Oyun her geçen zaman daha da pahalanıyor
-
@GS_METECAN Katılıyorum ama istatislikler varmıs kullanıcı sayısı artmış azalma gibi bir söz konusu olmamıs ekipler turnuvalardan dolayı millet zaten coinste mecbur alıyor sen ben baskası azınlık bunu dillendirsede pek birşey degismiyor ki bunu zamanında gördük yeni format geldi geleli cok kisi yazdı bunu fiyatlarda bir düşme söz konusu olmadı bırak onu fiyat arttı onun icin alanda verende memnun gözüyle bakılıyor ne yazikki abi bakalım nereye kadar gidicek.
-
@Sultangazililer1 İstatistikler mini etek gibidir der menajerin biri...Açıkçası o konu beni pek baglamiyor neden baglamiyor onu da söyleyim...Adam acıyor bugün hesabı bi daha oyuna bile girmiyor...Her ligde çok kişi karşılaşır böyle isimlerle...Bunlarda istatistik olarak geçiyor. ..Biz oyunu bırakan çok kişi var dedik...Oyunu oynayan kimse yok demedim. ..Yeni sürüm geldigindeki ilk açılan konuları hatırlayın. O zaman da çok kişi rahatsizdi ve oyunu birakacagini söyleyen çok kişi de vardı...Çok kişi de bıraktı zaten...
-
@GS_METECAN Katılıyorum bırakanlar cok ve emek verip bırakanlar bunlar he birde keyif alamıyanlar eskisi gibi ben gibi sen gibi biz yazalım elimizden gelen tek şeyi yapalım o zaman belki bir gün anlarlar
-
@Sultangazililer1 Sen coins alıyorlar diyorsun...Madem coinse bu kadar talep var...Neden daha pahali hale getiriliyir coins ücreti...Bence satılmiyor o yüzden...Peki satılıyor zaten alıyorlar diyemi artıyor fiyat...Haaa eğer öyleyse o zaman düşündürür bu beni...Ama nasıl düşündürür onu düşünmek lazım...Madem o kadar coins aliyorlarda neden lig sonu verilen coins miktarı % 4 ten % 2.5 gibi bi rakama çekiliyor. ..Niye ki...Aslında ben kullanıcı istatistigi değilde coins satislarindaki İstatistiği bilmek isterdim...
-
@GS_METECAN son cümlene katılıyorum hem türkiye hem de yurt dışı bazında oynayan kullanıcı sayısı ve bu kullanıcı sayısına oranla kaç kişinin coins satın aldığı istatistiklerini bilmek isterdim/isterdik doğrusu.
-
Merhaba arkadaşlar yazılan tüm mesajları okudum ve değerli görüşleriniz için hepinize teşekkür ederiz
Öncelikle yaptığınız tüm yapıcı eleştiriler Gamebasics tarafından dikkat alınmaktadır ve uygunluk doğrultusunda hayata geçirilmektedir. Lütfen yapıcı eleştirilerinizi bundan sonra da bizden esirgemeyin.
Genel olarak Boss Coins fiyatlarının fazlalığı ve eski versiyona göre harcama miktarının fazla olmasından dolayı şikayetleriniz var. Eski versiyona göre yeni versiyonu karşılaştırmanız maalesef yapıcı değildir. Eski versiyon tamamen kaldırılmıştır ve geri gelmesi mümkün değildir. Bu yöndeki taleplerinizi üzülerek reddetmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden eski versiyona göre karşılaşma yapmanız bize ve size bir şey katmamaktadır lütfen bu konuda anlayışlı olalım.
Diğer bir konu Boss Coins fiyatlarında artış olduğu yönündeki iddialardır. Bu iddia kısmen doğru değildir Boss Coins fiyatlarında Gamebasics tarafında bir artış yoktur. 2016'nın Mayıs ayında geçtiğimiz yeni versiyonda Boss Coins fiyatları Gamebasics tarafından hiç artırılmamıştır. Fiyatların artmış görünmesi Euro kurundan kaynaklanmaktadır.
Başlıktaki 'oyun her geçen zaman daha da pahalanıyor' ibaresi kesinlikle doğrudur çünkü Hollanda merkezli bir oyunun Euro ile satış yaptığı bir yerde TL değer kaybedince oyun TL değerinde pahalanmış oluyor. OSM'den Boss Coins almak için bir çok satış kanalı vardır ve her satış kanalı kendi kurunu ve komisyonunu belirler. Web sürümünde doğrudan Euro ile satış olduğu için bankanız veya operatörünüz sizi güncel kur üzerinden ücretlendirir. Ama uygulamalarda durum daha farklıdır. Apple ve Google PlayStore'un kendi sabit kur fiyatlamaları vardır. Örneğin Apple Ocak 2017'den itibaren yeni kura göre fiyatlarını değiştirmiştir. Kaynak
Tekrar belirtmekte fayda var OSM kanadında fiyatlar kesinlikle değişmemiştir. Fiyatların artmış görünmesinin sebebi TL'nin Euro karşısında değer kaybetmesidir ve bu maalesef Gamebasics'in elinde olan bir şey değildir. Satış rakamlarına değinecek olursak Gamebasics dilediği zaman satış rakamlarını açıklayabilir veya gizli tutabilir. Paylaştığı zaman biz de sizlerle paylaşırız ama ufak bir tahmin yapmak istersek an itibariyle OSM Apple Türkiye'de en çok ciro yapan 52. uygulamadır.
-
@hustundel açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Lig sonunda kazanılan mp nin %4 dü hediye coins olarak verilirken %2.5 a düşürülmesi de açıkça beni üzmüştür,bu konudaki düşüncenizi öğrenebilirmiyiz lütfen ve bu konuyu GB ye iletmeniz mümkünmüdür.
-
@hustundel Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler...Tabiki yapıcı eleştiriler olacak ve buna dikkat ediyoruz. ..
Açıkçası bu sürümü, önceki sürümle kıyaslamayı bizde istemeyiz.Tek rahatsızlığımız önceki sürümdeki gibi kullanıcının rahat bir şekilde, fazla paraya ihtiyaç duymadan oyunu oynayamıyor olması ve oyuna para yatıramayacak yada yatiramiyor olanların hakkaniyetli bir şekilde diğer menajerlerle mücadele edemiyor olmasıdır...
Oyunda hemen hemen her alanda coins talebi ile karşılaşıyoruz. Ve bu talepler normalin üstünde talepler diye düşünüyorum. ..Örneğin; kaşifi kullanmanın 15 coins e karşılık gelmesi...Özel antrenmanlarda çok fazla coins talep edilmesi...Bir ligi satın almanın 300-400 coinse karşılık gelmesi...Ve Coins için talep edilen ücrete karşılık coins miktarının düşük olması...Daha saymak istemiyorum...Bu oranlar düsebilirmi-düşecekmi. GB ye bu konulardaki rahatsızlıklar iletiliyormu? GB nin bu konudaki yaklaşımı ne durumda? Bunları bilmek istiyoruz açıkçası. ..Yoksa eski sürüm geri gelsin gibi bir talebimiz olmadı...Ama bu sürüm eski biletli sürümü çok fazla aratmaktadır. O yüzden sürekli ister istemez bi kıyaslama olabiliyor maalesef...
-
@hustundel Öncelikle konu hakkında bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz. Ancak bizler eski sürümü geri istemiyoruz. Yani şahsen ben eski sürümü istemiyorum. Fakat şöyle bir durum var Osman kardeşim/abim; Boss Coins fiyatlarında bir oynama olmadığını bunun tamamen Türk Lirasının değer kaybetmesi veya Türkiye de Euronun değer kazanması olabilir, fakat fiyatlara oranla verilen Boss Coins miktarı pek tatmin edici değildir. Bizlerin istediği oyunda istenen Boss Coins oranlarının azaltılması, bunu da açıklayacak olursak kaşife 15 coins verilmesini açıkçası fazla buluyoruz. Özel antrenmanlara uygulanan boss coins oranları çok yüksek, biz mesela bunların azaltılmasını istiyoruz. Lig açarken 300-400 coins yerine 100-150 coins vermek istiyoruz. Lig sonunda kazanılan menajer puanının yüzde 4ünü boss coins olarak geri talep ediyoruz ve tüm bunların Gamebasics'e iletilmesini talep ediyoruz. Oyun gün geçtikçe pahalılaşmıyor oyun gün geçtikçe her şey paraya dökülüyor. Coinsler tükendikçe satın almaya zorluyor Gamebasics bizleri. Biz sadece oyun oynamak için girdiğimiz bu uygulamaya para yatırmak durumunda kalıyoruz neden çünkü bu oyunu gerçekten oynamak istiyoruz seviyorum.
-
Bu başlığı görünce aklıma kurayla bilet alıp ligi açıcak arkadaşı seçtiğimiz günler geldi Hatta her gün bir kişi için bilet alan arkadaş kaşif yollar oyuncuyu o alırdı. Direkt transfer listesine geldiği için fırsatçı arkadaşlar önce davranıp alır anlaşmazlık çıkardı
Açıkçası bilet sistemi olduğu zamanda 2-3 sezon oynadım. Şuanki durum benim için bir nebze daha iyi. Oyuna tekrar başladığımda kişisel fonum da yüksek olduğu için epey fazla coin vermişti. Sonradan aldığım başarılarla da epey arttı. -
@cassano90 sonuna kadar katılıyorum coins tükeniyor başarıların da hepsini tak diye açamıyosun
bi takım seçmeye kalksan uğraşıp duruyosun dediğin gibi 100 150 coins olsaydı lig açmak güzel olurdu.kaşif döndüğünde 15 coins hakkında da katılıyorum. özel antrenmanda çok pahalı 10 20 50 100 200 500 .
bir de birşey sormak istiyorum hata etmek istemem ama herkesin dediği gibi oyunun biletli halini oynarken
futbol menajeri . com yazıyorduk o zaman Biz Türkler tarafından mı yaratılmıştı oyun ? ben bi ara , ara vermiştim oyuna futbol menajeri . com yazdım oyun çok değişmiş çok şaşırmıştım ama bu yeni sürümdeki en sevdiğim şey de başarılar sisteminin getirilmesi . Oyun eski sürümündeyken Biz Türkler
tarafından yaratılıp sonra gamebasics ile ortak mı olunuldu ? çok merak ediyorum . -
Öncelikle bu oyuna epeydir girmiyorum bunu söyleyeyim . Bir zamanlar bu oyunda en aktif olan menajerlerden biriydim 2014 yazında forumda aktif olanlar bilir günde 7-8 saatim oyunda geçiyordu ve forumda da çok aktiftim . Bu hesabım 4 yıllık değil ama bu oyunda 4 yıllık tecrübem var daha önce sildiğim eski hesaplarım vardı yani tecrübeli menajerlerden biriydim . Bu oyunun eski halini çok iyi biliyorum eski halinde yani oyunda bilet sistemi varken hem oyunda daha fazla aktiflik vardı hem de forumlar daha aktifti yeni sürüme geçince benim gibi birçok insan zamanla oyundan soğudu oyunu bıraktı bu gerçeği gözardı edemeyiz . Oyun hala çok aktif forum hala çok aktif falan demek kendimizi kandırmak olur oyundaki aktiflik olarak da forumdaki aktiflik olarak da eski halinden eser yok bunun en büyük nedeni de oyunun basit halinden çıkartılıp zorlaştırılması para tuzağına dönüştürülmesi ve bu durumdan dolayı insanların oyundan soğuması . Bu şekilde devam ederse zaten oyunu oynayan pek insan kalmaz . Ben şahsen oyunun eski halini özlüyorum bilet sistemi varken ve forumlar daha aktifken olan zamanları özlüyorum bu sürüm değişikliği coins sistemi oyunu kötü anlamda etkiledi . Bu oyunda düzelme olmazsa uzun bir süre daha oynayacağımı sanmıyorum ama en azından şu coins fiyatları düşürülse oynayan arkadaşlar için faydası olur . Benim şahsi düşüncelerim böyle . Herkese keyifli oyunlar dilerim.
-
@RvP1228 evet önceden forumlar çok daha aktifti hele ki o senin dediğin zamanlar sohbet forumuna giriyordum sayfayı yenilememle onlarca mesaj gelirdi o sayfaya. forumlardaki aktifliğin azaldığını herkes görüyor. ayrıca önceden sürekli aktif olarak gördüğüm menajerlerin bir çoğu da artık yok. tabii ki bilet sistemi geri gelmesi imkansız ki bunu bu sürümü oynadıktan sonra biletli sistemi artık zaten istemem. Ancak tek istediğim coins kullanımı azaltılmalı!!!
-
Tekrar merhaba arkadaşlar
@Bayram-Karakuş evet bu konudaki memnuniyetsizliğiniz GB'ye iletilmiştir ve lig sonu ödüllerinde değişiklik yapıp yapmayacaklarına kendileri karar verecektir
@GS_METECAN @cassano90 her bir özellik için istenilen boss coins miktarı tabi ki rastgele seçilmiş değil her özelliği optimum düzeyde kullanılması için gerekli hesap kitap GB tarafından yapılmış ve nihai olarak bu rakamlar ile ücretlendiriliyoruz. Ücretlendirme konusunda(özellikle lig açma ücreti) gerek Türk destek ekibi gerek yabancı destek ekipleri GB ile hararetli tartışmalara girmiştir bundan emin olabilirsiniz Bir çok özelliği aynı anda kullanmak tabi ki ekstra harcama yapmanıza sebep olur. Örneğin sürekli yeni ligler açmaktansa açık olan liglere girmek hem ligleri daha dolu gösterir hem daha fazla menajer puanı alırsınız hem de harcayacağınız coins cebinizde kalır tabi ki tüm bunların hesabı GB tarafından yapılmıştır. Ama şunu unutmamak lazım Gamebasics bir ticari kurumdur ve belli başlı harcamaları vardır. Bunların en başında resmi kulüp logoları ve oyuncu yüzleri için alınan telif hakları geliyor. Gamebasics her geçen gün büyüyor ve bunun da bir bedeli var bu bedeli en düşük seviyede tutmak için çalıştıklarını söyleyebilirim
Bunun dışında söyleyeceğim pek bir şey yok. Değerli görüşleriniz ve eleştirileriniz için teşekkür ederiz tüm bunlar Gamebasics tarafından okunacaktır. Konu oyunun pahalılığından forumlardaki aktifliğe geldiği için konuyu kapatıyorum bunu başka bir zaman konuşuruz
teşekkürler