OSM Taktikleri
-
Sa öncelikle herkese iyi oyunlar. Ben kanatları kullan 433 A oynatıyorum. Kadrom çok çok iyi. Maçlarda 15-20 şut atıyorum ama gol bulamıyorum. Sebebi nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim..
-
@Cetin-NAZLI Kondisyon düşüklüğü sebep olabilir...Yada yüksek pres uyguladigin için oyuncular yorgun düşüp son vuruslarda iyi olmayabilir. ..Bunlar dışında ise sadece beceriksiz olabilir
-
@GS_METECAN hocam pres düşüktü. Kondisyonlar yüksekti hatta rakibin düşüktü kondisyonu. O halde yenemedim ve kupadan elendim. 4333 te oyuncu mevkilerindeki özellikler nasıl olmalı? Hücum def falan..
-
@Cetin-NAZLI 433 te sağ ve sol kanatta defansı yüksek oyuncu, sağ ve sol beklerde hücum gücü yüksek olan oyuncu koyarsan iyi olur...
Gol atamamanin sebebi olarak rakibin kaleciside iyi olabilir.Bu seçenekler cogalabilir. Ama oyun motorunun bu seçeneklere ne kadar etki edebileceği konusunda net bir bilgi yoktur...Oyun motoru bir çok şeyi saklı tutar..Bunu menajer tecrübe kazandıkça analiz edebilir...
-
Orta sahadaki oyuncular nasıl olması gerekiyo? Orta saham görüntüde çok iyi ama ne gol var ne asist. Orta ve kanatların değerleri nasıl olucak onları da yazabiliri misiniz?
-
@Cetin-NAZLI 433 B de açık mevkilerde hücum gücü yüksek oyuncu, ortada defans gücü yüksek oyuncu kullanabilirsin. Ama her zaman genç bir kadro, tempoyu koruyacak bi kadro oluşturmak verimli olacaktır...433 te zaten genel olarak forvetler gole daha yakın oynar...Orta sahada atabilir tabi...Kaleyi görünce vur da orta sahaların atacağı gollere bağımlı olabilirsin...Yani bu taktikle orta sahalar gole çalışır.
-
@Cetin-NAZLI Sürekli güçlü oyuncuları oynatmayı bırakıp yedeklere yer vermelisin. 17 maçta 20 gol atan yedeğim var. Yani Rotasyon yapmalısın. Birde her oyuncu her takımda iyi oynamaz, takımına uygun oyuncular almalısın. Örnek Olarak; Man. United kariyerimde 96!lık Ramos 20 maç 1 gol atarken, 88'lik Shaw 21 maçta 6 gol 7 asistle oynadı.
Başka bir örnek olarak Rooney'i 6 maç oynatıp 1 gol katkı alırken, Liverpool'a sattığımda 10 maçta 13 gole katkı yaptı, ayrıca Liverpool şampiyonluk yarışında averajı en düşük rakip.
-
@Cetin-NAZLI Ramos, Shaw örneği verirken, Shaw değil Blind yanlış yazmışım. Ama anlamışsındır umarım. Galiba Ramos Messi'yle pek iyi oynayamıyor
-
This post is deleted!
-
@babuşthekıro anladım hocam da o zaman napayım iş yapmayan oyuncuları satıp başka oyuncu mu alayım ? Kadrom geniş zaten oyuncularımı yormadan oynatıyorum. Rostasyonda sıkıntı yok yani. Adamlar aşırı yeteneksiz. Ligde 105 adam yok kimsede 112 adama penaltı veriyorum kupa finalinde penaltı kaçırıyo
-
@Cetin-NAZLI bazen bana da oluyor. satma değil de farklı oyuncu seçimiyle oynatabilirsin. Yani ben gerçek futboldaki gibi düşünüyorum, biri sakatlanınca yerine kadrodaki diğer adamı koymak yerine o taktiğe daha iyi uyacak oyuncuyu keşfetmelisin. Mesela Barcelona ileri üçlüsü, sen bu oyunculardan birisini yoruldu diye çıkarıp Arda'yı alsan o 3'ünün oynadığı oyunu oynayabilir mi takım
-
@babuşthekıro Hocam öyle diyosun da 3 hafta oldu oyuna başlayalı. Nasıl keşfedicem nerden anlıycam ki adamın bende iyi olup olmıycağını ? Bi püf noktası bi taktiği var mı?
-
@Cetin-NAZLI Denemeden öğrenemezsin
-
@babuşthekıro @Cetin-NAZLI katılıyorum ben bu oyunu uzun zamandır oynuyorum ve oyuna başladığım zamanlar çevremde ne bu oyunu oynayan birisi vardı ne de yardım edebilecek birileri. bunu ancak deneyerek görerek öğrenebilirsin. kendin öğrenirsen bu olayı daha kolay kavrarsın. kendi taktiğini kendin yaratırsın ve kadro yapını da buna göre ayarlarsın.
-
Benim ligde 9-0 yendiğim Liverpool kupa yarı finalinde Chelsea'yı 7-0 yenmiş. Ligde her maç böyle bitiyor yakında 1000 gole ulaşacak lig paylaşırım o zamanda daha 13 hafta var bitmesine.
-
![4_1489526677562_IMG_2485.PNG](Uploading 100%) ![3_1489526677561_IMG_2484.PNG](Uploading 100%) ![2_1489526677561_IMG_2483.PNG](Uploading 100%) ![1_1489526677561_IMG_2482.PNG](Uploading 100%) ![0_1489526677561_IMG_2481.PNG](Uploading 100%)
Bu takımla kendi sahamda berabere kaldım. Çözemiyorum sorunu. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum..
-
@Cetin-NAZLI Linkler bozuk çıkmış. Düzeltip tekrar atabilirsin..Çizgi taktiklerini gözden geçirmelisin. Belki onlardadır problem...Bu konuda iddialı olmadığım için bir şey söylemem yanıltıcı olabilir..Diğer arkadaşlar yardimci olacaktır bu konuda...@babuşthekıro hocam yardımcı olur...Kolay gelsin
-
@babuşthekıro senin lig game of thronesa dönmüş desene
-
Arkadaşlar bilgisayara karşı maç oynadım adamın kadro değerinin 7 katı kadrondeğerim var ben 433b oynadım o 334 oynamış 3-2 yendi beni bu naaıl oluyo? Ben anlamadım herkese yenilmiş beni 3-2 yeniyor 433 karşı taktiği 343 mü