie że nie wszystkich jest to ze nie potrafia wyjsc ze swojej strefy komfortu i zapominają ze pełnią tutaj inna funkcje jak prezentowanie interesu swoich grup. Powinni byc neutralni i bezstronni a jacy są to sami sobie możecie odpowiedzieć.
Jeśli to się nie zmieni to przy każdym kolejnym turnieju takie sytuacje będę się pojawiać.
Każda wypowiedź czy zdanie które różni się od grupy trzymajacej władze jest od razu traktowana jako bunt , rebelia i należy nałożyć na takiego delikwenta tylko bana bo mysli inaczej niż my .
Wprowadzamy zasady że jest limit czasowy na zgłoszenia nieprawidłowości a w druga stronę to dziala bez żadnych limitów , przeciągając się w dni , tygodnie i wiecie co wtedy jest oke .
Reszta musi się do tego dostosować, siedziec cicho bo takie są reguły- La kabaret
-
Napiszę jeszcze raz, nie mam zamiaru z nikim wchodzić w wojenki i reagować na zaczepki które mają przysłonić fakty, które są nie do podważenia.
Nie rozumiem również burzy wokół ewentualnego rozpatrzenia sprawy restartu ligi. @grzechu111 @maniek_56 Niestety możemy się przekomarzać jeszcze przez pół roku, ale moim zdaniem nie macie punktu zaczepienia który Was przywróci do finału taka jest niestety prawda, skreśliliście się z takiego rozwiązania... przykro mi. Podkreślam, ja krupski i Kuba nie jesteśmy za tym żeby Was wykluczać z restartu, bo sami się z niego formalnie wykluczyliście, nie ma odwrotu. My chcemy tylko sprawiedliwego traktowania, a nie anulowani ligi żeby nie poruszać tematu.
Nie będę brał udziału w ewentualnym głosowaniu, ale moim zdaniem zostały tylko dwie opcje:
- pozostanie przy anulowaniu ligi
- restart ligi z wykluczeniem osób które opuściły ligę (to nie jest atak na żadnego z graczy, tylko jedyne realne rozwiązanie)
- mimo że moim zdaniem wszystko przemawia za moją propozycją, złożyłem wniosek do moderatorów, żeby o tym czy rozegramy finał zadecydowała narada liderów grup, lub sonda wśród Polskiej społeczności OSM, i raz na zawsze zamknijmy ten temat w dobrej atmosferze
Na koniec zadam tylko jedno pytanie, proszę o argument, który uzasadnia brak restartu finału dla @krupski_96 @Kuba1523 i Johna
Miłego weekendu Panowie i bez żadnych spin proszę
-
Pokaże Wam ciekawostkę...
Jak to coś się kombinuję i kasuje posty.